Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας-Επεισόδια.
  • [02] Εβδομάδα κινητοποιήσεων στο χώρο της Παιδείας
  • [03] Περιοδείες πολιτικών στην επαρχία
  • [04] Περιοδεία Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας-Επεισόδια.

    26/02/2000 20:21:00

    Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο πήγαν σήμερα οι εκπρόσωποι 5.000 αδιόριστων εκπαιδευτικων, οι οποίοι πήραν μέρος στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, πέτυχαν αλλά δεν διορίστηκαν.

    Οι εκπαιδευτικοί εξέθεσαν τα αίτηματά τους στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και λίγο αργότερα είπαν στους δημοσιογράφους ότι ο κ. Στεφανόπουλος έδειξε κατανόηση, ενώ γνώριζε πολύ καλά τα προβλήματά τους.

    Το απόγευμα οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν υπερέβαιναν τους 150 συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, μπροστά στην είσοδο του οποίου είχε παραταχθεί μεγάλη αστυνομική δύναμη.

    Οπως επισημαίνουν ορισμένοι από αυτούς "δι'ασήμαντον αφορμή διαπληκτίστηκαν με τους αστυνομικούς" και δεν άργησαν να έρθουν στα χέρια. Ακολούθησε ένταση και μικροσυμπλοκές.

    Οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία λίγο αργότερα προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Οπως είναι γνωστό, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ζητούν να μην ξαναπάρουν μέρος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αφού κατά την πρώτη φορά έχουν επιτύχει, αλλά να διοριστούν κανονικά, αφού πέτυχαν στον προηγούμενο διαγωνισμό.

    Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν αργά το βράδυ αφού προηγουμένως όμως προκάλεσαν μεγάλη κυκλοφοριακή αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας, καθώς δεν ήταν προγραμματισμένη η πορεία τους προς τη Χαριλάου Τρικούπη.

    [02] Εβδομάδα κινητοποιήσεων στο χώρο της Παιδείας

    26/02/2000 19:07:03

    Εβδομάδα κινητοποιήσεων απο τη Δευτέρα στο χώρο της Παιδείας καθώς σπουδαστές και καθηγητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Σπουδαστές και καθηγητές των ΤΕΙ πραγματοποιούν την Τρίτη συλλαλητήριο διαμαρτυρόμενοι για την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για παράταση του χρόνου σπουδών.Συλλαλητήριο για την Πέμπτη έχουν εξαγγείλει και οι εκπαιδευτικοί.

    [03] Περιοδείες πολιτικών στην επαρχία

    26/02/2000 18:15:38

  • Τις εξελίξεις στα Βαλκάνια έθεσε στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας του ΚΚΕ η γγ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη διάρκεια περιοδείας της στην Καλαμάτα. Απο την Κομοτηνή ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος ζήτησε απο τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να ανοίξουν τα χαρτιά τους για το ασφαλιστικό σύστημα. Απο το Μεσολόγγι ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας κάλεσε τους κυρίους Σημίτη και Καραμανλή να πάρουν θέση στο ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό και το θέμα των εργασιακών σχέσεων. Τέλος απο την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Στέφανος Μάνος εκτίμησε οτι μετά τη συνεργασία της ΝΔ με στελέχη του κόμματός του, ανατρέπεται το προβάδισμα που έχει το ΠΑΣΟΚ.

    [04] Περιοδεία Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

    26/02/2000 18:12:01

    Εθνικό σχέδιο δράσης για την πολιτική της χώρας στα Βαλκάνια, το οποίο θα εφαρμόσει η ΝΔ όταν θα έρθει στην εξουσία, παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Ο κ.Καραμανλής δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κατάσταση Κοσσυφοπέδιο και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μίας νέας ισορροπίας ανάμεσα στα οφέλη που παρέχει η Ελλάδα στις βαλκανικές χώρες και στην μεταχείριση των ελληνικών οικονομικών συμφερόντων σε αυτές. Αναφερόμενος στην οικονομία είπε οτι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα αποκρατικοποιήσει τις αερομεταφορές και τις τράπεζες Εθνική και Εμπορική, μετατρέποντάς τες σε πολυμετοχικές. Στο μεταξύ, την προσήλωσή τους στη σταθερότητα των συνόρων στη νοτιανατολική Ευρώπη και στην αναγκαιότητα πλήρους εφαρμογής των συμφωνιών γαι τη Βοσνία και το Κόσοβο, επαναβεβαίωσαν οι δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ενωσης κατά τη σύνοδό τους που οργάνωσε χθες και σήμερα στη Θεσσαλονίκη η ΝΔ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 February 2000 - 21:30:25 UTC