Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόσχει από τις εκλογές η ΠΟΛΑΝ.
  • [02] Καταβολή γερμανικών αποζημιώσεων.
  • [03] Κινητοποιήσεις σπουδαστών ΤΕΙ.
  • [04] Προεδρικό διάταγμα-Ροζ σκάνδαλα.
  • [05] Προσυνέδριο ΝΔ-Ομιλία Καραμανλή.

  • [01] Απόσχει από τις εκλογές η ΠΟΛΑΝ.

    18/02/2000 20:22:51

    Την πρόθεσή του να απόσχει από τις εκλογές η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διευκρίνισε ότι η ΠΟΛΑΝ παραμένει ζωντανός πολιτικός οργανισμός. Ο κ.Σαμαράς κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι οδηγούν τη χώρα σε κλίμα έντασης και πόλωσης, ενώ αναφέρθηκε και στα διαπλεκόμενα, τα οποία, κατά τον ίδιο, έθεσαν εκτός των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων το κόμμα του.

    [02] Καταβολή γερμανικών αποζημιώσεων.

    18/02/2000 20:02:24

    Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θέτουν το θέμα της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων στην Ελλάδα τα μέλη της

    διαρκούς επιτροπής της βουλής. Οι περίπου 80 βουλευτές καλούν όλα τα μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου να συμβάλουν προκειμένου η Γερμανική Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο νόμιμο και δίκαιο αίτημα για την καταβολή των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, όπως επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο.

    [03] Κινητοποιήσεις σπουδαστών ΤΕΙ.

    18/02/2000 19:58:45

    Με δυναμικές κινητοποιήσεις που περιλαμβάνου αποκλεισμούς εθνικών οδών και κλείσιμο των ΤΕΙ, απαντούν οι σπουδαστές στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το προεδρικό διάταγμα για παράταση των σπουδών κατά δύο εξάμηνα. Οι σπουδαστές ζητούν άμεση νομοθετική ρύθμιση με τη διαατύπωση ότι τα ΤΕΙ ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να αναγνωρίζεται το πτυχίο τους, να τους παρέχεται η δυνατότητα για μεταπτυχιακές σπουδές και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

    [04] Προεδρικό διάταγμα-Ροζ σκάνδαλα.

    18/02/2000 19:57:22

    Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο έχει σταλεί πρός έγκριση στο Συμβούλιο Επικρατείας και αφορά την προστασία της προσωπικής ζωής του πολίτη, η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει τέρμα στο τηλεοπτικό χάος με τα ρόζ σκάνδαλα. Ο υπουργός δικαιοσύνης, αναφερόμενος στα στοιχεία που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος περί εμπλοκής πολιτικού σε ρόζ σκάνδαλο, δήλωσε ότι δεν πρόκειται περί υπουργού ή πολιτικού, αλλά για πολιτευόμενο και έκανε λόγο για ασυδοσία που επικρατεί σε ορισμένα κανάλια.

    [05] Προσυνέδριο ΝΔ-Ομιλία Καραμανλή.

    18/02/2000 19:52:12

    Με επικρίσεις για τη στάση των μέσων μαζικής ενημέρωσης κατά την προεκλογική περίοδο, ξεκίνησε την ομιλία του στο προσυνέδριο της Λάρισας για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους οπαδούς του κόμματος να αγνοήσουν τις προκλήσεις του κατεστημένου που επιδιώκει ένταση, πόλωση και φανατισμό, ενώ έκανε ανοίγματα στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παγιδεύτηκε και καθηλώθηκε στη μιζέρια, ενώ προκαλεί με την αλλαζονία της και μόνη έγνοια της είναι η συντήρηση του κατεστημένου. Τέλος, εξήγγειλε μέτρα, όταν έρθει στην κυβέρνηση, υπέρ των αγροτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 February 2000 - 21:30:29 UTC