Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακάλυψη εργαστηρίου ναρκωτικών.
  • [02] Νέα Υόρκη-Παπανδρέου Τζεμ.
  • [03] Βιασμός ανηλίκου.
  • [04] Πασχαλινή έξοδος.
  • [05] ΟΝΕ-Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
  • [06] Γερμανία - Αποζημιώσεις.
  • [07] Εξοδος - Πασχαλινή αγορά.
  • [08] Εξέγερση - Αυλώνα.

  • [01] Ανακάλυψη εργαστηρίου ναρκωτικών.

    27/04/2000 14:01:40

    Απο την αστυνομία ανακαλύφθηκε, χθες το απόγευμα, στην περιοχή Καζάρμα Κορίνθου, παράνομο εργαστήριο άρτια εξοπλισμένο με δυνατότητα παραγωγής ημερησίως μεγάλων ποσοτήτων συνθετικών ναρκωτικών. Το εργαστήριο λειτουργούσε εντός του περίφραχτου χώρου της βιομηχανίας παρασκευής φαρμάκων και καλλυντικών, με την επωνυμία ΚΟΣΜΟΦΑΡΜ, ιδιοκτησίας των αδελφών Νικολάου και Εμμανουήλ Φρέστα. Συνελήφθησαν 5 άτομα και αναζητείται άλλο ένα. Κατασχέθηκαν 20 χιλιάδες χάπια αμφεταμίνης και εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας.

    [02] Νέα Υόρκη-Παπανδρέου Τζεμ.

    27/04/2000 13:26:14

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ, θα έχει συνάντηση και συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη με τους ομολόγους της Ελλάδας και Τουρκίας, κυρίους Γιώργο Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμς Ρούμπιν, ο οποίος δεν υπεισήλθε στις λεπτομέρειες του προγράμματος της κ.Ολμπράιτ. Χθες, ο κ.Παπανδρέου, είχε συνομιλίες στην Αθήνα με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη και συζήτησαν ολες τις πτυχές του Κυπριακού ενόψει του τρίτου γύρου των συνομιλιών που ξεκινάει στις 23 Μαϊου στη Νέα Υόρκη.

    [03] Βιασμός ανηλίκου.

    27/04/2000 13:26:04

    Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 19χρονος Παναγιώτης Παφούλιας, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου. Οπως διαπιστώθηκε ο Παφούλιας, παρέσυρε ένα 6χρονο παιδί στο Αλσος Παγκρατίου και με τη χρήση βίας το ανάγκασε να υποστεί ασελγείς πράξεις. Μάλιστα ο Παφούλιας όχι μόνο αποδέχθηκε την κατηγορία αλλά ομολόγησε αυθόρμητα ότι στο παρελθόν διέπραξε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο ακόμη ανηλίκων, ενός 7χρονου αγοριού στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου κι ενός 9χρονου κοριτσιού στην Καισαριανή.

    [04] Πασχαλινή έξοδος.

    27/04/2000 13:23:19

    Κορυφώνεται το απόγευμα η μαζική έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων για την ύπαιθρο, όπου θα γιορτάσουν το Πάσχα και την Πρωτομαγιά. Η Αθήνα έχει αρχίσει να αδειάζει, ενώ η τροχαία βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής για μία όσο το δυνατόν πιό αναίμακτη έξοδο. Από το πρωί παρατηρείται αυξημένη κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται με αργούς ρυθμούς, χωρίς πάντως να έχουν παρατηρηθεί σοβαρά προβλήματα. Εχει ήδη παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, ενώ θα γίνουν και άλλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, όπου χρειαστεί. Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς λεωφορείων και τρένων. Στην πασχαλινή αγορά, υπάρχει επάρκεια αγαθών, σε λογικές τιμές. Η κίνηση είναι αυξημένη, ενώ γίνονται καθημερινοί έλεγχοι απο την αγορανομία για αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων αισχροκέρδειας.

    [05] ΟΝΕ-Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    27/04/2000 13:23:10

    Στη Φρανκφούρτη βρίσκεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα στη συνεδρίαση του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπου θα συζητηθεί η γνωμοδότησή της για την υποψηφιότητα ένταξης της Ελλάδας στη ΟΝΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες η έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα περιέχει ορισμένες παρατηρήσεις αναφορικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας να διατηρήσει μακροπρόθεσμα τις καλές επιδόσεις που πέτυχε, με επίκεντρο την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος.

    [06] Γερμανία - Αποζημιώσεις.

    27/04/2000 09:23:23

    Η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει αποζημιώσεις στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα την περίοδο της κατοχής, τονίζει ο καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου του Αμβούργου Νόρμαν Πεχ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό "STERN". Υπενθυμίζεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Λιβαδειάς είχε καταδικάσει τη Γερμανία να καταβάλει 9,5 δισ. δραχμές ως αποζημίωση στα θύματα και τους συγγενείς της σφαγής του Διστόμου τον Ιούνιο του 1940.

    [07] Εξοδος - Πασχαλινή αγορά.

    27/04/2000 09:23:17

    Σε εξέλιξη είναι η μαζική έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων προς την περιφέρεια για τις γιορτές του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Απο την Τροχαία τέθηκαν σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών, ενώ για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού έχουν προγραμματιστεί έκτακτα δρομολόγια σε όλα τα μέσα μεταφοράς. Παράλληλα, επάρκεια αγαθών σε λογικές τιμές υπάρχει στην πασχαλινή αγορά, όπου η κίνηση είναι αυξημένη, ενω γίνονται καθημερινοί έλεγχοι απο την αγορανομία για αντιμετώπιση κρουσμάτων αισχροκέρδειας.

    [08] Εξέγερση - Αυλώνα.

    27/04/2000 09:23:10

    Εληξε τα ξημερώματα, μετά απο διαπραγματεύσεις, η εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα. Οι κρατούμενοι, Αλβανοί, Ρουμάνοι και ομογενείς απο την πρώην Σοβιετική Ενωση, στασίασαν χθες το βράδυ και ομάδα περίπου 60 απο αυτούς προσπάθησαν να αποδράσουν, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, ενω κράτησαν για αρκετές ώρες όμηρο έναν σωφρονιστικό υπάλληλο. Στα επεισόδια ένας Αλβανός κρατούμενος τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.Διεξάγονται έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την εξέγερση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 April 2000 - 11:30:34 UTC