Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα-Ισόπαλο το ντέρμπι.
  • [02] Δημοσίευμα Σαμπάχ-Αντιδράσεις.
  • [03] Απολογία Γ.Ατματζίδη.
  • [04] Μουσείο Προϊστορικής Θήρας-Εγκαίνια-Κ.Στεφανόπουλος.
  • [05] Απομιμήσεις γαλακτομικών-Υπουργείο Γεωργίας.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Πρωτάθλημα-Ισόπαλο το ντέρμπι.

    26/03/2000 21:24:22

    Συγκλονιστική εξέλιξη είχε το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού 2-2, που έγινε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με τον Ανατολάκη στο 8', όμως οι "πράσινοι" ισοφάρισαν στο 22' με τον Γκαλέτο και πήραν το προβάδισμα με 2-1 χάρη σε γκολ τού Λυμπερόπουλου στο 79'. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αλέξης Αλεξανδρής ισοφάρισε και κράτησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή τής βαθμολογίας με 67 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον "αιώνιο" αντίπαλό του, μετά την ολοκλήρωση τής 25ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα τής Α' εθνικής.

    [02] Δημοσίευμα Σαμπάχ-Αντιδράσεις.

    26/03/2000 21:09:19

    Την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας "Σαμπάχ", σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας απαγορεύει την είσοδο σε εννέα προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Το πρωί ο κ.Χριστόδουλος δήλωσε οτι αν αποδειχθεί οτι είναι έτσι, τότε οι Τούρκοι πρέπει να κλείσουν την πόρτα σε όλους τους Ελληνες. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε οτι εφόσον το δημοσίευμα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση, η οποία θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα. Πάντως, το δημοσίευμα έχει προκαλέσει απορία στην Τουρκία καθώς η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί απο τις αρχές, ενώ απο το αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης δηλώθηκε πλήρης άγνοια σχετικά με την ύπαρξη του καταλόγου με τα ανεπιθύμητα πρόσωπα.

    [03] Απολογία Γ.Ατματζίδη.

    26/03/2000 21:09:13

    Την ερχόμενη Τρίτη θα απολογηθεί στον ανακριτή ο αστυνομικός Γιώργος Ατματζίδης ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου πυροβόλησε και σκότωσε το 18χρονο ομογενή απο τη Γεωργία Νικόλαο Λεωνίδη. Σήμερα ο αστυνομικός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει οτι "χέρι που δολοφόνησε το μετανάστη το όπλισε η κυβερνητική πολιτική με τη συστηματική καλλιέργεια ρατσισμού και ξενοφοβίας".

    [04] Μουσείο Προϊστορικής Θήρας-Εγκαίνια-Κ.Στεφανόπουλος.

    26/03/2000 21:09:06

    Το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας εγκαινίασε σήμερα στα Φηρά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Ελισάβετ Παπαζώη. Ο κ.Στεφανόπουλος ξεναγήθηκε περισσότερο απο μιάμισυ ώρα στους χώρους του μουσείου δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον για τα ευρήματα. σε σύντομο χαιρετισμό της η κ.Παπαζώη επισήμανε οτι το μουσείο της πρωτεύουσας της Σαντορίνης είναι το πρώτο αποκλειστικά Προϊστορικό Μουσείο της χώρας.

    [05] Απομιμήσεις γαλακτομικών-Υπουργείο Γεωργίας.

    26/03/2000 21:09:00

    Τρόφιμα τα οποία είναι συμπληρώματα ή απομιμήσεις γαλακτοκομικών προϊόντων δεν μπορούν να φέρουν ονομασία γένους των αντίστοιχων προϊόντων, αναφέρεται σε απόφαση του υπουργείου Γεωργίας, η οποία αφορά τόσο τα εγχώρια, όσο και τα εισαγόμενα δήθεν γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης τονίζεται οτι προϊόντα που περιέχουν λιπαρές ύλες φυτικής ή άλλης προέλευσης, δεν μπορούν όχι μόνο να ονομάζονται τυριά, αλλά ούτε καν σχετική με το γάλα εικόνα μπορούν να χρησιμοποιούν. Με την απόφαση αυτή, ανοίγει επίσης ο δρόμος ώστε τυρί φέτα να ονομάζεται μόνο εκείνο που παρασκευάζεται απο αιγοπρόβειο γάλα, ενώ αυτό που παρασκευάζεται απο αγελαδινό και χρωματίζεται άσπρο να ονομάζεται "απομίμηση φέτας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 March 2000 - 21:30:40 UTC