Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής.
  • [02] Αργολίδα-Σύλληψη ληστών Τράπεζας.
  • [03] Αργολίδα-Σύλληψη ληστών Τράπεζας.
  • [04] Πρέβεζα-βρέθηκε νεκρός ψαράς.
  • [05] Υπουργείο Υγείας-κρούσματα μηνιγγίτιδας.
  • [06] Κύπρος-συναντήσεις Τσοχατζόπουλου.
  • [07] Εγκαίνια Μετρό Αθήνας.
  • [08] Eκρηξη βόμβας.
  • [09] Τέλη κυκλοφορίας.

  • [01] Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής.

    28/01/2000 12:26:16

    Με την πορεία του κυβερνητικού έργου και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ασχολήθηκε το πρωί η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Στο μεταξύ μέσα στο επόμενο 15νθήμερο αναμένεται να λάβει και να δημοσιοποιήσει ο πρωθυπουργός την τελική του απόφαση για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Ο κ. Σημίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται προβληματισμένος απο τη συνεχώς εντεινόμενη εκλογολογία. Αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν απο τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

    [02] Αργολίδα-Σύλληψη ληστών Τράπεζας.

    28/01/2000 12:20:23

    Συνελήφθησαν στην Αργολίδα οι δύο απο τους τρείς δράστες της ληστείας σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Αγία Τριάδα Μιδέας. Πρόκειται για τους αθιγγάνους Ιωάννη Παναγιωτόπουλο 19 ετών και έναν 17χρονο,ενώ απο την αστυνομία καταζητείται και ένας 18χρονος. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν μετά απο έλεγχο της αστυνομίας και την εξέταση των αποτυπωμάτων τους που βρέθηκαν στο κλεμμένο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν κάνει τη ληστεία.

    [03] Αργολίδα-Σύλληψη ληστών Τράπεζας.

    28/01/2000 12:05:37

    Συνελήφθησαν στην Αργολίδα οι δύο απο τους τρείς δράστες της ληστείας σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Αγία Τριάδα Μιδέας. Πρόκειται για τους αθιγγάνους Ιωάννη Παναγιωτόπουλο 19 ετών και έναν 17χρονο,ενώ απο την αστυνομία καταζητείται και ένας 18χρονος. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν μετά απο έλεγχο της αστυνομίας και την εξέταση των αποτυπωμάτων τους που βρέθηκαν στο κλεμμένο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν κάνει τη ληστεία.

    [04] Πρέβεζα-βρέθηκε νεκρός ψαράς.

    28/01/2000 12:03:21

    Σε θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας ανασύρθηκε νεκρός ο Ευρυπίδης Τρανουλίδης 61 χρόνων, ο οποίος αγνοείτο απο χθές το απόγευμα όταν η βάρκα του ανατράπηκε κοντά στο Ακτιο όπου είχε μεταβεί για ψάρεμα. Νωρίτερα σκάφος του Λιμενικού διέσωσε στην ίδια περιοχή έναν 24χρονο Αλβανό, ο οποίος επέβαινε στη βάρκα.

    [05] Υπουργείο Υγείας-κρούσματα μηνιγγίτιδας.

    28/01/2000 11:59:58

    Καθησυχαστικές είναι οι υγειονομικές αρχές σε ο,τι αφορά τα κρούσματα μηνιγγίτιδας. Ο υπουργός Υγείας Θεόδωρος Κοτσώνης δήλωσε οτι υπάρχει φέτος μια μικρή σχετικά αύξηση σε σχέση με πέρσι αλλά δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Τόνισε οτι προληπτικά με εγκύκλιό του ζητά απο τους γιατρούς να θέτουν υπο στενή παρακολούθηση κάθε ύποπτο περιστατικό και να χορηγούν ισχυρές αντιβιώσεις. Χθές, ένας 55χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα μηνιγγίτιδας. Ο ασθενής διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λοιμωδών.

    [06] Κύπρος-συναντήσεις Τσοχατζόπουλου.

    28/01/2000 11:51:26

    Δεκτός απο τον πρόεδρο Κληρίδη, θα γίνει σήμερα στη Λευκωσία, ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος θα συναντηθεί και με τους Κύπριους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας. Μιλώντας χθες βράδυ σε φόρουμ για την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου, ο κ.Τσοχατζόπουλος τόνισε οτι μετά την απόφαση του Ελσίνκι, η ένταξη της μεγαλονήσου στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ανεμπόδιστη, οριστική και τελεσίδικη, ανεξάρτητα από την πολιτική λύση του προβλήματός της. Τόνισε επίσης, οτι στο πλαίσιο της ενταξιακής πορείας έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε άρση της απαράδεκτης κατάστασης της εισβολής και κατοχής, η οποία δεν συμβιβάζεται με την ευρωπαική προοπτική.

    [07] Εγκαίνια Μετρό Αθήνας.

    28/01/2000 11:48:12

    Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι το Μετρό της Αθήνας, απο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας. Το Μετρό θα δοθεί αύριο επίσημα στην κυκλοφορία. Το Σαββατοκύριακο οι μετακινήσεις σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας θα γίνονται δωρεάν. Απο τη Δευτέρα το εισιτήριο του μετρό θα κοστίζει 250 δραχμές. Στην κυκλοφορία θα δοθεί σε αυτή τη φάση το τμήμα της γραμμής απο τα Σεπόλια μέχρι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ σε λίγους μήνες θα δοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα της γραμμής απο το Σύνταγμα μέχρι τη Δάφνη. Εκτιμάται οτι ο αριθμός των επιβατών που θα διακινείται ημερησίως θα ξεπεράσει τις 500.000.

    [08] Eκρηξη βόμβας.

    28/01/2000 09:27:43

    Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε τα μεσάνυχτα έξω απο γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων στη λεωφόρο Συγγρού. Ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε

    τρία κιλά εκρηκτικής ύλης. Απο την έκρηξη σημειώθηκαν ζημιές στο γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων "ΙΝΤΕΡΦΟΡΣ" του Σπύρου Δρακόπουλου ,47 ετών επί της λεωφόρου Συγγρού 318, στην Καλλιθέα και σε άλλα παρακείμενα γραφεία και αυτοκίνητα. Απο την έκρηξη, δημιουργήθηκε κρατήρας βάθους 25 πόντων και πλάτους 110 πόντων, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ο διερχόμενος Κυριάκος Σπυράκης ,21 ετών.

    [09] Τέλη κυκλοφορίας.

    28/01/2000 09:27:30

    Παρατάθηκε μέχρι 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας από τους κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, η οποία έληγε κανονικά την Δευτέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 January 2000 - 10:30:38 UTC