Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πορεία αδιόριστων καθηγητών- Επεισόδια στην Αθήνα
  • [02] Εργασίες Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας-Γ.Παπανδρέου
  • [03] Θεσσαλονίκη-Λιτόχωρο:νατοϊκά στρατεύματα-Κόσοβο
  • [04] Περιοδείες αρχηγών κομμάτων
  • [05] Περιοδεία Σημίτη σε Φούρνους-Ικαρία. Συνέδριο ΝΔ

  • [01] Πορεία αδιόριστων καθηγητών- Επεισόδια στην Αθήνα

    18/03/2000 19:32:44

  • Κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας από την πορεία αδιόριστων καθηγητών οι οποίοι ζητούν την επαναφορά της επετηρίδας. Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν αυγά και γιαούρτια και επιχείρησαν να εισβάλουν στο εκλογικό κέντρο του υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη, στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Πανεπιστημίου, αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις. Η πορεία των καθηγητών τερματίστηκε στο Πολυτεχνείο.

    [02] Εργασίες Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας-Γ.Παπανδρέου

    18/03/2000 19:26:37

    Την έναρξη των εργασιών της πρώτης περιφερειακής συνάντησης του διεθνούς συμβουλίου του Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας με θέμα "πώς ο Αθλητισμός θα συμβάλλει στην ειρήνη" κήρυξε το πρωί στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών. Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Παπανδρέου στις σημερινές εργασίες που έγιναν με τη συμμετοχή μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συζητήθηκαν οι απαιτούμενες δραστηριότητες για την εμπέδωση της εκεχειρίας στις χώρες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

    [03] Θεσσαλονίκη-Λιτόχωρο:νατοϊκά στρατεύματα-Κόσοβο

    18/03/2000 19:20:42

    Μέσω Θεσσαλονίκης και Λιτόχωρου προωθούνται προς το Κόσοβο οι περίπου 2.000, στην πλειοψηφία τους, Αμερικανοί στρατιώτες του ΝΑΤΟ, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην άσκηση με την επωνυμία "Δυναμική Απάντηση 2000". Ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας ανακοίνωσε οτι η διέλευση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης απο την Ελλάδα, γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του Βελιγραδίου. Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε οτι η διέλευση των στρατιωτών απο την Ελλάδα αποτελεί πρόκληση για το λαό, ο οποίος όπως είπε πρέπει να ξεσηκωθεί. Το θέμα του Κόσοβου θα απασχολήσει τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης τη Δευτέρα.

    [04] Περιοδείες αρχηγών κομμάτων

    18/03/2000 19:14:57

  • Στην Κεφαλονιά περιοδεύει σήμερα και αύριο η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε ότι ο δικομματισμός δεν αντιμετωπίζεται με ξόρκια και ευχές, αλλα με ισχυρό λαϊκό κίνημα και με ισχυρό ΚΚΕ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος ο οποίος το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματός του στα Τρίκαλα, ζήτησε προεκλογικό διάλογο επί της ουσίας και κατηγόρησε τα δυο μεγάλα κόμματα ότι ασκούνται σε "εικονική αντιπαράθεση". Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας περιόδευσε σε συνοικίες της Δυτικής Αθήνας απ'όπου έκανε λόγο για πιέσεις που ασκούνται από μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ προς τους πολίτες, οι οποίοι όπως είπε είναι συγκρατημένοι στο να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους προς το κόμμα του.

    [05] Περιοδεία Σημίτη σε Φούρνους-Ικαρία. Συνέδριο ΝΔ

    18/03/2000 19:05:46

  • Στα έργα υποδομής, αλλά και στο διπλασιασμό των πιστώσεων που έχουν δεσμευτεί από το Γ' ΚΠΣ για το αναπτυξιακό πρόγραμμα στο Αιγαίο ύψους 800 δισ. δρχ. αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε ομιλίες του σήμερα στους Φούρνους και την Ικαρία, όπου περιοδεύει. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Σάμο. Στη ΝΔ συνεχίζονται οι εργασίες του συνεδρίου θέσεων, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής απαντώντας στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι το συνέδριο είναι σόου, είπε ότι ο κ. Σημίτης όποτε βλέπει και ακούει να μιλάνε ο λαός και οι τοπικες κοινωνίες στις ανοιχτές συνεδριακές διαδικασίες της ΝΔ είναι φανερό ότι πανικοβάλλεται.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 March 2000 - 21:30:27 UTC