Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προεκλογική δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.
  • [02] Επίθεση σκύλου.
  • [03] Εκρηξη σε ραδιοσταθμό εκκλησίας.
  • [04] Μείωση τιμής καυσίμων.
  • [05] Απόφαση ΣτΕ για πλατεία Συντάγματος.
  • [06] Μάρμαρα Παρθενώνα.
  • [07] Φορολογικές δηλώσεις.
  • [08] Προεκλογική κίνηση πολιτικών αρχηγών.
  • [09] Συνέντευξη Σημίτη.
  • [10] Ελληνική Οικονομία - Ε.Ε.
  • [11] Χρηματιστήριο.

  • [01] Προεκλογική δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.

    15/03/2000 14:16:07

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης παρουσίασε το μεσημέρι σε συνέντευξη στο Ζάππειο Μέγαρο το εξειδικευμένο και κοστολογημένο κοινωνικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στα μέτρα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης που θα λάβει η κυβέρνηση την επόμενη τετραετία. Στη ΝΔ εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος. Ο κ.Καραμανλής θα μεταβεί το απόγευμα στη Βέροια, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του. Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, περιοδεύει στην Καβάλα. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, παρουσίασε το μεσημέρι τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Το βράδυ θα μεταβεί στα Χανιά. Τέλος ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, θα μιλήσει το απόγευμα σε εκδήλωση με θέμα την ισότητα.

    [02] Επίθεση σκύλου.

    15/03/2000 13:32:16

    Και νέα επίθεση από σκύλο ράτσας "Πιτ Μπουλ" σημειώθηκε το πρωί, αυτή τη φορά στον Ταύρο, στην Αθήνα. Ο σκύλος επιτέθηκε σε έναν 62χρονο κι έναν 24χρονο, τους οποίους δάγκωσε στα χέρια και τα πόδια. Ο 62χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Σημειώνεται ότι το περιστατικό συνέβη όταν ο σκύκλος που ήταν δεμένος σε προαύλιο λύθηκε και επιτέθηκε στους δύο διερχόμενους άνδρες.

    [03] Εκρηξη σε ραδιοσταθμό εκκλησίας.

    15/03/2000 13:32:09

    Μικρές υλικές ζημιές προκάλεσε στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας, έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα απο γκαζάκια που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι έξω από το κτίριο, στο κέντρο του Πειραιά. Την ευθύνη ανέλαβε άγνωστος με τηλεφώνημά του σε ραδιοφωνικό σταθμό για λογαριασμό της οργάνωσης "Αντικρατική Πάλη", ενώ τόνισε οτι η επίθεση αυτή είναι "η απάντηση στον Χριστόδουλο και τους λακέδες του".

    [04] Μείωση τιμής καυσίμων.

    15/03/2000 13:30:54

    Μειώνονται από τα μεσάνυχτα οι τιμές των καυσίμων. Η βενζίνη θα πωλείται φθηνότερη κατά μία δραχμή το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης κατά 2 δραχμές και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά μισή δραχμή το λίτρο.

    [05] Απόφαση ΣτΕ για πλατεία Συντάγματος.

    15/03/2000 13:29:42

    Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής του ΠΑΣΟΚ για την πλατεία Συντάγματος. Σημειώνεται ότι ο εισηγητής πρότεινε να κηρυχθεί παράνομη η απόφαση του δήμου Αθηναίων να δώσει το χώρο στη ΝΔ, επειδή δεν τηρήθηκε η αρχή της αναλογικότητας.

    [06] Μάρμαρα Παρθενώνα.

    15/03/2000 09:31:50

    Το Ευρωκοινοβούλιο πιέζει τη Βρετανία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα "Guardian". Αντιπροσωπεία του θα επισκεφθεί το Λονδίνο για να καταθέσει στοιχεία, τα οποία θα παρουσιαστούν στην ακρόαση, που θα έχει τον επόμενο μήνα η Επιτροπή Πολιτιστικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων. Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ζητήσουν να επιστρέψει το Βρετανικό Μουσείο τα γλυπτά, μόλις ολοκληρωθεί η οικοδόμηση του νέου μουσείου της Ακροπόλεως, όπου θα τοποθετηθούν τα αγάλματα το 2004.

    [07] Φορολογικές δηλώσεις.

    15/03/2000 09:31:43

    Σιωπηρή παράταση μιας εβδομάδας στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων από ελεύθερους επαγγελματίες και όσους έχουν εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Ετσι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες με βιβλία Α και Β κατηγορίας καθώς και όσοι έχουν εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή από συμμετοχή σε ΕΠΕ και για τους οποίους η σχετική προθεσμία λήγει εντός της εβδομάδας, θα μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους και την ερχόμενη εβδομάδα.

    [08] Προεκλογική κίνηση πολιτικών αρχηγών.

    15/03/2000 09:31:37

    Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το κοινωνικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη το μεσημέρι στο Ζάππειο. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει το πρωί σε ημερίδα για την εξωτερική πολιτική και το απόγευμα θα περιοδεύσει στη Βέροια. Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, περιοδεύει στη Θεσσαλονίκη και στη Καβάλα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, θα δημοσιοποιήσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος και θα μεταβεί στα Χανιά. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, θα μιλήσει σε εκδήλωση για την ισότητα στην Αθήνα.

    [09] Συνέντευξη Σημίτη.

    15/03/2000 09:31:31

    Το μεγάλο διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών είναι ποιά κυβέρνηση θα διεξάγει τις διαπραγματεύσεις για την πλήρη ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε συνέντευξη στο ΜΕΓΚΑ. Παράλληλα, σε μήνυμά του δεσμεύτηκε οτι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα διαμορφώσει έναν ιστό κοινωνικής ασφάλειας για κάθε Ελληνα πολίτη και οτι θα καταπολεμηθεί η ανεργία, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η εγκληματικότητα.

    [10] Ελληνική Οικονομία - Ε.Ε.

    15/03/2000 09:31:25

    Οι ρυθμοί ανάπτυξης στην Ελλάδα ήταν το 1999 3,5% και συνολικά τα 4 τελευταία χρόνια, υψηλότεροι του μέσου κοινοτικού όρου. Αυτό υπογραμμίζεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία επίσης αναφέρεται οτι η ανεργία μειώθηκε στο 10,3%, ενω η απασχόληση αυξήθηκε κατά 3,4%. Επίσης, το δημοσιονομικό έλλειμμα περιορίστηκε στο 1,5% του ΑΕΠ.

    [11] Χρηματιστήριο.

    15/03/2000 09:31:18

    Εντονο προβληματισμό και ανησυχίες σε χιλιάδες μικροεπενδυτές προκαλεί η αδικαιολόγητη, όπως τη χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι χρηματιστές, πτώση του γενικού δείκτη του Χρηματιστηρίου, που κορυφώθηκε χθες με απώλειες 6,6%. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, απηύθυνε έκκληση να απεμπλακεί η Σοφοκλέους από τα πολιτικά παιχνίδια. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, δήλωσε οτι καμμία παρέμβαση ή χειραγώγηση δεν χωρά στο Χρηματιστήριο. Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες στις 9.811,24 μονάδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 March 2000 - 12:31:16 UTC