Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.
  • [02] Παιδεία-αντιδράσεις για τροπολογία.
  • [03] Καύσιμα-αύξηση τιμής.
  • [04] Χρηματιστήριο.
  • [05] Δραστηριότητες πολιτικών αρχηγών.
  • [06] Προγράμματα κατάρτισης.
  • [07] Αυθαίρετα - Πρόστιμα.
  • [08] Υλοποίηση εξαγγελιών για τους αγρότες.
  • [09] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

  • [01] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.

    01/03/2000 12:54:56

    Σε επίκαιρες ερωτήσεις θα απαντήσει το απόγευμα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της "ώρας του πρωθυπουργού" ο κ.Σημίτης. Αύριο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ζάππειο μέγαρο θα ανακοινώσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη τετραετία. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής περιοδεύει σήμερα στην Κάρπαθο και τη Ρόδο. Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ζάππειο παρουσίασε το μεσημέρι τις προγραμματικές δηλώσεις του κόμματός της. Ο Συνασπισμός πραγματοποιεί το απόγευμα ημερίδα με θέμα "Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Δημοκρατία και διαπλοκή". Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, επισκέφθηκε το πρωί τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στα Μέγαρα.

    [02] Παιδεία-αντιδράσεις για τροπολογία.

    01/03/2000 12:24:42

    Αντιδράσεις προκαλεί η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία καθορίζονται τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της αποστολής των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης μιλώντας το πρωί σε ραδιοσταθμό της Αθήνας, τόνισε ότι κατοχυρώθηκαν τα κεκτημένα δικαιώματα των ΤΕΙ χωρίς να θιγεί η λειτουργία των Πανεπιστημίων. Με την τροπολογία αυτή καθορίζεται σε επτά εξάμηνα η διάρκεια των σπουδών στα ΤΕΙ και σε οκτώ εξάμηνα των ΑΕΙ. Το πρωί ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος χαρακτήρισε την τροπολογία αυτή ιλαροτραγωδία, που δεν λύνει αλλά μεταθέτει χρονικά το πρόβλημα. Προανήγγειλε κοινή αντίδραση με τους άλλους πρυτάνεις. Σήμερα θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα των καθηγητών και των σπουδαστών των ΤΕΙ προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση.

    [03] Καύσιμα-αύξηση τιμής.

    01/03/2000 12:19:33

    Αυξάνονται από τα μεσάνυχτα οι τιμές των καυσίμων μετά την ανατίμηση του δολαρίου. Η βενζίνη θα πωλείται ακριβότερη κατά περίπου τρεις δραχμές το λίτρο, ενώ αμετάβλητη παραμένει η τιμή των πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης. Στο μεταξύ, επιτεύχθηκε συμφωνία στο θέμα του ωραρίου των πρατηρίων υγρών καυσίμων. Για το χειμώνα θα ισχύει συνεχές ωράριο από τις 6 το πρωί έως τις 9 βράδυ και το καλοκαίρι από τις 6 το πρωί εως τις 10 το βράδυ, ενώ θα διανυκτερεύει το 20% των πρατηρίων. Εξάλλου, όσα πρατήρια βρίσκονται στις εθνικές οδούς και τα νησιά θα μπορούν να μένουν ανοιχτά όλο το 24ωρο.

    [04] Χρηματιστήριο.

    01/03/2000 09:17:59

    Η οικονομία της χώρας δικαιολογεί κάθε αισιοδοξία για την πορεία του Χρηματιστηρίου στο μέλλον, υποστηρίζει η κυβέρνηση και επισημαίνει την ανάγκη περιφρούρησης της αυτονομίας του και της απεμπλοκής απο την προεκλογική αντιπαράθεση. Τη βεβαιότητά του αυτή εξέφρασε και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, αλλά και ο υπουργός Τύπου, ο οποίος υπογράμμισε οτι το Χρηματιστήριο δεν πρέπει να κρίνεται σε μια ή δυο συνεδριάσεις, αλλά σε βάθος χρόνου. Ο Μιλτιάδης Εβερτ ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία του επενδυτικού κοινού.

    [05] Δραστηριότητες πολιτικών αρχηγών.

    01/03/2000 09:17:53

    Αύριο θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την προσεχή τετραετία. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, θα περιοδεύσει στην Κάρπαθο και στη Ρόδο. Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει το μεσημέρι στο Ζάππειο συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Ο ΣΥΝ πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα "ΜΜΕ, Δημοκρατία και διαπλοκή". Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, θα επισκεφθεί τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα Μέγαρα.

    [06] Προγράμματα κατάρτισης.

    01/03/2000 09:17:46

    Διακόσιες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν την επόμενη τετραετία μέσω προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης, δήλωσαν χθες οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου και ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Επίσης, πρόσθεσαν ότι απο το 2000 έως το 2006 θα δαπανηθούν 2 τρισ. δραχμές για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης.

    [07] Αυθαίρετα - Πρόστιμα.

    01/03/2000 09:17:39

    Αναστέλλονται για έξι μήνες όλα τα πρόστιμα και οι ποινές που αφορούν εκχερσώσεις δασών και παράνομα κτίσματα σε δάση ή δασικές εκτάσεις. Με το μέτρο αυτό αντιμετωπίζονται προβλήματα και των οικιστών της Αττικής μέχρι οριστικής επίλυσής τους με την ψήφιση του Δασικού Νομοσχεδίου.

    [08] Υλοποίηση εξαγγελιών για τους αγρότες.

    01/03/2000 09:17:28

    Ολοι οι αγρότες ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι αγροτικό μηχάνημα και ανεξαρτήτως τι είδους ενέργεια χρησιμοποιούν θα εκπίπτουν ποσοστό 50% επί του ΕΦΚ πετρελαίου. Επίσης, θα παρέχεται έκπτωση 20% στο ναύλο όλων των φορτηγών που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα από λιμάνια της Κρήτης στον Πειραιά. Η απαλλαγή στο φόρο μεταβίβασης αγροτικών ακινήτων (χωραφιών) αυξάνεται κατά 50% και για τις όμορες εκτάσεις κατά 80%. Για τους νέους αγρότες ηλικίας μέχρι 40 ετών το ανώτατο όριο απαλλαγής από 150 εκατ. δρχ αυξάνεται σε 180 εκατ. δρχ.

    [09] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

    01/03/2000 09:17:20

    Τροπολογία, με την οποία αναγνωρίζεται οτι η τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελείται απο δυο παράλληλους τομείς, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και η οποία ορίζει ρητά το ρόλο και τη κατεύθυνσή τους, υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή απο το ΠΑΣΟΚ, το ΔΗΚΚΙ και το ΣΥΝ. Με την τροπολογία αυτή καθορίζεται σε επτά εξάμηνα η διάρκεια σπουδών στα ΤΕΙ και σε 8 εξάμηνα των ΑΕΙ. Σήμερα θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα των καθηγητών και των σπουδαστών των ΤΕΙ. Σαρανταοκτάωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο και μεθαύριο οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί με αίτημα την αύξηση των αποδοχών τους, ενω οι καθηγητές στάση εργασίας και συλλαλητήριο προς το υπουργείο Παιδείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 March 2000 - 12:30:38 UTC