Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ορκωμοσία Προέδρου Δημοκρατίας.
  • [02] Ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Συγκέντρωση αδιόριστων εκπαιδευτικών
  • [04] Μέχρι το Φάληρο τα δρομολόγια του ηλεκρικού σιδηρόδρομου
  • [05] Σε επιφυλακή η τροχαία για την έξοδο των εκδομαίων.
  • [06] Ορκίζεται ο Κωστής Στεφανόπουλος
  • [07] Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής.
  • [08] Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
  • [09] Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς-Χρηματιστήριο
  • [10] Δημοσκόπηση- Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ 0,8%

  • [01] Ορκωμοσία Προέδρου Δημοκρατίας.

    11/03/2000 12:03:36

    Ορκίστηκε το πρωί ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων για δεύτερη συνεχή θητεία στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κωστής Στεφανόπουλος. Η τελετή της ορκωμοσίας ξεκίνησε με προσφώνηση του προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη και αντιφώνηση του κ.Στεφανόπουλου. Η ορκωμοσία, του επανεκλεγέντος προέδρου της Δημοκρατίας, έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλο. Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας, ο κ.Στεφανόπουλος, χαιρέτισε τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Το μεσημέρι ο κ.Στεφανόπουλος, μετέβη στο προεδρικό μέγαρο, όπου δέχθηκε τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου.

    [02] Ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    11/03/2000 12:01:16

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη πραγματοποιήθηκε το πρωί η τελευταία συνεδρίαση της απερχόμενης κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Σημίτης τόνισε ότι με την ορκωμοσία του κ.Στεφανόπουλου, και την προκήρυξη των εκλογών κλείνει με ένα σημαντικό συμβολισμό η θητεία αυτής της βουλής. Χάρη στη δική μας, πρόσθεσε πολιτική αρχών, αναδείξαμε για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση πρόεδρο με ευρύτερη στήριξη από τα κόμματα. Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της προεκλογικής στρατηγικής του κόμματος καθώς και στο έργο της κυβέρνησης την περασμένη τετραετία.

    [03] Συγκέντρωση αδιόριστων εκπαιδευτικών

    11/03/2000 08:15:38

    Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, πραγματοποιούν στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.

    [04] Μέχρι το Φάληρο τα δρομολόγια του ηλεκρικού σιδηρόδρομου

    11/03/2000 08:15:32

    Στο σταθμό Φαλήρου, θα καταλήγουν σήμερα και αύριο, τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, λόγω έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι επιβάτες από και πρός Πειραιά θα μεταφέρονται με τα πράσινα λεωφορεία.

    [05] Σε επιφυλακή η τροχαία για την έξοδο των εκδομαίων.

    11/03/2000 08:15:26

    Σε επιφυλακή είναι και σήμερα η τροχαία και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, προκειμένου να διευκολύνει τους εκδρομείς του τριημέρου της Αποκριάς. Εάν χρειαστεί θα παραχωρήσει μια επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, ενώ θα κάνει και παρεμβάσεις σε άλλα κομβικά σημεία. Οι εκδρομείς έχουν σύμμαχό τους τον καλό καιρό, καθώς θα επικρατήσουν καλές συνθήκες και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας

    [06] Ορκίζεται ο Κωστής Στεφανόπουλος

    11/03/2000 08:15:19

    Σε πανηγυρική εκδήλωση της Βουλής ορκίζεται στις 11.30 το πρωί ο Κωστής Στεφανόπουλος στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας. Μετά την τελετή της ορκωμοσίας ο κ.Στεφανόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα δεχθεί στο προεδρικό μέγαρο τα συγχαρητήρια, του πολιτικού, διπλωματικού και δικαστικού κόσμου.

    [07] Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής.

    11/03/2000 08:15:13

    Ανέβασε τους προεκλογικούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ο οποίος μίλησε χθες το βράδυ σε συγκέντρωση στη Λαμία. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τηλεοπτικά σποτ και μακέτες, για να υποκαταστήσει την πραγματικότητα, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι εξακολουθεί να σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις. Το βράδυ, ο κ.Καραμανλής, θα μιλήσει στην Καλαμάτα.

    [08] Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    11/03/2000 08:15:07

    Συνεδριάζει το πρωί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Αναμένεται να εξεταστούν θέματα που αφορούν την προεκλογική περίοδο καθώς την τρίτη αναμένεται να υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της βουλής, ενόψει των εκλογών της 9ης Απριλίου. Χθες ο κ.Σημίτης απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ.Καραμανλή για τηλεοπτικό διάλογο με τους όρους του 1996. Ο κ.Καραμανλής αποδέχθηκε την πρόταση, υποστήριξε όμως, ότι ο διάλογος θα έπρεπε να διεξαχθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

    [09] Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς-Χρηματιστήριο

    11/03/2000 08:15:01

    Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα που διενεργεί η επιτροπή κεφαλαιαγοράς με αφορμή την πτώση του γενικού δείκτη την περασμένη Πέμπτη στο Χρηματιστηρίο. Χθες το Χρηματιστήριο ήταν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για τους όρους διεξαγωγής των εκλογών. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα κόμματα δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στο Χρηματιστήριο. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μαύρη προπαγάνδα.

    [10] Δημοσκόπηση- Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ 0,8%

    11/03/2000 08:14:54

    Προβάδισμα 0,8% δίνει στο ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ που πρόβαλε χθες το βράδυ η τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ. Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% έναντι 34% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,7%, το ΔΗΚΚΙ με 4,3%, ο Συνασπισμός με 4% και οι Φιλελεύθεροι με 0,4%. Το 55,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές έναντι 26,2% που βλέπει νίκη της ΝΔ. Καταλληλότερο για πρωθυπουργό κρίνουν τον Κ.Σημίτη με 47,2%, ενώ ο Κ.Καραμανλής λαμβάνει 32,3%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 March 2000 - 12:30:39 UTC