Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέδριο Τρίτης Ηλικίας
  • [02] Βρέθηκε νεκρός ψαράς

  • [01] Συνέδριο Τρίτης Ηλικίας

    22/01/2000 18:23:12

    Πρόκληση και ευκαιρία για την ελληνική κοινωνία είναι τα θέματα της τρίτης ηλικίας, καθώς η κοινωνία μπορεί να αναδείξει την ευαισθησία της, να οργανώσει νέα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης και να αποδείξει χρησιμοποιώντας τη φαντασία της ότι αυτό που κάποιοι θεωρούν δύσκολο πρόβλημα μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και ουσιαστική κοινωνική ευημερία. Με τα λόγια αυτά ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα της πολιτικής της κυβέρνησης στον τομέα της τρίτης ηλικίας, μιλώντας σε περίπου 2.500 συνέδρους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι παρακολουθούν από το πρωί την πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση της Τρίτης Ηλικίας, την οποία οργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Μεταξύ άλλων, ο κ.Σημίτης

    αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης, είπε ότι εργάστηκε για να διαμορφώσει ένα κοινωνικό ιστό ασφάλειας, προσέχοντας κυρίως αυτούς που έχουν πραγματικές ανάγκες, μεταξύ των οποίων είναι και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. Ο πρωθυπουργός, αφού αναφέρθηκε στις προβλέψεις που δείχνουν ότι στη νέα χιλιετία το ένα τρίτο του πληθυσμού θα είναι πάνω από την ηλικία των 60 ετών και στις απόψεις που αναφέρουν ότι τα έξοδα θα αυξηθουν για κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες προς τους ηλικιωμένους, τόνισε ότι υπάρχει μια ιδιαίτερα θετική πλευρά στην ιστορία αυτή και αυτή είναι το γεγονός ότι η τρίτη ηλικία με την πείρα και την παρουσία της συμβάλλει στην ανάπτυξη των κοινωνιών και δίνει σε αυτές άλλες διαστάσεις. Τελος, αναφέρθηκε στο νόμο που καθιερώνει για πρώτη φορά εθνικό πρόγραμμα για ηλικιωμένους, το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας. Ενα τέτοιο πρόγραμμα, όπως είπε, είναι η αναδοχή ηλικιωμένων ώστε να μπορεί μια οικογένεια έναντι αμοιβής να παράσχει σε ένα μοναχικό ηλικιωμένο τη δυνατότητα διαμονής, όπως ανάλογα ένα ζευγάρι μπορεί να κάνει αναδοχή ενός παιδιού.

    [02] Βρέθηκε νεκρός ψαράς

    22/01/2000 18:20:50

    Νεκρός εντοπίσθηκε και ανασύρθηκε σήμερα στην θαλάσσια περιοχή του όρμου Παλιουριού Χαλκιδικής , ο Ιωάννης Χατζής του Αθανασίου, 28 χρόνων, η τύχη του οποίου ως γνωστόν αγνοείται από τις

    19-01-2000, όταν είχε μεταβεί μαζί με τον Γεώργιο Νταμπο για αλιεία στην θαλάσσια περιοχή Χρουσό Χαλκιδικής. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και απο εκεί στο νεκροτομείο Θεσ/κης για νεκροψία-νεκροτομή. Προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 January 2000 - 21:30:18 UTC