Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις πρωθυπουργού
  • [02] Αθήνα-Ληστεία.
  • [03] Σύλληψη για πλαστογραφίες.
  • [04] Μενίδι-πυρκαγιά σε εργοστάσιο.
  • [05] Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση.
  • [06] Εκλογές - Αποτελέσματα - Ν.Δ - ΣΥΝ - ΔΗΚΚΙ.
  • [07] Νοθεία - Εκλογές - Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ.
  • [08] Νέα κυβέρνηση - Οι υφυπουργοί.
  • [09] Νέα κυβέρνηση - Οι υπουργοί.
  • [10] Ορκωμοσία - Νέα κυβέρνηση.

  • [01] Δηλώσεις πρωθυπουργού

    13/04/2000 13:15:34

    Ιδιαίτερη έμφαση στο κοινωνικό κράτος και στα προβλήματα της καθημερινότητας έδωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση του νεο-ορκισθέντος κυβερνητικού σχήματος. Ξεκινάμε είπε ο κ.Σημίτης μια γόνιμη ιστορική περίοδο και αυτή η εποχή η οποία ανοίγεται τώρα, είναι μια εποχή, όπου θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερα για τον τόπο μας. Εχουμε ένα μεγάλο χρέος, πρόσθεσε ο κ.Σημίτης και δεν είμαστε διαχειριστές μιας εξουσίας η οποία δεν έχει περιεχόμενο, ούτε είμαστε διεκπεραιωτές ενός χαλαρού προγράμματος. Η εξουσία η οποία μας δόθηκε έχει ένα πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο κι έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη αποστολή τόνισε ο πρωθυπουργός.

    [02] Αθήνα-Ληστεία.

    13/04/2000 12:30:23

    Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο της οδού Υμηττού στο Παγκράτι. Δύο άτομα με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν υπάλληλους και πελάτες, άρπαξαν 10 εκατομμύρια δραχμές, και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα.

    [03] Σύλληψη για πλαστογραφίες.

    13/04/2000 12:30:16

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί ο 36χρονος Παναγιώτης Πολυδωρόπουλος, στο σπίτι του οποίου, στην Κόρινθο, βρέθηκαν χιλιάδες πλαστά έγγραφα, κυρίως για αλλοδαπές, πλαστά δεκαχίλιαρα κι ένας ηλεκτρονικός εκτυπωτής.

    [04] Μενίδι-πυρκαγιά σε εργοστάσιο.

    13/04/2000 12:30:10

    Ζημιές ύψους 100 εκατομμυρίων δραχμών προκάλεσε πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής επίπλων στην οδό Φιλαδέλφειας στο Μενίδι. Στην κατάσβεση της φωτιάς, τα αίτια της οποίας, παραμένουν άγνωστα, πήραν μέρος 60 άνδρες με 16 οχήματα.

    [05] Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση.

    13/04/2000 12:27:48

    Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ορκίστηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και τα μέλη της νέας κυβέρνησης. Αμέσως μετά την ορκωμοσία που έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλο, συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο, ενώ θα ακολουθήσει η παραλαβή-παράδοση των υπουργείων.

    [06] Εκλογές - Αποτελέσματα - Ν.Δ - ΣΥΝ - ΔΗΚΚΙ.

    13/04/2000 09:16:33

    Εισηγήσεις για αλλαγές στη δομή και οργάνωση της ΝΔ δέχεται ο Κώστας Καραμανλής, από κορυφαία στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις προσεχείς κινήσεις του κ. Καραμανλή θα είναι και η διεξαγωγή του τακτικού συνεδρίου έως το φθινόπωρο. Σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΔΗΚΚΙ και το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ.

    [07] Νοθεία - Εκλογές - Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ.

    13/04/2000 09:16:27

    Μόνο ως φαρσοκωμωδία μπορεί να εκληφθούν τα σενάρια περί νοθείας στις εκλογές της 9ης Απριλίου, τονίζει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενο σε δημοσιεύματα ορισμένων εφημερίδων, περί μαζικής κινητοποίησης μεταναστών υπέρ του κυβερνώντος κόμματος. Στην ανακοίνωση προστίθεται οτι "η ηγεσία της Ν.Δ. έχει πολιτική, θεσμική και ηθική υποχρέωση να πάρει επίσημη και σαφέστατη θέση αποδοκιμάζοντας τέτοιους ισχυρισμούς".

    [08] Νέα κυβέρνηση - Οι υφυπουργοί.

    13/04/2000 09:16:20

    Υφυπουργοί τοποθετούνται οι κκ: Εσωτερικών Καϊσερλής, Τζανής, Αμύνης Αποστολάκης, Εξωτερικών Αγγελλική Λαϊου, Εθνικής Οικονομίας Πάχτας, Ζαφειρόπουλος, Οικονομικών Δρύς, Φωτιάδης, Ανάπτυξης Καλαφάτης, Μιλένα Αποστολάκη, ΠΕΧΩΔΕ Ευθυμιόπουλος, Αλευράς, Παιδείας Πετσάλνικος, Γεωργίας Αργύρης, Χατζημιχάλης, Εργασίας Πρωτόππαπας, Φαρμάκης, Υγείας Θάνος, Χριστίνα Σπυράκη, Πολιτισμού Φλωρίδης, Μεταφορών Βούλγαρης και Τύπου Χυτήρης.

    [09] Νέα κυβέρνηση - Οι υπουργοί.

    13/04/2000 09:16:13

    Στη νέα κυβέρνηση υπουργοί είναι οι κκ Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, Αμύνης Τσοχατζόπουλος, Εξωτερικών Παπανδρέου με αναπληρωτή την Ελισάβετ Παπαζώη, Εθνικής Οικονομίας Παπαντωνίου, ΠΕΧΩΔΕ Λαλιώτης, Γεωργίας Ανωμερίτης, Δημόσιας Τάξης Χρυσοχοίδης, Τύπου Ρέππας, Ανάπτυξης Χριστοδουλάκης, Παιδείας Ευθυμίου, Εργασίας Γιαννίτσης, Υγείας Παπαδόπουλος, Δικαιοσύνης Σταθόπουλος, Πολιτισμού Πάγκαλος, Ναυτιλίας Παπουτσής, Μακεδονίας-Θράκης Πασχαλίδης, Αιγαίου Σηφουνάκης, Μεταφορών Βερελής και Επικρατείας Παπαϊωάννου.

    [10] Ορκωμοσία - Νέα κυβέρνηση.

    13/04/2000 09:16:06

    Δεκαπέντε νέα πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία είναι πέντε γυναίκες και δυο εξωκοινοβουλευτικοί, περιλαμβάνει η νέα κυβέρνηση, που ορκίζεται στις

    11 το πρωί. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, δήλωσε οτι γνώμονας για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ήταν ο συνδυασμός πείρας και ανανέωσης. Η εντολή του λαού, πρόσθεσε, ήταν να συνεχιστεί με αποτελεσματικό τρόπο η πορεία που οδηγεί την ισχυρή Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Αμέσως μετά την ορκωμοσία θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο και θα ακολουθήσουν δηλώσεις του πρωθυπουργού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 April 2000 - 11:30:33 UTC