Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
  • [02] Ποδόσφαιρο-ΠΑΟ-Ιβιτς
  • [03] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο-ΟΣΦΠ-ΑΕΚ
  • [04] Χιόνια ακόμη και στη Χίο
  • [05] Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας
  • [06] Ελληνοτουρκικά-Θετικό κλίμα
  • [07] Ελληνοτουρκικά-Θετικό κλίμα
  • [08] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση-Αλλαγές
  • [09] Παπαντωνίου-ρύθμιση για πανωτόκια
  • [10] Τουρκία-επίσκεψη Γ.Παπανδρέου
  • [11] Σύσκεψη για εξοπλισμούς Ενόπλων Δυνάμεων
  • [12] Αθήνα-χιόνι-απαγόρευση απόπλου
  • [13] Θεσ/νίκη-άνοιξε η χωματερή Ταγαράδων
  • [14] Δήλωση Ρέππα για εκλογές
  • [15] Θεσ/νίκη-δηλητηριάσεις απο οστρακοειδή

  • [01] Συνέδριο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

    20/01/2000 20:46:10

    Αρχίζουν αύριο οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο Μέγαρο του ΟΛΠ στον Πειραιά. Την έναρξή του θα κηρύξει ο απερχόμενος γραμματέας της Οργάνωσης, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης, ο πρόεδρος της κυπριακής ΕΔΕΚ Βάσσος Λυσσαρίδης, καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων από την Ελλάδα και ευρωπαϊκές χώρες.

    [02] Ποδόσφαιρο-ΠΑΟ-Ιβιτς

    20/01/2000 20:43:46

    Ξαφνικός έρωτας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ιβιτς! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Ιβιτς βρίσκεται μία ανάσα από τους πράσινους, καθώς ο Κυράστας ζητάει επειγόντως ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της ομάδας του. Από την πλευρά του, ο Σέρβος άσος θέλει να φύγει από την Τορίνο, αφού δεν έχει βρει θέση στη βασική ενδεκάδα της ιταλικής ομάδας, ενώ η μετεγγραφή του αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δρχ.

    [03] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο-ΟΣΦΠ-ΑΕΚ

    20/01/2000 20:37:03

    Ενα σούπερ ντέρμπι που πάντα ανεβάζει στα ύψη το θερμόμετρο της έντασης έκρυβε η σημερινή κλήρωση για το κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, καθώς κληρώθηκε το ζευγάρι Ολυμπιακού-ΑΕΚ, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Παράλληλα, ο ΟΦΗ θα αναμετρηθεί με την Καλαμάτα, ο Ιωνικός με τον Ναυπακτιακό Αστέρα, ενώ ο Αρης θα παίξει με τον Πανιώνιο.

    [04] Χιόνια ακόμη και στη Χίο

    20/01/2000 20:08:40

    Δριμύ ψύχος επικρατεί σε όλη τη χώρα, παρά τη βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές, με αποτέλεσμα το χιόνι να έχει παγώσει και οι δρόμοι να μετατραπούν σε πραγματικές παγίδες. Πυκνό χιόνι έπεσε στη τη Λέσβο, τη Λήμνο, την Ικαρία και τη Χίο, την οποία ο νομάρχης κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην Αθήνα παρατηρήθηκε ένα σπάνιο φαινόμενο, καθώς με ηλιοφάνεια έπεφταν νιφάδες χιονιού στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οι μετεωρολόγοι το αποκαλούν μεταφερόμενο χιόνι.

    [05] Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

    20/01/2000 20:06:16

    Στις 8 Φεβρουαρίου, αναμένεται να οριστεί η διαδικασία εκλογής για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κακλαμάνης, ο οποίος την προσεχή εβδομάδα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να καθοριστεί η ημερομηνία διεξαγής της ψηφοφορίας στην ολομέλεια της βουλής. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν το Σεπτέμβριο, αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας. Πρόταση νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής κατέθεσαν ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ.

    [06] Ελληνοτουρκικά-Θετικό κλίμα

    20/01/2000 20:05:34

    Τη δημιουργία θετικού κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διαπίστωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, μετά τις συνομιλίες που είχαν στην Αγκυρα, όπου υπεγράφησαν 4 συμφωνίες για τα λεγόμενα θέματα χαμηλής πολιτικής. Ο κ. Παπανδρέου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Ντεμιρέλ και τον πρωθυπουργό Ετζεβίτ, ο οποίος απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Κώστα Σημίτη να επισκεφθεί σύντομα την Άγκυρα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρότεινε τη σύσταση ομάδας στρατιωτικών και διπλωματών για τη δημιουργία μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο. Στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι υπάρχει θεαματική βελτίωση του κλίματος, αλλά δεν πρέπει να καλλιεργούνται ψευδαισθήσεις για αλλαγή της τουρκικής πολιτικής.

    [07] Ελληνοτουρκικά-Θετικό κλίμα

    20/01/2000 20:05:24

    Τη δημιουργία θετικού κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διαπίστωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, μετά τις συνομιλίες που είχαν στην Αγκυρα, όπου υπεγράφησαν 4 συμφωνίες για τα λεγόμενα θέματα χαμηλής πολιτικής. Ο κ. Παπανδρέου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Ντεμιρέλ και τον πρωθυπουργό Ετζεβίτ, ο οποίος απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Κώστα Σημίτη να επισκεφθεί σύντομα την Άγκυρα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρότεινε τη σύσταση ομάδας στρατιωτικών και διπλωματών για τη δημιουργία μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο. Στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι υπάρχει θεαματική βελτίωση του κλίματος, αλλά δεν πρέπει να καλλιεργούνται ψευδαισθήσεις για αλλαγή της τουρκικής πολιτικής.

    [08] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση-Αλλαγές

    20/01/2000 20:05:02

    Τρεις σημαντικές αλλαγές στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, χωρίς όμως να αλλάζει η φιλοσοφία της, προτείνει η επιτροπή υπό τον καθηγητή Γιάννη Καζάζη που έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμά της. Η επιτροπή προτείνει τη δραστική μείωση της εξεταστέας ύλης, η οποία θα πρέπει να γίνεται γνωστή 15 μέρες πριν τις εξετάσεις, επιμήκυνση της εξεταστικής περιόδου από 15 σε 24 μέρες, ώστε να μην εξαντλούνται οι μαθητές με τις καθημερινές δοκιμασίες και μείωση στο 5% από 10% που είναι σήμερα, του συντελεστή βαρύτητας των τεστ δεξιοτήτων.

    [09] Παπαντωνίου-ρύθμιση για πανωτόκια

    20/01/2000 14:49:07

    Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νέα τροπολογία για τη ρύθμιση στα πανωτόκια, δήλωσε το πρωί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου. Η νέα ρύθμιση θα κατατεθεί πιθανότατα την προσεχή Τρίτη, συμπλήρωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αποσύρθηκε για να τροποποιηθεί προς το ευνοϊκότερο αλλά χωρίς να αλλάξει η φιλοσοφία της. Σύμφωνα με οικονομικές πηγές θα υπάρξει πρόσθετη διάταξη ώστε να υπαχθούν στη ρύθμιση και τα αγροτικά δάνεια.

    [10] Τουρκία-επίσκεψη Γ.Παπανδρέου

    20/01/2000 14:49:02

    Με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ συναντήθηκε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στη γειτονική χώρα. Ο κ.Παπανδρέου μετέφερε στον κ.Ετσεβίτ προφορικό μήνυμα του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Στη συνέχεια υπέγραψε με τον ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ τέσσερις διμερείς συμφωνίες. Σήμερα θα γίνει δεκτός και από τον πρόεδρο της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Το πρωί ο κ.Παπανδρέου κατέθεσε στεφάνι στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, έξω απο την Αγκυρα.

    [11] Σύσκεψη για εξοπλισμούς Ενόπλων Δυνάμεων

    20/01/2000 14:48:48

    Το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων συζητήθηκε το πρωί κατά τη σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τους υπουργούς Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο και Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου. Ο κ.Τσοχατζόπουλος δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι έγινε συζήτηση ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ όπου θα εξετασθούν οι όροι υλοποίησης του εξοπλιστικού προγράμματος.

    [12] Αθήνα-χιόνι-απαγόρευση απόπλου

    20/01/2000 14:48:41

    Χιόνισε το πρωί στην Αττική ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, παρά την ηλιοφάνεια που επικρατούσε. Οι μετεωρολόγοι έκαναν λόγο για το σπάνιο φαινόμενο του παρασυρόμενου χιονιού, λόγω των ισχυρών βοριάδων. Το πρωί χιόνισε και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως στη Χίο, κάτι που είχε να συμβεί 20 χρόνια. Το μεσημέρι απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων απο τον Πειραιά και τη Ραφήνα για τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησσα και την Κρήτη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

    [13] Θεσ/νίκη-άνοιξε η χωματερή Ταγαράδων

    20/01/2000 14:48:31

    Ξανάρχισε σήμερα η αποκομιδή των απορριμμάτων προς τη χωματερή των Ταγαράδων Θεσσαλονίκης, που παρέμενε αποκλεισμένη από την περασμένη Κυριακή από κατοίκους των όμορων δήμων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία της, που όπως ισχυρίζονται εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους. Οι δήμαρχοι Θέρμης, Βασιλικών και Μίκρας αποδέχτηκαν τη νέα δέσμευση των αρμόδιων φορέων Τοπικής αυτοδιοίκησης για το κλείσιμο της χωματερής ως τον ερχόμενο Οκτώβριο και τη μεταφορά της σε άλλο χώρο μακριά από κατοικημένη περιοχή.

    [14] Δήλωση Ρέππα για εκλογές

    20/01/2000 14:48:15

    Οι εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί το κυβερνητικό έργο, δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος άφησε ανοικτό το χρόνο διεξαγωγής τους. Αναφερόμενος στην πρωινή συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ υπό το γραμματέα του Κώστα Σκανδαλίδη, είπε οτι ένα μεγάλο κόμμα πρέπει να είναι πανέτοιμο. Στη συνεδρίαση της επιτροπής, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπάρχει ευνοϊκό κλίμα υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Αποφασίστηκε ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί το Φεβρουάριο το νομό Ημαθίας και την Κρήτη.

    [15] Θεσ/νίκη-δηλητηριάσεις απο οστρακοειδή

    20/01/2000 14:48:04

    Εκτός απο τη γρίππη "χτύπησαν" και οι δηλητηριάσεις. Περισσότερα απο 300 άτομα πέρασαν απο τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες δέκα μέρες με συμπτώματα δηλητηριάσεων και σοβαρά γαστρεντερολογικά προβλήματα που αποδίδονται στην κατανάλωση μυδιών και οστρακοειδών που καλλιεργούνται στο Θερμαϊκό κόλπο. Η συγκομιδή μυδιών και άλλων οστρακοειδών έχει απαγορευθεί απο την περασμένη Δευτέρα, ενώ διατάχθηκε επείγουσα έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της μόλυνσης των οστρακοειδών του Θερμαϊκού κόλπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 January 2000 - 19:30:54 UTC