Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο-ΑΕΚ-Πανιώνιος 4-1.
  • [02] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο-Καλαμάτα -Ιωνικός 0-2.
  • [03] Μπαράζ πυρκαγιών-Σοβαρή η κατάσταση στη Σάμο.
  • [04] Κορυφώνεται η αγωνία στα κόμματα.
  • [05] Εκλογές-Δηλώσεις Λαλιώτη-Σπηλιωτόπουλου.
  • [06] Ο Γερμανός πρόεδρος για αποζημιώσεις.
  • [07] Ενα μικρό οπλοστάσιο για την... Παρασκευή.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο-ΑΕΚ-Πανιώνιος 4-1.

    05/04/2000 21:30:57

    Μία ΑΕΚ που έβγαζε φωτιές και με κύριο πρωταγωνιστή τον Ντέμη Νικολαϊδη που πέτυχε τρία τέρματα, συνέτριψε με 4-1 τον Πανιώνιο, στον πρώτο ημιτελικό για το κύπελλο Ελλάδας. Η Ενωση, που προηγήθηκε με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, είχε διαστήματα εκπληκτικού ποδοσφαίρου και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Το τέταρτο τέρμα για την ΑΕΚ πέτυχε ο Λάκης, ενώ για τους κυανέρυθρους μείωσε στο 90' ο Σαπουντζής.

    [02] Ποδόσφαιρο-Κύπελλο-Καλαμάτα -Ιωνικός 0-2.

    05/04/2000 21:17:47

    Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Ιωνικός, αφού στον Α΄ αγώνα για τα ημιτελικά της διοργάνωσης που έγινε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, νίκησε 2-0 την Καλαμάτα. Ετσι η ομάδα του Ολεγκ Μπαχίν πήρε προβάδισμα από τους Μεσσήνιους για την πρόκριση, αφού ο επαναληπτικός αγώνας θα γίνει σε δύο εβδομάδες στη Νίκαια. Τα τέρματα του Ιωνικού σημείωσαν ο Μουτσοτρίγκο στο 84` και ο Ρόμπερτς στις καθυστερήσεις του αγώνα. Η Καλαμάτα τελείωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες.

    [03] Μπαράζ πυρκαγιών-Σοβαρή η κατάσταση στη Σάμο.

    05/04/2000 21:12:44

    Μπαράζ πυρκαγιών σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο σε πολλές περιοχές της χώρας. Η πιο σoβαρή ήταν αυτή της Σάμου, όπου εκδηλώθηκε σε 4 σημεία ταυτόχρονα και εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων πήρε αμέσως διαστάσεις και απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές. Το Καρλόβασι κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε πολλά μέτωπα εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα οι πυρκαγιές στα Χανιά, το Κιάτο και τον Κίσσαβο, ενώ φωτιές είχαμε στον Πύργο, την Αχαϊα, την Ευβοια, τη Δράμα και την Ικαρία.

    [04] Κορυφώνεται η αγωνία στα κόμματα.

    05/04/2000 21:12:37

    Στις δύο συγκεντρώσεις των Αθηνών, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και στη μετακίνηση των ετεροδημοτών, ρίχνουν το κύριο βάρος τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων. Ο πρωθυπουργός μίλησε απόψε στην Κοζάνη και ο πρόεδρος της ΝΔ παρέστη σε εκδήλωση για τους νέους στο Ζάππειο. Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Ο Αντώνης Σαμαράς προέβη σε δήλωση στήριξης της ΝΔ, ενώ την ίδια ώρα στελέχη της ΠΟΛΑΝ είχαν συνάντηση με τον κ. Σημίτη, συμπαρατασσόμενα με το ΠΑΣΟΚ. Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος με δηλωσή του στηρίζει τη ΝΔ.

    [05] Εκλογές-Δηλώσεις Λαλιώτη-Σπηλιωτόπουλου.

    05/04/2000 21:12:31

  • Με πολιτική σαπουνόπερα παρομοίασε ο Κώστας Λαλιώτης τη συγκέντρωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας πως μετατράπηκε η πολιτική σε θέαμα και το θέαμα σε πολιτική. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψευδοεξαγγελίες και επέκρινε το ΠΑΣΟΚ ότι παίζει παιχνίδι φημολογίας και διαρροών σχετικά με έρευνες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για τη διευκόλυνση των ετεροδημοτών επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδεις κυκλοφορίας και οδήγησης που είχαν αφαιρεθεί.

    [06] Ο Γερμανός πρόεδρος για αποζημιώσεις.

    05/04/2000 21:12:25

    Αρνητικός ως προς την προοπτική της καταβολής αποζημιώσεων, στα θύματα του ναζισμού, εμφανίστηκε ο Γερμανός πρόεδρος Γιοχάνες Ράου, απαντώντας σε ερωτήσεις μαθητών του γερμανικού σχολείου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Για την Τουρκία είπε ότι δεν έχει γίνει αρκετή πρόοδος στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, τάχθηκε υπέρ τής ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε πως είναι σαγηνευτική χώρα, με μεγάλη παράδοση και με μια νέα γενιά περίεργη για το μέλλον και συνείδηση για την πατρίδα της.

    [07] Ενα μικρό οπλοστάσιο για την... Παρασκευή.

    05/04/2000 21:12:18

    Ενα μικρό οπλοστάσιο βρήκε η αστυνομία στο αυτοκίνητο και το σπίτι της ιερόδουλου Παρασκευής Μουδανιώτη 31 ετών, που συζεί με τον Αδάμ Αναγνωστόπουλο και συνελήφθη στο Ηράκλειο Κρήτης. Τόσο στην Κρήτη όσο και στο σπίτι του Αναγνωστόπουλου στην Κυψέλη, στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, χειροβομβίδες, πιστόλια πυροκροτητές, χρυσαφικά και μικροποσότητες ναρκωτικών. Σε βάρος του εκκρεμούν ενταλματα συλλήψεως και καταδικαστικές αποφάσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 April 2000 - 20:30:47 UTC