Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή-προγραμματικές δηλώσεις.
  • [02] Δικαστήριο-βιβλίο Μ.Ανδρουλάκη.
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Πάγκαλου.
  • [04] Μεγ.Εβδομάδα-έλεγχοι στην αγορά.
  • [05] Πειραιάς-ομίχλη πλοία.
  • [06] Διαμαρτυρία αδιόριστων εκπαιδευτικών.
  • [07] Τροχαία.
  • [08] Προσάραξη πλοίου.
  • [09] Ελλάδα - Γιουγκοσλαβία.
  • [10] Σημίτης - Καραμανλής.

  • [01] Βουλή-προγραμματικές δηλώσεις.

    24/04/2000 13:20:53

    Με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα στη Βουλή, η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις. Πριν την ψηφοφορία θα δευτερολογήσει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Από το πρωί, συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση με τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών. Χθες είχαν την πρώτη τους αντιπαράθεση μετά τις εκλογές ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    [02] Δικαστήριο-βιβλίο Μ.Ανδρουλάκη.

    24/04/2000 13:20:47

    Ενταση δημιουργήθηκε το πρωί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου εκδικαζόταν η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την κυκλοφορία του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη, στην Αττική, την οποία έχει καταθέσει το σωματείο "Ελληνικό Κίνημα Σωτηρίας". Δεκάδες μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων προσπάθησαν να προπηλακίσουν το συνήγορο υπεράσπισης Γιώργο Στεφανάκη, τον οποίο προστάτευσε αστυνομική δύναμη. Το Πρωτοδικείο, ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεση για τις 16 Μαϊου, προκειμένου να συζητηθούν άλλες τρεις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Εξάλλου, το δικαστήριο, απέρριψε το αίτημα για προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας του βιβλίου.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Πάγκαλου.

    24/04/2000 13:20:40

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το μεσημέρι με τον υπουργό Πολιτισμού Θεόδωρο Πάγκαλο και συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητάς του. Εκτιμάται ότι κατά τη συνάντηση αυτή, συζητήθηκε και το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, μετά μάλιστα και τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Το πρωί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Γιαννίτσης, συναντήθηκε με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Κατά τη συνάντηση ο κ.Γιαννίτσης ενημέρωσε τα μέλη του προεδρείου του ΣΕΒ για τον τρόπο υλοποίησης της εξαγγελίας των ασφαλιστικών εισφορών για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

    [04] Μεγ.Εβδομάδα-έλεγχοι στην αγορά.

    24/04/2000 13:20:34

    Ελέγχους ξεκινούν από σήμερα στην αγορά συνεργεία της αγορανομίας και του ΣΔΟΕ με στόχο τον έλεγχο των τιμών των αγαθών για το πασχαλινό τραπέζι. Οι έλεγχοι αυτοί αναμένεται να κορυφωθούν τις τελευταίες ημέρες της εβδομάδας. Αρμόδιοι παράγοντες διαβεβαιώνουν ότι τα αγαθά επαρκούν, ενώ οι τιμές στα περισσότερα προϊόντα θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα. Από σήμερα, καταβάλλεται και το δώρο στα ταξί, που ανέρχεται στις 200 δραχμές. Τέλος, τα εμπορικά καταστήματα από σήμερα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί, εως τις 9 το βράδυ και τη Μεγάλη Παρασκευή από τη μία μετά το μεσημέρι εως τις 7 το βράδυ. Το Μεγάλο Σάββατο θα κλείσουν στις 3 το απόγευμα.

    [05] Πειραιάς-ομίχλη πλοία.

    24/04/2000 13:20:27

    Προβλήματα δημιουργήθηκαν το πρωί στον Πειραιά, λόγω της πυκνής ομίχλης και όλα τα επιβατηγά και οχηματαγωγά πλοία παρέμειναν δεμένα στο λιμάνι. Στο μεταξύ σε αμμώδη περιοχή στο Διακόφτι Κυθήρων, προσάραξε τα μεσάνυχτα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Μυρτιδιώτισσα", στο οποίο επέβαιναν 70 άτομα, που είναι καλά στην υγεία τους. Στην περιοχή συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκόλληση του πλοίου.

    [06] Διαμαρτυρία αδιόριστων εκπαιδευτικών.

    24/04/2000 13:20:21

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργειο Παιδείας, πραγματοποίησαν το μεσημέρι, οι αδιόριστοι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί στον προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Αύριο ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου αναμένεται να συναντηθεί με τα προεδρεία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Τις επόμενες ημέρες, ο κ.Ευθυμίου θα συναντηθεί και με εκπροσώπους, άλλων εκπαιδευτικών φορέων.

    [07] Τροχαία.

    24/04/2000 09:27:44

    Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, 18 άτομα σκοτώθηκαν και 278 τραυματίστηκαν σε 212 τροχαία δυστυχήματα απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

    [08] Προσάραξη πλοίου.

    24/04/2000 09:27:38

    Στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι των Κυθήρων προσάραξε σε αμμώδη αβαθή τα μεσάνυχτα το επιβατικό οχηματαγωγό "Μυρτιδιώτισσα" και σε απόσταση 200 μέτρων απο τις ακτές. Απο τους 70 επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου κανείς δεν έπαθε το παραμικρό.

    [09] Ελλάδα - Γιουγκοσλαβία.

    24/04/2000 09:27:31

    Η ανησυχία για τις εξελίξεις στο Κόσοβο αλλά και οι σοβαρές δυσκολίες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της σερβικής αντιπολίτευσης στην προσπάθεια υιοθέτησης μιας κοινής πολιτικής πλατφόρμας με την οποία θα κατέβουν στις προσεχείς εκλογές, ήταν τα βασικότερα συμπεράσματα των διαδοχικών συναντήσεων που είχε το περασμένο διήμερο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με εκπροσώπους των Σέρβων του Κοσόβου, αλλά και κομμάτων της σερβικής αντιπολίτευσης,που βρέθηκαν στην Αθήνα.

    [10] Σημίτης - Καραμανλής.

    24/04/2000 09:27:25

    Με ομιλίες των πολιτικών αρχηγών,υπουργών και στελεχών της αντιπολίτευσης, συνεχίζεται για τρίτη και τελευταία μέρα στη Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων,που θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία που έχει το χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης. Χθές στη Βουλή είχαν οξύτατη αντιπαράθεση ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ.Σημίτης χαρακτήρισε την ομιλία Καραμανλή "μετεκλογικό - προεκλογικό λόγο" χωρίς επιχειρήματα.Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξαγορά συνειδήσεων και κομματικοποίηση του κράτους.

    Σφοδρή κριτική στις θέσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ άσκησε στην ομιλία της η ΓΓ

    του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 April 2000 - 11:30:59 UTC