Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΕΚ-Μεταγραφές
  • [02] Ολυμπιακός-Μεταγραφή Κοζμίνσκι
  • [03] Αρχηγός Αστυνομίας-Υπόθεση Ματέι
  • [04] Διαδικασίες εκλογής προέδρου
  • [05] Πολικό ψύχος στην Ελλάδα
  • [06] Νέο θανατηφόρο κρούσμα μηνιγγίτιδας
  • [07] Σενάρια εκλογών
  • [08] Σύσκεψη τομεαρχών ΝΔ
  • [09] Κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα
  • [10] Κηδεία Βασίλη Σπανού
  • [11] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη
  • [12] Συνάντηση Σημίτη-Σκανδαλίδη
  • [13] Βουλή-συζήτηση τροπολογίας για πανωτόκια
  • [14] Εορτασμός ενόψει έναρξης λειτουργίας μετρό

  • [01] ΑΕΚ-Μεταγραφές

    25/01/2000 21:04:56

    Την απόκτηση του Βούλγαρου μέσου της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Μίλεν Πέτκοφ ανακοίνωσε σήμερα ο Παθιακάκης. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής αναμένεται να έλθει το βράδυ στην Αθήνα κι από αύριο να ξεκινήσει προπονήσεις με τους κιτρινόμαυρους. Αντιθέτως, η μετεγγραφή του Ιταλού μεσοαμυντικού της Ρόμα Κουαντρίνι ναυάγησε, λόγω των οικονομικών απαιτήσεων του παίχτη, ενώ το θέμα του Κωνσταντίνου βρίσκεται σε εξέλιξη και το χειρίζεται αποκλειστικά η διοίκηση.

    [02] Ολυμπιακός-Μεταγραφή Κοζμίνσκι

    25/01/2000 21:01:42

    Απρόσμενη εξέλιξη είχαν οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μέχρι αργά το βράδυ μεταξύ των διοικούντων του Ολυμπιακού και του Κοζμίνσκι. Ενώ αρχικά οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει για τριετή συνεργασία, οι παράγοντες των πρωταθλητών του πρότειναν να υπογράψει συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας με προοπτική ανανέωσης για δύο ακόμη χρόνια. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πολωνού αμυντικού, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να βρεθεί η χρυσή τομή.

    [03] Αρχηγός Αστυνομίας-Υπόθεση Ματέι

    25/01/2000 20:55:28

    Πλήρη κάλυψη στον αρχηγό της Αστυνομίας κ. Γεωργακόπουλου παρέσχε η κυβέρνηση, με αφορμή την εισαγγελική πρόταση για δίωξη εναντίον του σχετικά με την αιματηρή υπόθεση της οδού Νιόβης και τον Ρουμάνο κακοποιό Σορίν Ματέϊ. Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του, δήλωσε ο Υπουργός Τύπου. Η ΝΔ υποστηρίζει ότι ο κ.Γεωργακόπουλος θα έπρεπε να παραιτηθεί και απομακρυνθεί έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση.

    [04] Διαδικασίες εκλογής προέδρου

    25/01/2000 20:53:18

    Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο θα επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις διαδικασίες εκλογής προέδρου Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 8η Φεβρουαρίου για τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της βουλής. Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια που θα εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας από την πρώτη ψηφοφορία, αφού τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν συμφωνήσει στο πρόσωπο του κ.Στεφανόπουλου.

    [05] Πολικό ψύχος στην Ελλάδα

    25/01/2000 20:51:09

    Πολικό ψύχος θα επικρατήσει αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς το μηδέν θα είναι το σημείο αναφοράς της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία το θερμόμετρο στα βόρεια θα παραμείνει σταθερά κάτω από το μηδέν, ενώ στην καλύτερη περίπτωση δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια ώρα δεκάδες χωριά στα Ιωάννινα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη, την Ξάνθη και τη Ροδόπη παραμένουν αποκλεισμένα εξαιτίας των πρόσφατων χιονοπτώσεων.

    [06] Νέο θανατηφόρο κρούσμα μηνιγγίτιδας

    25/01/2000 20:50:03

    Νέο θανατηφόρο κρούσμα μηνιγγίτιδας, το δεύτερο το τελευταίο 24ωρο και το έκτο από την αρχή του χρόνου, καταγράφηκε, αυτή τη φορά στην Αθήνα. θύμα ένας 18χρονος από τον Πειραιά, ο οποίος έχασε τη μάχη στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με μηνιγγίτιδα ένα 8χρονο κορίτσι από την Πύλη Τρικάλων. Οι υγειονομικές αρχές εμφανίζονται καθησυχαστικές, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται για έξαρση της νόσου.

    [07] Σενάρια εκλογών

    25/01/2000 20:47:51

    Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τις εκλογές, ενώ φουντώνουν τα σενάρια και τα κόμματα προετοιμάζονται. Οι εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβριο, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει την άλλη εβδομάδα ή τον άλλο μήνα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει πότε θα γίνουν οι εκλογές υποστηρίζοντας ότι η ασάφεια πλήττει τη σταθερότητα της χώρας και την οικονομία. Ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Καραμανλής προήδρευσε σύσκεψης των τομεαρχών του κόμματός του.

    [08] Σύσκεψη τομεαρχών ΝΔ

    25/01/2000 14:18:19

    Να ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής στην εισήγησή του προς τους τομεάρχες του κόμματος, οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα στη Ρηγίλλης. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο κ.Καραμανλής είπε ότι ο κ.Σημίτης με τη σημερινή συμπεριφορά του και την ασάφεια που τη χαρακτηρίζει πλήττει τη σταθερότητα της χώρας και την οικονομία, και πρόσθεσε ότι "η 180 μοιρών αναστροφή από τα όσα έλεγε πριν από ένα χρόνο δεν μπορεί να συνεχιστεί επ'άπειρον". Εξάλλοθ, στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση με τη ρύθμιση που κατέθεσε για τα πανωτόκια δεν τολμά να ανοίξει ένα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα. Επίσης, εγινε συζήτηση και για το ΜΕΤΡΟ, το οποίο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε ως "κουτσομετρό" και σημείωσε ότι πρόκειται για κολοβό έργο, το οποίο είχε ξεκινήσει και σχεδιαστεί διαφορετικά από την κυβέρνηση της ΝΔ.

    [09] Κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα

    25/01/2000 14:17:25

    Τσουχτερό κρύο και προβλήματα στις συγκοινωνίες, ιδιαίτερα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μακεδονίας, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού που επικρατεί σήμερα στη βόρεια Ελλάδα. Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν είναι η αιτία για τη δημιουργία παγετού, ακόμα και σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου και η τροχαία συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις και κρύο θα πλήξει από αύριο τη χώρα.

    [10] Κηδεία Βασίλη Σπανού

    25/01/2000 14:17:02

    Κηδεύτηκε το πρωί, από τον ιερό ναό Αγίου Θεοδώρου του πρώτου Νεκροταφείου, ο αρχίατρος του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανός, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 72 ετών.

    [11] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη

    25/01/2000 14:06:11

    Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε το πρωί ο πρωθυπουργός ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την οικονομία και την εξωτερική πολιτική. Μετά τη συνάντηση ο κ.Σημίτης δήλωσε ότι τα πράγματα προχωρούν καλά, όπως έχουν καθοριστεί. Στο διάλογο που είχε με τον κ.Στεφανόπουλο, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση της Νομισματικής Επιτροπής λέγοντας οτι πρόκειται για επιτυχία και όλα βαίνουν κατ'ευχήν. Αύριο ο κ.Στεφανόπουλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη.

    [12] Συνάντηση Σημίτη-Σκανδαλίδη

    25/01/2000 14:05:40

    Το μεσημέρι ο κ.Σημίτης συναντήθηκε με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη και συζήτησαν θέματα που αφορούν την προετοιμασία του κόμματος ενόψει των εκλογών όποτε αυτές διεξαχθούν.

    [13] Βουλή-συζήτηση τροπολογίας για πανωτόκια

    25/01/2000 14:05:18

    Συζητείται σήμερα στη Βουλή η νέα τροπολογία για τα πανωτόκια. Στην τροπολογία που αναμένεται να ψηφισθεί έως αύριο, περιλαμβάνεται προσθήκη για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας. Η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών ανακοίνωσε ότι θα επανεξεταστούν οι ρυθμίσεις και θα διαγραφούν οι τόκοι εξ ανατοκισμού για όσες περιπτώσεις δεν υπήρχε σχετική συμφωνία.

    [14] Εορτασμός ενόψει έναρξης λειτουργίας μετρό

    25/01/2000 14:04:50

    Ελεύθερα θα κινηθούν το Σαββατοκύριακο, οι επιβάτες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, στο πλαίσιο του εορτασμού της έναρξης λειτουργίας του μετρό, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Τ.Μαντέλης. Η μηνιαία πολλαπλή κάρτα μεταφοράς για όλα τα μέσα, το Φεβρουάριο θα στοιχίζει 8.000 δραχμές αλλά το Μάρτιο θα επανέλθει στις 10.000. Απο την 31 Ιανουαρίου του 2000 θα καθιερωθεί ημερήσιο εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 1.000 δραχμών για όλα τα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ θα εκδοθούν κάρτες ετήσιας διάρκειας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 January 2000 - 21:30:43 UTC