Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΤΟΜΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 5 ΤΗΣ 03/02/2000, ΩΡΑ 22.00
  • [02] Εκλογές-Κοντός ψαλμός...
  • [03] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ.
  • [04] Μετρό-Ποδόσφαιρο-Προστασία.
  • [05] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Μπιγκόν.
  • [06] Μετρό-Πρόστιμα σε λαθρεπιβάτες.
  • [07] Β.Παπανδρέου-Δημόσιο-Συμβασιούχοι.
  • [08] Στην Αθήνα ο Τζεμ.
  • [09] Συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου.
  • [10] "Μακεδονία"-κανονικά εκτελούνται οι πτήσεις.
  • [11] Πρωτοβουλία για διαφύλαξη μετρό απο χούλιγκανς,
  • [12] Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών.
  • [13] Θεσ/νίκη-νέα επίθεση σκύλου σε παιδί.
  • [14] Αθήνα-επίσκεψη Ισμαήλ Τζεμ.
  • [15] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Καραμανλή.

  • [01] ΣΥΝΤΟΜΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 5 ΤΗΣ 03/02/2000, ΩΡΑ 22.00

    03/02/2000 21:29:08

  • Ασάφεια επικρατεί για το εάν ο πρωθυπουργός στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναφερθεί στις εκλογές και στο χρόνο διεξαγωγής τους. Σιγή ιχθύος για το θέμα, κρατά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δήλωσε οτι οι εκλογές θα γίνουν με αποκλειστικό κριτήριο το εθνικό συμφέρον και δεν εξαρτώνται από τις δημοσκοπήσεις. Το κόμμα μας είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή για εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό για εκλογολογία.

  • Στη χώρα μας βρίσκεται από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα υπογραφούν οι υπόλοιπες πέντε συμφωνές "χαμηλής πολιτικής". Αύριο ο κ.Τζεμ θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και παράλληλα θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό. Χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι διάλογος με την Τουρκία δεν σημαίνει διαπραγμάτευση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

  • Για την απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ, με την οποία εγκρίνεται το πρόγραμμα σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας, ενημέρωσε ο υπουργός Εθνικης Οικονομίας τον πρωθυπουργό. Σε δηλώσεις του ο κ.Παπαντωνίου είπε οτι το επόμενο τελικό βήμα θα γίνει στις αρχές Μαρτίου με την υποβολή του αιτήματος για ένταξη στην ΟΝΕ. Αναφερόμενος στο θέμα της πορείας του πληθωρισμού, είπε οτι είναι πολύ ευνοϊκή και οτι θα συνεχίσει η καθοδική πορεία.

  • Τον Κωστή Στεφανόπουλο προτείνει και επισήμως για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με επιστολή που επέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, ο πρόεδρος της ΝΔ. Το πρωί ο κ.Καραμανλής έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των εθνικών θεμάτων, αλλά και για τις εσωτερικές εξελίξεις. Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να ενημερώσει για τις εξελίξεις και δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις της στις προτάσεις που κομίζει η Αγκυρα.

  • Δριμύτατη επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, εξαπέλυσε η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, για τη

    μή κατάθεση της τροπολογίας για τη μονιμοποίηση περίπου 15.000 συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα. Η κ.Παπανδρέου κατηγόρησε τον κ.Καραμανλή για προεκλογική τύφλωση, επίδειξη άκρατου λαϊκισμού και απανθρωπιάς. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα αυτό μετά τις εκλογές και θα αντιμετωπίσει όλες τις εκκρεμμότητες αφού δεν μπορεί να πάει σε μια ρύθμιση σε οιωνή προεκλογική περίοδο.

  • Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, πραγματοποίησαν σήμερα οι καθηγητές

    οι οποίοι έχουν κατέβει σε 48ωρη απεργία, ενώ οι δάσκαλοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε αναγκαία τη μισθολογική αναβάθμιση των καθηγητών. Τόνισε ότι θα γίνει νέος διαγωνισμός

  • Την επιβολή προστίμων στους επιβάτες του Μετρό που δεν έχουν ή δεν ακυρώνουν τα εισιτήριά τους, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών. Σύμφωνα με τη διάταξη, θα πληρώνουν πρόστιμο 40πλάσιο της αξίας του, δηλαδή 10.000 δρχ. Παράλληλα προβλέπεται οτι αν το πρόστιμο δεν εξοφληθεί μέσα σε είκοσι μέρες θα 10πλασιάζεται, φθάνοντας στις 100.000 δρχ. Το μεσημέρι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, συναντήθηκε με αθλητικούς παράγοντες σε μια προσπάθεια να αναληφθεί πρωτοβουλία για την προστασία των χώρων του Μετρό.

  • Σε χαράδρα βάθους 700 μέτρων, στο όρος Χελμός Καλαβρύτων, εντοπίσθηκε από ειδικά συνεργεία το πτώμα του άτυχου δόκιμου Ικαρου, Απόστολου Μπλέτσα, 21 χρόνων από το Λιτόχωρο Πιερίας. Ο Ικαρος είχε εξαφανιστεί από την Κυριακή, όταν είχε πάει εκδρομή με φίλους του για να κάνει σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

    ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Ο πρόεδρος της Αυστρίας Κλέστιλ, αποφάσισε, τελικά, να ορκίσει αύριο την κυβέρνηση συνεργασίας που συγκροτήθηκε από το Λαϊκό κόμμα και το Κόμμα της Ελευθερίας των ακροδεξιών, του οποίου ηγείται ο Χάιντερ. Πάντως, οι αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα και κυρίως από την ΕΕ συνεχίζονται, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητά από την Κομισιόν αναστολή των δικαιωμάτων της Αυστρίας, ως κράτος-μέλος της Ενωσης, σε περίπτωση που διαπιστωθούν σοβαρές και διαρκείς παραβιάσεις των θεμελιωδών αρχών της Κοινότητας.

  • Σε αποτυχία κατέληξε η σύνοδος μεταξύ του Ισραηλινού πρωθυπουργού και του Παλαιστίνιου ηγέτη, εξαιτίας της διαφωνίας που προέκυψε σχετικά με την επικείμενη αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Δυτική Οχθη. Ο Αραφάτ εγκατέλειψε τις συνομιλίες δίχως να προβεί σε δηλώσεις, καθώς το Ισραήλ απέρριψε αίτημά του για να έχουν λόγο οι Παλαιστίνιοι στη διαμόρφωση σχεδίου αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων από άλλο ένα 6,1% των εδαφών της Δυτικής Οχθης

  • Περισσότεροι από 160 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Ισπανία από την κατάρρευση του πρώτου ορόφου πολυκαταστήματος στη Σεβίλλη, όταν μεγάλος αριθμός πελατών έσπευσαν για να επωφεληθούν από τις προσφορές. Τα σωστικά συνεργεία με εκπαιδευμένους σκύλους ψάχνουν στα ερείπια, για πιθανούς εγκλωβισμένους, ενώ όπως έγινε γνωστό, από τους τραυματίες οι 13 είναι σοβαρά. Ηδη, διατάχθηκαν ανακρίσεις για τα αίτια της κατάρρευσης.

  • Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 Ρίχτερ, που συγκλόνισε το βορειοανατολικό Ιράν, στοίχισε τη ζωή σε ένα άτομο, ενώ τραυματίστηκαν έξι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία. Το επίκεντρο της δόνησης, εντοπίστηκε 200 χλμ νοτιοανατολικά της επαρχίας Χορασάν.

    Ο ΚΑΙΡΟΣ

  • Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο αναμένονται αύριο σε όλη τη χώρα, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις με μικρή περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 3 με 14 και στα νησιά του Αιγαίου 9 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παροδικές βροχές αναμένονται αύριο στην Αττική με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν έως πολύ ισχυροί και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 9 με 13 βαθμούς Κελσίου. Πρόσκαιρες νεφώσεις, μέχρι πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 2 με 7 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

    [02] Εκλογές-Κοντός ψαλμός...

    03/02/2000 20:52:31

    Ασάφεια επικρατεί για το εάν ο πρωθυπουργός στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναφερθεί στις εκλογές και στο χρόνο διεξαγωγής τους. Σιγή ιχθύος για το θέμα, κρατά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δήλωσε οτι οι εκλογές θα γίνουν με αποκλειστικό κριτήριο το εθνικό συμφέρον και δεν εξαρτώνται από τις δημοσκοπήσεις. Το κόμμα μας είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή για εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό για εκλογολογία

    [03] Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ.

    03/02/2000 20:36:43

    Ο σοβαρός τραυματισμός του Μαλαδένη απασχολεί τους ιθύνοντες της ΑΕΚ, καθώς ο διεθνής παίχτης υπέστη κάκωση έσω δεξιού μηνίσκου και όλοι φοβούνται τα χειρότερα. Στο μεταξύ, σήμερα η Ενωση παρουσίασε τους νέους παίχτες που απέκτησε, δηλαδή τους Ιταλούς Μπελότι και Νταλ Μόρο, καθώς και τον Αργεντίνο Καντέρο. Οσον αφορά τα διοικητικά, όπως έγινε γνωστό, πρόταση Ελληνα επιχειρηματία για εξαγορά του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ δεν βρήκε ανταπόκριση στην ιδιοκτήτρια εταιρία της ΑΕΚ.

    [04] Μετρό-Ποδόσφαιρο-Προστασία.

    03/02/2000 20:27:39

    Εκπρόσωποι του αθλητικού χώρου και απλοί φίλαθλοι ξεναγήθηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα, από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη και όλοι συμφώνησαν να κάνουν από την πλευρά τους, ό,τι είναι εφικτό για την προστασία του υπεσύγχρονου αυτού έργου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γ.Βαρδινογιάννης, υποστήριξε ότι οι Ελληνες φίλαθλοι έχουν αυξημένο φιλότιμο και μ΄αυτό θα προστατεύσουν το έργο, ενώ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Κόκκαλης επεσήμανε ότι όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να το περιφρουρήσουν.

    [05] Ποδόσφαιρο-Ολυμπιακός-Μπιγκόν.

    03/02/2000 20:24:05

    Ο προπονητής τού Ολυμπιακού, Αλμερτίνο Μπιγκόν, παραδέχθηκε ότι ο Κοζμίνσκι, του οποίου η μεταγραφή "ναυάγησε" την τελευταία στιγμή, θα βοηθούσε αρκετά τον Ολυμπιακό από την αριστερή πλευρά. "Είχαμε προβλήματα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Με την επιστροφή Τζιωρτζόπουλου βελτιωθήκαμε αρκετά αλλά ήθελα και τον Κοζμίνσκι γιατί θα έδινε βάθος και ποιότητα στην ομάδα. Ο Κοζμίνσκι θα μπορούσε να μας βοηθήσει και στο κέντρο της, η μεταγραφή τελικά δεν προχώρησε" είπε ο Ιταλός τεχνικός. Εξάλλου, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δρχ από τον αθλητικό δικαστή για τα επεισόδια των οπαδών του στην Πάτρα με την Παναχαϊκή, όπου στοίχισαν το μάτι ενός 14χρονου.

    [06] Μετρό-Πρόστιμα σε λαθρεπιβάτες.

    03/02/2000 20:19:23

    Την επιβολή προστίμων στους επιβάτες του Μετρό που δεν έχουν ή δεν ακυρώνουν τα εισιτήριά τους, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών. Σύμφωνα με τη διάταξη, θα πληρώνουν πρόστιμο 40πλάσιο της αξίας του, δηλαδή 10.000 δρχ. Παράλληλα προβλέπεται οτι αν το πρόστιμο δεν εξοφληθεί μέσα σε είκοσι μέρες θα 10πλασιάζεται, φθάνοντας στις 100.000 δρχ. Το μεσημέρι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, συναντήθηκε με αθλητικούς παράγοντες σε μια προσπάθεια να αναληφθεί πρωτοβουλία για την προστασία των χώρων του Μετρό.

    [07] Β.Παπανδρέου-Δημόσιο-Συμβασιούχοι.

    03/02/2000 20:16:03

    Δριμύτατη επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, εξαπέλυσε η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, για τη

    μή κατάθεση της τροπολογίας για τη μονιμοποίηση περίπου 15.000 συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα. Η κ.Παπανδρέου κατηγόρησε τον κ.Καραμανλή για προεκλογική τύφλωση, επίδειξη άκρατου λαϊκισμού και απανθρωπιάς. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα αυτό μετά τις εκλογές και θα αντιμετωπίσει όλες τις εκκρεμμότητες αφού δεν μπορεί να πάει σε μια ρύθμιση σε οιωνή προεκλογική περίοδο.

    [08] Στην Αθήνα ο Τζεμ.

    03/02/2000 20:12:55

    Στη χώρα μας βρίσκεται από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα υπογραφούν οι υπόλοιπες πέντε συμφωνές "χαμηλής πολιτικής". Αύριο ο κ.Τζεμ θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και παράλληλα θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό. Χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι διάλογος με την Τουρκία δεν σημαίνει διαπραγμάτευση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

    [09] Συνάντηση Σημίτη-Παπαντωνίου.

    03/02/2000 13:18:39

    Τον πρωθυπουργό ενημέρωσε το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας για την πρόσφατη απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ, το οποίο ενέκρινε το προγραμμα σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας. Αναφερόμενος στο θέμα της πορείας του πληθωρισμού ο κ.Παπαντωνίου είπε οτι είναι πολύ ευνοϊκή και οτι θα συνεχίσει η καθοδική πορεία. Αναφερόμενος στις εκλογές, ο υπουργός επίε οτι αυτές θα γίνουν με αποκλειστικό κριτήριο το εθνικό συμφέρον. Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε οτι οι εκλογές δεν εξαρτώνται απο τις δημοσκοπήσεις.

    [10] "Μακεδονία"-κανονικά εκτελούνται οι πτήσεις.

    03/02/2000 13:03:42

    Κανονικά εκτελούνται από το μεσημέρι οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, που είχαν διακοπεί από το πρωί λόγω της πυκνής ομίχλης που καλυπτε την περιοχή. Λόγω της ομίχλης ματαιώθηκαν αρκετές πτήσεις του εξωτερικού και όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού.

    [11] Πρωτοβουλία για διαφύλαξη μετρό απο χούλιγκανς,

    03/02/2000 12:59:24

    Πρωτοβουλία για την προστασία και τη διαφύλαξη των σταθμών και των συρμών του μετρό από τις φθορές των χούλιγκανς ανέλαβε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Ο κ.Λαλιώτης συναντήθηκε το μεσημέρι, στο σταθμό του Συντάγματος, με όλους τους αθλητικούς παράγοντες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των οργανωμένων συνδέσμων, προκειμένου να διατυπωθεί κοινή έκκληση προς τους φιλάθλους όλης της χώρας, να σεβαστούν και να προστατέψουν τόσο το Αττικό μετρό, όσο και τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο μεταξύ αυξάνεται η ανταπόκριση των πολιτών στο έργο του μετρό. Σύμφωνα με τα στοιχεία, εκατό χιλιάδες αυτοκίνητα λιγότερα μπαίνουν τώρα καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία.

    [12] Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών.

    03/02/2000 12:56:04

    Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι καθηγητές ενώ 24ωρη πραγματοποιούν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου. Το πρωί οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στα Προπύλαια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Το πρωί ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης μιλώντας σε ραδιοσταθμό της Αθήνας, χαρακτήρισε αναγκαία τη μισθολογική αναβάθμιση των καθηγητών. Τόνισε ότι θα γίνει νέος διαγωνισμός εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών

    [13] Θεσ/νίκη-νέα επίθεση σκύλου σε παιδί.

    03/02/2000 12:52:57

    Αναστάτωση προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη το νέο - δεύτερο μέσα σε μια εβδομάδα - κρούσμα επίθεσης σκύλου ράτσας "Ροτβάιλερ" σε μικρό παιδί, το οποίο τραυμάτισε σοβαρά. Το νέο κρούσμα σημειώθηκε χθες στο δήμο Ευόσμου με θύμα εναν 8χρονο μαθητή, που γύριζε αμέριμνος απο το φροντιστήριο αγγλικών και δέχτηκε την επίθεση του σκύλου που συνοδεύοταν απο τον 15χρονο ιδιοκτήτη του. Ο σκύλος επιτέθηκε με μένος και χρειάστηκε η επέμβαση περαστικών που κατάφεραν να τον απομακρύνουν απο το παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με τραύματα στο πόδι και τον αυχένα. Ο 8χρονος μαθητής επέστρεψε στο σπίτι του, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

    [14] Αθήνα-επίσκεψη Ισμαήλ Τζεμ.

    03/02/2000 12:49:52

    Στην Αθήνα αναμένεται το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Ισμαήλ Τζεμ, για την υπογραφή των υπολοίπων πέντε συμφωνιών χαμηλής πολιτικής. Ο κ.Τζεμ θα γίνει αύριο δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου έχει δηλώσει οτι από την επίσκεψη του κ.Τζεμ δεν περιμένει τίποτα περισσότερο από την προγραμματισμένη υπογραφή των συμφωνιών.

    [15] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Καραμανλή.

    03/02/2000 12:45:45

    Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο έγινε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ο οποίος, όπως είπε, του εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία των εθνικών θεμάτων αλλά και για τις εσωτερικές εξελίξεις. Ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αντιληφθεί πως είναι ανάγκη να σταματήσει η εκλογολογία, τονίζοντας οτι η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη: χρειάζονται, όπως είπε, εκλογές, το ταχύτερο δυνατόν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 February 2000 - 21:31:19 UTC