Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Ιούλιο οι Ολυμπιακοί του 2004;
  • [02] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο-Πανιώνιος.
  • [03] Ο Καραμανλής στην "Παρέμβαση".
  • [04] Καθησυχαστικός ο Αρσένης.
  • [05] Αντιπολίτευση για ομιλία Σημίτη.
  • [06] Συνέντευξη Τύπου Κ.Σημίτη.

  • [01] Τον Ιούλιο οι Ολυμπιακοί του 2004;

    02/03/2000 21:15:35

    Το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, διεφάνη μετά από την συνάντηση που είχαν στην Λωζάνη ο πρόεδρος της ΔΟΕ Χουάν-Αντόνιο Σάμαρανκ με τον ομόλογό του της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.Οι πρόεδροι της ΔΟΕ και της FIFA, συζήτησαν μεταξύ άλλων για την πιθανότητα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουλίου και όχι τον Αύγουστο, καθώς τότε το αγωνιστικό πρόγραμμα του ποδοσφαίρου είναι ιδιαίτερα φορτωμένο. Μία πρόταση του Μπλάτερ που χαρακτήρισε ως "καλή λύση" ο Σάμαρανκ, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό θα απασχολήσει την εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ.

    [02] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο-Πανιώνιος.

    02/03/2000 21:11:42

    Πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο Πανιώνιος. Οι "κυανέρυθροι" νίκησαν 2-0 τον Αρη στον επαναληπτικό προημιτελικό της διοργάνωσης που έγινε στη Νέα Σμύρνη και εξασφάλισαν την πρόκριση, αφού στην πρώτη συνάντηση, στο Χαριλάου, οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς τέρματα. Τα τέρματα του Πανιωνίου, πέτυχαν οι Κρισμάρεβιτς (13`) και Ιωάννου (42`), ενώ οι Θεσσαλονικείς τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κολτσίδα στο 73ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στους "4" έχει προκριθεί και ο Ιωνικός, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα βγαίνουν άλλα δύο εισιτήρια από τους αγώνες ΑΕΚ-Ολυμπιακός και Καλαμάτα-ΟΦΗ.

    [03] Ο Καραμανλής στην "Παρέμβαση".

    02/03/2000 21:10:30

    Συνομιλία με τα παιδιά που βρίσκονται στο στάδιο της αποτοξίνωσης στη θεραπευτική κοινότητα "Παρέμβαση", είχε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η αυστηρότητα του νόμου πρέπει να εξαντλείται στους εμπόρους ναρκωτικών, τους οποίους χαρακτήρισε εγκληματίες και όχι στους χρήστες, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς. Η Αλέκα Παπαρήγα είχε συνάντηση με την οργάνωση "Γιατροί του Κόσμου", ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και ο Δημήτρης Τσοβόλας πραγματοποίησε περιοδεία στο Πέραμα.

    [04] Καθησυχαστικός ο Αρσένης.

    02/03/2000 21:08:08

    Την εκτίμηση ότι η αναταραχή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι παροδική, γιατί όλοι θα καταλάβουν ότι η ρύθμιση για τα ΤΕΙ, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, διατύπωσε ο υπουργός παιδείας. Ο κ. Αρσένης χαρακτήρισε καθοδηγούμενες και εντασσόμενες στο προεκλογικό κλίμα τις κινητοποιήσεις δασκάλων και νηπιαγωγών, οι ζητούν κατάργηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και αυξήσεις στις αποδοχές τους από 50 έως 100.000 δρχ το μήνα.

    [05] Αντιπολίτευση για ομιλία Σημίτη.

    02/03/2000 21:04:37

    Για μέτρα προεκλογικής σκοπιμότητας έκανε λόγο ο υπεύθυνος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για αντιγραφή των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θύελλα αντιεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων διέβλεψε από την ομιλία του πρωθυπουργού το ΚΚΕ, για ανούσιες προεκλογικές εξαγγελίες που αποτελούν εμπαιγμό το λαού, μίλησε ο Δημήτρης Τσοβόλας.

    [06] Συνέντευξη Τύπου Κ.Σημίτη.

    02/03/2000 14:58:04

    Δέκα στόχους της κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας και της κοινωνίας, για την επόμενη τετραετία, ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός. Ο κ.Σημίτης, επισήμανε οτι απο τις τις εκλογές της 9-ης Απριλίου πρέπει να προκύψει ισχυρή κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί τα μεγαλύτερα ωφέλη για την ένταξή μας στην ΟΝΕ. Ανακοίνωσε οτι η αίτηση ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ θα υποβληθεί την επόμενη Πέμπτη 9 Μαρτίου. Τόνισε επίσης οτι η κυβέρνηση πέτυχε τους στόχους της περασμένης τετραετίας και τώρα ζούμε σε μία νέα πραγματικότητα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 March 2000 - 21:30:35 UTC