Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογές-Σημίτης.
  • [02] Εκλογές-Καραμανλής.
  • [03] Δραστηριότητες κομμάτων.
  • [04] Μετακίνηση ετεροδημοτών.
  • [05] Τροχαίο-οκτώ νεκροί.
  • [06] Σάμος-Πυρκαγιά.
  • [07] Σύλληψη αστυνομικού.
  • [08] Εμπρησμός αυτοκινήτου.
  • [09] Παπανδρέου - Φίσερ.
  • [10] Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία.
  • [11] Πολύνεκρο δυστύχημα.

  • [01] Εκλογές-Σημίτης.

    07/04/2000 13:24:52

    Ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα μιλήσει το βράδυ στις 7.30 στο Πεδίον του Αρεως. Μετά την ομιλία του κ.Σημίτη θα δοθεί συναυλία στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ο κ.Σημίτης στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στα ΝΕΑ τονίζει ότι και οι κατώτερες συντάξεις όλων των άλλων ταμείων, πλην αυτής του ΙΚΑ θα διαμορφωθούν στις 150.000 δραχμές το μήνα. Αναφέρεται στις σημαντικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια που επιτρέπουν όπως τονίζει την αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος.

    [02] Εκλογές-Καραμανλής.

    07/04/2000 13:24:46

    Με ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή στο Ολυμπιακό Στάδιο κορυφώθηκε χθες η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη ΒΡΑΔΥΝΗ ο κ.Καραμανλής εμφανίζεται βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές και προσθέτει ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί σε μερικά 24ωρα, επιφυλάσσει μια μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη.

    [03] Δραστηριότητες κομμάτων.

    07/04/2000 13:24:39

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκε το μεσημέρι το κεντρικό εκλογικό κέντρο του κόμματος στα Χαυτεία. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος θα περιοδεύσει το απόγευμα στην Ηλεία ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, ματαίωσε τις επισκέψεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα στο Μενίδι και τα Ανω Λιόσια λόγω αιφνίδιου θανάτου της πεθεράς του. Στις περιοχές αυτές θα περιοδεύσουν στελέχη του κόμματός του.

    [04] Μετακίνηση ετεροδημοτών.

    07/04/2000 13:24:33

    Χιλιάδες ετεροδημότες άρχισαν να εγκαταλείπουν από σήμερα τα μεγάλα αστικά κέντρα και μεταβαίνουν στους τόπους καταγωγής τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, η κίνηση των αυτοκινήτων είναι αυξημένη αλλά διεξάγεται χωρίς προβλήματα. Από τις 2 θα παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου από το Δαφνί εως τα διόδια της Ελευσίνας. Επίσης αν χρειαστεί θα γίνουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και σε άλλους οδικούς κόμβους. Από σήμερα εως το βράδυ της Δευτέρας θα είναι δωρεάν η διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια. Αυξημένη είναι και η κίνηση που παρατηρείται στα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων και του ΟΣΕ.

    [05] Τροχαίο-οκτώ νεκροί.

    07/04/2000 13:24:27

    Τραγωδία στο δρόμο Αντιρρίου-Ιωαννίνων τα ξημερώματα, όπου 8 άτομα απανθρακώθηκαν μετά από σύγκρουση ΙΧ αυτοκινήτου με φορτηγό. Αναγνωρίστηκε μόνο το ένα θύμα, ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος είναι Αλβανός υπήκοος, ενώ εκτιμάται ότι και οι υπόλοιποι νεκροί είναι αλλοδαποί, καθώς στο ΙΧ βρέθηκαν δύο ιρακινά δελτία ταυτότητας. Μεταξύ των θυμάτων είναι και τρία παιδιά. Μετά τη σύγκρουση τα δύο οχήματα πήραν φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν και οι οκτώ επιβάτες του ΙΧ. Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος είναι και αυτός Αλβανός υπήκοος συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του δήμου Στράτου, στην Αιτωλοακαρνανία.

    [06] Σάμος-Πυρκαγιά.

    07/04/2000 13:24:20

    Σε ένα μέτωπο μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές στη Σάμο. Η φωτιά έχει περιοριστεί σε δύσβατη περιοχή στη θέση Ποτάμι, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Από την φωτιά έχουν καεί περίπου 2.500 στρέμματα δασικής έκτασης.

    [07] Σύλληψη αστυνομικού.

    07/04/2000 13:24:13

    Υπαστυνόμος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη από άνδρες της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων για κατάχρηση εξουσίας κατ` εξακολούθηση, δωροληψία και παράβαση του νόμου περί οικοδομών. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Δανόπουλο, 37 χρόνων, ο οποίος υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού, Αττικής. Κατηγορείται ότι έναντι αμοιβής ενημέρωνε εργολάβο αυθαιρέτων της περιοχής όταν επρόκειτο να επέμβει η αστυνομία, ώστε αυτός να έχει το χρόνο να απομακρύνεται από το χώρο για να αποφεύγει το αυτόφωρο.

    [08] Εμπρησμός αυτοκινήτου.

    07/04/2000 13:24:06

    Αγνωστοι έβαλαν φωτιά τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο συνταξιούχου αστυνομικού που ήταν σταθμευμένο στο Βύρωνα. Από τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητο. Εξάλλου, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε εκδοτήριο εισιτηρίων του ΟΑΣ στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ιπποκράτους στην Αθήνα.

    [09] Παπανδρέου - Φίσερ.

    07/04/2000 09:50:37

    Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων, που είχαν στη Χιο ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου και ο Γερμανός ομόλογός του, Γιόσκα Φίσερ, ενόψει του συμβουλίου γενικών υποθέσεων, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στις Βρυξέλλες και στο οποίο θα συζητηθούν και οι ελληνικές προτάσεις για την κατάσταση στα Βαλκάνια και ειδικά στη Γιουγκοσλαβία.

    [10] Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία.

    07/04/2000 09:50:31

    Η αυλαία της προεκλογικής περιόδου πέφτει σήμερα με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στο Πεδίον του Αρεως. Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο κ. Σημίτης αναφέρεται στις σημαντικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, που επιτρέπουν - όπως τονίζει - την αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος. Αναγγέλει δε την αύξηση απο 1/1/2001 των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ πάνω απο τις 150.000 δρχ και την σύγκλιση σε αυτό το ποσόν και των άλλων κατώτερων συντάξεων.Ο Κώστας Καραμανλής,σε συνέντευξή του στη ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει οτι έχει κριθεί απο τώρα το αποτέλεσμα και η ΝΔ θα καταφέρει μεγάλη και καθαρή νίκη στις εκλογές της Κυριακής.Η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του κόμματος στα Χαυτεία. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, την Ηλεία. Αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ θα επισκεφθεί το Μενίδι, τα Ανω Λιόσια και τα Δωδεκάνησα.

    [11] Πολύνεκρο δυστύχημα.

    07/04/2000 09:50:24

    Πολύνεκρο δυστύχημα με 8 νεκρούς, εκ των οποίων τα τρία είναι παιδιά, συνέβη τα ξημερώματα στο 80ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, όταν συγκρούστηκαν δυο οχήματα, το υπ' αριθμ. ΥΑΥ-6291 ΙΧ και φορτηγό με αλβανικές πινακίδες. Ο αλβανικής καταγωγής οδηγός του φορτηγού συνελήφθη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 April 2000 - 11:31:11 UTC