Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογία αστυνομικού.
  • [02] Προεκλογικό ντιμπέιτ.
  • [03] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.
  • [04] Απολογία αστυνομικού.
  • [05] Σύλληψη ληστών.
  • [06] Κινητοποίηση σε τρόλεϊ-παιδεία.
  • [07] Συνάντηση Παπανδρέου-Παπαζώη με μέλη βρετανικής επιτροπής.
  • [08] Δάνεια για αθίγγανους.
  • [09] Μάρμαρα Παρθενώνα.
  • [10] Κινητικότητα πολιτικών αρχηγών.
  • [11] Συνέντευξη Τσοχατζόπουλου.

  • [01] Απολογία αστυνομικού.

    28/03/2000 13:38:06

    Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500.000 δρχ. αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο αστυνομικός Γιώργος Ατματζίδης, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος 18χρονου ομογενή στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο. Στη Σίνδο, θα γίνει το απόγευμα η κηδεία του 18χρονου Νίκου Λεωνίδη.

    [02] Προεκλογικό ντιμπέιτ.

    28/03/2000 13:02:00

    Ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός ενώ απομένουν 12 ημέρες πριν από τις εκλογές της 9ης Απριλίου. Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα εστιάζεται στην τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των κυρίων Σημίτη και Καραμανλή, που θα μεταδοθεί την ερχόμενη Πέμπτη το βράδυ. Χθες, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για τους κανόνες που θα διέπουν την τηλεοπτική αυτή συζήτηση, η οποία θα διεξαχθεί με τους κανόνες που ίσχυσαν στην προεκλογική περίοδο του 1996. Συντονιστής θα είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου, ενώ ερωτήσεις θα απευθύνουν οι δημοσιογράφοι Ελλη Στάη, Μανώλης Καψής και Θεόδωρος Ρουσσόπουλος.

    [03] Δραστηριότητα πολιτικών αρχηγών.

    28/03/2000 13:01:53

    Τη βεβαιότητά του ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε αποκλειστική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό "Φλάς" της Αθήνας και πρόσθεσε ότι η μάχη θα είναι σκληρή. Ο κ.Σημίτης, αναχώρησε το μεσημέρι για τη Ρόδο όπου το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, είχε το πρωί διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία της ΚΕΔΚΕ και της Ενωσης Δικαστών. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μπουρνάζι όπου συνομίλησε με νέους σε ΙΝΤΕΡΝΕΤ Καφέ. Το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον Πύργο. Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκε το πρωί το κέντρο βρεφών "Μητέρα" στους Αγίους Αναργύρους. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, δίνει το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, επισκέπτεται σήμερα το Βόλο και την Καρδίτσα.

    [04] Απολογία αστυνομικού.

    28/03/2000 13:01:47

    Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο αστυνομικός Γιώργος Ατματζίδης, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος 18χρονου ομογενή στη Θεσσαλονίκη, το περασμένο Σάββατο. Εξάλλου, στη Σίνδο, θα γίνει το απόγευμα η κηδεία του 18χρονου Νίκου Λεωνίδη.

    [05] Σύλληψη ληστών.

    28/03/2000 13:01:41

    Συνελήφθησαν οι δράστες της χθεσινής ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, απ`όπου άρπαξαν 4.500.000 δραχμές. Πρόκειται για τους Βασίλη Φούτση, 30 ετών, Παναγιώτη Ξουραφά 24 ετών, και δύο Αλβανούς τους Λεωνίδα Μάρα, 20 ετών και Σέπα Αποστολου, 21 ετών. Ομολόγησαν ότι διέπραξαν κι άλλες ληστείες στο ίδιο υποκατάστημα, στην τράπεζα Πίστεως στην Καλαμάτα, αλλά και στα γραφεία της ΔΕΗ, στην ίδια πόλη.

    [06] Κινητοποίηση σε τρόλεϊ-παιδεία.

    28/03/2000 13:01:33

    Συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Πραγματοποιούν στάσεις εργασίας από τη μία εως τις 4 το μεσημέρι και από τις 6 εως τις 9 το βράδυ. Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έχει προαναγγείλει για τη μιάμισυ το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ του λεκανοπεδίου ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων του κλάδου. Τέλος συλλαλητήριο για τις 7.30 το απόγευμα έχουν εξαγγείλει έξω από το υπουργείο Παιδείας, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ζητώντας κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, επαναφορά της επετηρίδας και κατάργηση των νόμων της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

    [07] Συνάντηση Παπανδρέου-Παπαζώη με μέλη βρετανικής επιτροπής.

    28/03/2000 12:16:09

    Ολοκληρώθηκε το πρωί η συνάντηση που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου και η υπουργός Πολιτισμού, Ελισάβετ Παπαζώη, με τα μέλη της βρετανικής επιτροπής του κοινοβουλίου για θέματα πολιτισμού, ΜΜΕ και αθλητισμού. Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Τάουθμαν, εξήγησε οτι η επιτροπή αυτή δεν έχει αποφασιστικό ρόλο σε θέματα που αφορούν πολιτιστικές ανταλλαγές ή την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, αλλά οτι πρόκειται για την αρχή μιας έρευνας που πραγματοποιείται σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και περιλαμβάνει τη χώρα μας.

    [08] Δάνεια για αθίγγανους.

    28/03/2000 09:19:22

    Ευνοϊκά δάνεια για την αγορά ή κατασκευή κατοικιών για άστεγες οικογένειες Ελλήνων Αθίγγανων, ενέκρινε η κυβέρνηση στο πλαίσιο επέκτασης του προγράμματος για τη στεγαστική αποκατάσταση των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού. Θα τους χορηγούνται στεγαστικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου κατά 80%, για την αγορά ή κατασκευή 940 κατοικιών για άστεγες οικογένειες Αθίγγανων, οι οποίες διαβιούν μόνιμα σε δήμους σε ολόκληρη τη χώρα.

    [09] Μάρμαρα Παρθενώνα.

    28/03/2000 09:19:15

    Συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου και Πολιτισμού, Ελισάβετ Παπαζώη, θα έχει σήμερα η επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου αρμόδια για θέματα πολιτισμού στο πλαίσιο έρευνας για παράνομη απόκτηση πολιτισμικών αγαθών. Η επιτροπή βρίσκεται στη χώρα μας, προκειμένου να συζητήσει και εξετάσει το ελληνικό αίτημα για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

    [10] Κινητικότητα πολιτικών αρχηγών.

    28/03/2000 09:19:09

    Νόημα και περιεχόμενο ζήτησε να δώσουν στη νέα ταυτότητα της Ελλάδας, οι διανοούμενοι και οι ανθρώποι του πνεύματος και της τέχνης, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες σε εκδήλωση προς τιμήν τους. Ο πρωθυπουργός περιοδεύει σήμερα στη Ρόδο, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση.Κόμμα της νομενκλατούρας, του παρελθόντος, της συντήρησης και του κατεστημένου, χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες στα Τρίκαλα. Σήμερα θα μιλήσει στον Πύργο. Η γγ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα,θα επισκεφθεί το κέντρο βρεφών "Μητέρα",ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, δίνει το μεσημέρι συνέντευξη στο Ζάππειο,ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας περιοδεύει στη Θεσσαλία.

    [11] Συνέντευξη Τσοχατζόπουλου.

    28/03/2000 09:19:03

    Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει οχι μόνο τι έκανε και ποιές επιτυχίες είχε η Ελλάδα, αλλά κυρίως να δείξει τι θα πετύχουμε τους επόμενους μήνες για τον απλό άνθρωπο, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει επίσης οτι υπήρξε αρχικά μια υπερβολική τεχνητή ευφορία στο ΠΑΣΟΚ και σιγουριά οτι έχει ένα επαρκές προβάδισμα. Αργησε να συνειδητοποιήσει, προσθέτει, οτι οι εκλογές εξαρτώνται κάθε φορά απο το κλίμα που διαμορφώνεται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 March 2000 - 12:31:26 UTC