Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιεροσόλυμα-Στεφανόπουλος-Ελληνική κοινότητα
  • [02] Περίθαλψη σε ανέργους
  • [03] ΑΕΚ-Απόλυση Τουμπάκοβιτς
  • [04] Εκτακτο συνέδριο ΝΔ-Αντιδράσεις
  • [05] Θεσσαλονίκη-Βιασμός ανήλικης
  • [06] ΠΑΣΟΚ-Εκλογικές προετοιμασίες
  • [07] Εκτακτο συνέδριο ΝΔ
  • [08] Εξι λαθρομετανάστες νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα
  • [09] Συναντήσεις Σημίτη με Σκανδαλίδη-Νεονάκη
  • [10] Κινητοποίηση αδιόριστων εκπαιδευτικών
  • [11] Νέα αυτοψία για τα ανθρώπινα οστά στο Σέσι Γραμματικού
  • [12] Δικαστική έρευνα για τυχόν παράνομες ελληνοποιήσεις.
  • [13] Αλλάζουν οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης.
  • [14] Απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

  • [01] Ιεροσόλυμα-Στεφανόπουλος-Ελληνική κοινότητα

    07/01/2000 21:22:53

    Οι Ελληνες της διασποράς διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος μιλώντας απόψε στην ελληνική κοινότητα των Ιεροσολύμων. Ο κ. Στεφανόπουλος εξήρε ιδιαίτερα την παρουσία της ελληνικής κοινότητας στα Ιεροσόλυμα διότι όπως είπε αποτελεί το είναι επιφορτισμένο να φυλάει τα ιερά και τα όσια της ορθοδοξίας. Στη συγκινητική τελετή, στην οποία παραβρέθηκαν δεκάδες Ελληνες, απηύθυνε χαιρετισμό και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος.

    [02] Περίθαλψη σε ανέργους

    07/01/2000 20:58:31

    Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθορίζονται τα δικαιολογητικά για την παροχή περίθαλψης στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών. Ο άνεργος, ύστερα από αίτησή του και με την προσκόμιση βεβαίωσης του ΟΑΕΔ, θα παίρνει βιβλιάριο ασθενείας από τον ασφαλιστικό οργανισμό στον οποίο έχει ασφαλιστεί τα περισσότερα χρόνια. Τα βιβλιάρια θα ανανεώνονται κάθε εξάμηνο και το δικαίωμα θα ισχύει για δύο χρόνια. Η ισχύς του βιβλιαρίου θα διακόπτεται όταν ο άνεργος βρεί δουλειά.

    [03] ΑΕΚ-Απόλυση Τουμπάκοβιτς

    07/01/2000 20:51:11

    Η απόλυση του Τουμπάκοβιτς από την ΑΕΚ είναι πλέον πραγματικότητα. Ετσι, μετά από τη σημερινή συνάντηση του Σέρβου τεχνικού με τον τοποτηρητή της Νέντμεντ στη διοίκηση της ΑΕΚ, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να λυθεί η συνεργασία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέλιος Μανωλάς αρνήθηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ενωσης αυτή την περίοδο, ενώ μέχρι στιγμής ο Τόνι Σαβέφσκι αρνείται να αναλάβει ως παίχτης-προπονητής την ομάδα.

    [04] Εκτακτο συνέδριο ΝΔ-Αντιδράσεις

    07/01/2000 20:48:35

    Πολύ θετική χαρακτηρίζουν επιφανή στελέχη της ΝΔ την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να εξαγγείλει έκτακτο συνέδριο θέσεων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε- από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου. Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι το συνέδριο αυτό έχει μεγάλη σημασία για την πολιτική ζωή του τόπου, ο Κώστας Μητσοτάκης θεωρεί κατ' αρχήν θετική την απόφαση του προέδρου του κόμματος, ενώ ο Μιχάλης Λιάπης άφησε να εννοηθεί ότι το συνέδριο θα είναι ανοιχτό για όσα στελέχη έχουν απομακρυνθεί από το κόμμα. Αντιθέτως, ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Σουφλιά και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Κάκαλος, δήλωσε ότι ένα κόμμα δεν αποκτά αρχές και θέσεις με έκτακτα συνέδρια - ή τις έχει ή δεν τις έχει. Να σημειωθεί ότι στο συνέδριο δεν πρόκειται να συζητηθούν θέματα καταστατικού ή οργανωτικά ζητήματα.

    [05] Θεσσαλονίκη-Βιασμός ανήλικης

    07/01/2000 20:24:57

    Μια νέα υπόθεση βιασμού ανήλικης απασχολεί την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Θύμα μια 17χρονη, η οποία είχε πάει βόλτα με το φίλο της σε αγροτική περιοχή του Ωραιοκάστρου, όταν τρεις άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου με καραμπίνα και με την απειλή του όπλου κλείδωσαν τον νεαρό στο πόρτ μπαγκάζ και δύο από αυτούς τη βίασαν. Στη συνέχεια τους πήραν το αυτοκίνητο και εξαφανίσθηκαν. Οι αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

    [06] ΠΑΣΟΚ-Εκλογικές προετοιμασίες

    07/01/2000 20:20:48

    Οι εκλογές δεν είναι στις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, αλλά προετοιμάζεται γι'αυτές, καθώς όπως είπε βρισκόμαστε σε έτος εκλογών, δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος μαζί με τον γραμματέα οργανωτικού Μιχάλη Νεονάκη, είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Κατά τον κ. Σκανδαλίδη το ΠΑΣΟΚ θα ρίξει το κύριο βάρος του στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί, όπως είναι η ένταξη στην ΟΝΕ και η υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος.

    [07] Εκτακτο συνέδριο ΝΔ

    07/01/2000 13:58:42

    Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ από τις 31 Μαρτίου εως τις 2 Απριλίου ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής. Πρόκειται είπε, ουσιαστικά για συνέδριο επανίδρυσης όχι οργανωτικού περιεχομένου αλλά θέσεων και αρχών στο οποίο θα ξεκαθαριστεί τι Ελλάδα θέλουμε για τον 21-ο αιώνα. Στόχος του κ.Καραμανλή είναι να βρεί μία γλώσα συνεννόησης με τους εσωκομματικούς τους αντιπάλους και τους εκτός ΝΔ και να περάσει τα μηνύματα του κόμματος στην κοινωνία.

    [08] Εξι λαθρομετανάστες νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα

    07/01/2000 13:58:31

    Εξι Ιρακινοί λαθρομετανάστες σκοτώθηκαν και 58 τραυματίστηκαν, τα ξημερώματα, όταν ανατράπηκε στην Κομοτηνή φορτηγό αυτοκίνητο που τους μετέφερε. Η νταλίκα φέρει ελληνικές πινακίδες και αναζητείται ο οδηγός της. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η νταλίκα, ιδιοκτησίας του Νικόλαου Ράπτη, κάτοικου Κομοτηνής, είχε κλαπεί από προχθές. Η αστυνομία εκτός από τον οδηγό αναζητεί άλλο ένα άτομο που προπορευόταν με μικρό ΙΧ, προφανώς για να ειδοποιήσει για πιθανή ύπαρξη αστυνομικών ελέγχων. Οπως δήλωσαν, τους μετέφερε Τούρκος δουλέμπορος, στον οποίο πλήρωσαν 1.500-2.000 δολάρια ο καθένας.

    [09] Συναντήσεις Σημίτη με Σκανδαλίδη-Νεονάκη

    07/01/2000 13:58:23

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου συνεργασία με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη και τον υπεύθυνο οργανωτικού του κόμματος Μιχάλη Νεονάκη, με αντικείμενο οργανωτικά θέματα και την προετοιμασία του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Χθες ο κ.Σημίτης δήλωσε ότι την κυβέρνηση δεν την απασχολούν τώρα οι εκλογές. Υπέρ της εξάντλησης της θητείας της κυβέρνησης τάχθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές δεν είναι στα προσεχή σχέδια του πρωθυπουργού.

    [10] Κινητοποίηση αδιόριστων εκπαιδευτικών

    07/01/2000 13:58:14

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι αδιόριστοι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Αίτημά τους ήταν να μην διενεργηθεί νέος διαγωνισμός πριν απορροφηθούν οι περίπου 5.000 από αυτούς που πέτυχαν στο διαγωνισμό του 1998. Στο μεταξύ τη Δευτέρα αρχίζουν τα μαθήματα στα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

    [11] Νέα αυτοψία για τα ανθρώπινα οστά στο Σέσι Γραμματικού

    07/01/2000 13:57:59

    Νέα αυτοψία πραγματοποιείται σήμερα απο τον ιατροδικαστή Χρήστο Λευκίδη και συνεργείο αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής στο Σέσι Γραμματικού, όπου πριν απο λίγες ημέρες βρέθηκαν τμήματα ανθρώπινων σκελετών. Οπως διαπιστώθηκε απο την εξέταση που έκανε ο κ. Λευκίδης, τα οστά ανήκαν σε ζευγάρι, άνδρα και γυναίκα, ηλικίας περίπου 25 με 30 χρόνων και ο θάνατός τους είχε επέλθει, πριν απο 1,5 έως 2 χρόνια.

    [12] Δικαστική έρευνα για τυχόν παράνομες ελληνοποιήσεις.

    07/01/2000 08:50:12

    Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε απο την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή καταγγελίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών κυρίως γυναικών προερχομένων από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Η έρευνα θα επεκταθεί προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες που ενδεχομένως εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομων ελληνοποιήσεων, όπως αυτές που ανήκουν στα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών.

    [13] Αλλάζουν οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης.

    07/01/2000 08:50:06

    Αυστηρότερες γίνονται από σήμερα οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης αυτοκινήτου, καθώς τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα εξέτασης των υποψηφίων, που ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα. Σημειώνεται ότι όσοι είχαν πάρει κάρτα εξέτασης έως τις 10 Δεκεμβρίου, μπορούν να δώσουν εξετάσεις με το παλιό σύστημα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

    [14] Απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

    07/01/2000 08:50:01

    Δεν απασχολούν την κυβέρνηση τώρα οι εκλογές, δήλωσε χθές κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Υπέρ της εξάντλησης της θητείας της κυβέρνησης τάχθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ από τη Θεσσαλονίκη ο Ακης Τσοχατζόπουλος διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές δεν είναι στα προσεχή σχέδια του πρωθυπουργού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 January 2000 - 21:21:23 UTC