Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του Τζανείου.
  • [02] Τρία άτομα συνελήφθησαν για κατοχή όπλων
  • [03] Κυβέρνηση-προτεραιότητες.
  • [04] Δήλωση Μητσοτάκη.
  • [05] Συνασπισμός-συνεδριάσεις.
  • [06] Λάτσης - Εξετάσεις.
  • [07] Ελληνοτουρκικά - Δηλώσεις Τζεμ.

  • [01] Στον εισαγγελέα ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του Τζανείου.

    14/04/2000 13:50:23

    Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο διευθυντής της γυναικολογικής

    κλινικής του Τζάνειου νοσοκομείου Πειραιά, Ηρακλής Παπαγεωργίου, 60 ετών, που συνελήφθη χθές επ' αυτοφόρω να παίρνει "φακελάκι" 250.000 δρχ για να κάνει εγχείρηση σε ασθενή. Οι συγγενείς του ασθενούς είχαν καταγγείλει στην αστυνομία το γεγονός και τα χαρτονομίσματα που περιείχε το φακελάκι ήταν προσημειωμένα.

    [02] Τρία άτομα συνελήφθησαν για κατοχή όπλων

    14/04/2000 13:50:17

    Για παράνομη κατοχή όπλων συνελήφθησαν απο την αστυνομία, οι Γιώργος Μαλτάς 59 ετών, οπλουργός, Βασίλης Βλαχοδημητράκης 27 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος και Γιώργος Τζουλιαδάκης 35 ετών, βιοτέχνης. Στην κατοχή των συλληφθέντων που αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλια, περίστροφα, ένα αυτοματο οπλοπολυβόλο, πιστόλια κρότου, ένα φλόμπερ και δεκάδες φυσίγγια. Στο μεταξύ σπείρα διαρρηκτών που αποτελείτο απο τρείς Αλβανούς εξαρθρώθηκε απο την ασφάλεια. Συνελήφθη ο Αλβανός Αρζάν Γκαλιάλι 20 ετών, ο οποίος μαζί με δύο συμπατριώτες του οι οποίοι αναζητούνται απο το Δεκέμβριο του '99 είχαν συστήσει σπείρα διαπράττοντας κλοπές διαμερισμάτων και αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

    [03] Κυβέρνηση-προτεραιότητες.

    14/04/2000 13:15:51

    Οι προτεραιότητες της επόμενης ημέρας απασχολούν τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, μετά τη συγκρότηση και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων που θα αναγνώσει στη Βουλή το μεθεπόμενο Σάββατο 22 Απριλίου, ενώ η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση θα γίνει στις 24 του μήνα, Μεγάλη Δευτέρα. Ο πρωθυπουργός δίνει προτεραιότητα στα θέματα της υγείας, της παιδείας και της απασχόλησης, κάτι το οποίο είχε εξαγγείλει κατά την προεκλογική περίοδο.

    [04] Δήλωση Μητσοτάκη.

    14/04/2000 13:15:45

    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απέφυγε σήμερα για μια ακόμη φορά να κάνει δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Τόνισε πως ότι έχει να πει για τις εκλογές και την κυβέρνηση θα το πει απαντώντας στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στη Βουλή. Αντίθετα, ο κ.Μητσοτάκης, άσκησε κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, τη οποία χαρακτήρισε πολύ αδύναμη. Πρόσθεσε ότι ο κ.Παπανδρέου απαραδέκτως έχει παραμερίσει τη διπλωματική υπηρεσία και την έχει υποκαταστήσει με στρατιά προσωπικών του συμβούλων κάτι το οποίο κινδυνεύει να γίνει επικίνδυνο.

    [05] Συνασπισμός-συνεδριάσεις.

    14/04/2000 13:15:37

    Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία και αύριο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, όπου θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ασκηθεί κριτική στους χειρισμούς της ηγεσίας του κόμματος, ενώ θα αποσαφηνιστεί και το πολιτικό στίγμα ενόψει του κρίσιμου συνεδρίου του Ιουνίου.

    [06] Λάτσης - Εξετάσεις.

    14/04/2000 09:25:34

    Για προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στο Ιατρικό Κέντρο ο εφοπλιστής, Γιάννης Λάτσης. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, αλλά και από τον όμιλο Λάτση, ο Γιάννης Λάτσης κάθε 4 με 6 μήνες συνηθίζει να κάνει ιατρικές εξετάσεις. Φημολογία που ήθελε τον σχεδόν 90χρονο εφοπλιστή να αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα δεν επιβεβαιώθηκε και εκτιμάται ότι σήμερα ή αύριο θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των εργαστηριακών εξετάσεων.

    [07] Ελληνοτουρκικά - Δηλώσεις Τζεμ.

    14/04/2000 09:25:27

    Η Τουρκία είναι έτοιμη για συνομιλίες στα θέματα του Αιγαίου, τονίζει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ και όπως δηλώνει γνωστοποίησε στον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου την επιθυμία της Αγκυρας να βρεθεί λύση μέσω συνομιλιών "στα θέματα του Αιγαίου".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 April 2000 - 11:30:28 UTC