Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χαμηλώνουν οι τόνοι για τις ταυτότητες.
  • [02] Οι Ράμπο τις υγείας.
  • [03] Φάλκον-Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται το δυστύχημα.
  • [04] Νομοσχέδιο για την Ολυμπιάδα του 2004.
  • [05] Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς.
  • [06] Προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης στη ΝΔ.
  • [07] Χρυσοχοϊδης-Πυροσβεστικό Σώμα-Σύσκεψη.

  • [01] Χαμηλώνουν οι τόνοι για τις ταυτότητες.

    17/05/2000 21:35:17

    Εκκλησία και πολιτεία χαμηλώνουν τους τόνους για το θέμα των ταυτοτήτων, όπως διαφάνηκε μετά τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον υπουργό παιδείας. Δεν υπάρχει ούτε ιερός ούτε ανίερος πόλεμος, είπε ο κ. Χριστόδουλος και τόνισε ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσα από διάλογο, ο οποίος όμως, δεν πρέπει να γίνει αυτή την ώρα που τα πνεύματα είναι οξυμένα. Υπέρ της προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες τάχθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση για στρουθοκαμηλισμό

    [02] Οι Ράμπο τις υγείας.

    17/05/2000 21:35:11

    Και στο χώρο της υγείας πιάνουν δουλειά οι ράμπο, καθώς ιδρύεται σώμα επιθεωρητών που θα ελέγχουν τις δάπάνες των νοσοκομείων, σε μια προσπάθεια να χτυπηθεί η σπατάλη και να εξοικονομηθούν πόροι για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο ΕΣΥ. Ο υπουργός υγείας εκτιμά ότι το μέτρο αυτό θα αποδώσει και αναμένει τα κοινοτικά κονδύλια για να προχωρήσει σε άμεσες μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, οι οποίες θα συνδυασθούν με αλλαγές στο σύστημα διοίκησης των νοσοκομείων, με την τοποθέτηση μάνατζερ και τεχνοκρατών.

    [03] Φάλκον-Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται το δυστύχημα.

    17/05/2000 21:35:05

    Σε ανθρώπινο λάθος και όχι σε μηχανική βλάβη οφείλεται το δυστύχημα με το πρωθυπουργικό Φάλκον, πάνω από τη Ρουμανία, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα, μεταξύ αυτών και ο Γιάννος Κρανιδιώτης.

    Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία απο αμέλεια σε βάρος των δυο πιλότων Γιάννη Ανδρουλάκη και Γρηγόρη Συνέκογλου με βάση το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων Αλέξανδρου Φίσερ και Ακριβού Τσολάκη που εξέτασαν το μοιραίο αεροσκάφος. Σύμφωνα με το πόρισμα το δυστύχημα οφείλεται σε υπερβολική ταχύτητα.

    [04] Νομοσχέδιο για την Ολυμπιάδα του 2004.

    17/05/2000 21:34:58

    Την προσεχή εβδομάδα θα κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο με το οποίο θα επιλύονται πολλά προβλήματα για την προετοιμασίας της Ολυμπιάδας του 2004, ενώ στις 31 του μηνός θα διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ίδιο θέμα. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη διϋπουργική σύσκεψη, υπό την προεδρία του και ζήτησε σκληρή δουλειά από όλους και επιτάχυνση των διαδικασιών. Την προθεσή τους να εργαστούν εντατικά από κοινού για επιτυχή προετοιμασία της Ολυμπιάδας τόνισαν μετά τη συνάντησή τους η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου και ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    [05] Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς.

    17/05/2000 21:34:52

    Από 7 έως 10 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο νέος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών, αλλά οι επιτυχόντες θα διοριστούν τη σχολική χρονιά 2001-2002. Οι διορισμοί στην προσεχή σχολική χρονιά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός παιδείας, θα γίνουν κατά 60 % από τη λίστα των επιτυχόντων του προηγούμενου διαγωνισμού και κατά 40% από την επετηρίδα. Επίσης καθιερώνεται κλειστός αριθμός επιτυχόντων, ώστε οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν πότε ακριβώς θα διορισθούν μέσα στην 5ετία

    [06] Προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης στη ΝΔ.

    17/05/2000 21:34:45

    Το ρόλο του πυροσβέστη αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος αρχίζει επαφές με κορυφαία στελέχη της ΝΔ, σε μιά προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση, ενόψει της πορείας προς το συνέδριο. Η Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε θέμα σύγκλησης των οργάνων, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική ομάδα. Ο πρόεδρος του κόμματος ζήτησε από τα στελέχη αυτοσυγκράτηση, ώστε να υπάρξει εκτόνωση της έντασης.

    [07] Χρυσοχοϊδης-Πυροσβεστικό Σώμα-Σύσκεψη.

    17/05/2000 21:34:39

    Την εκτίμηση ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι δύσκολο σχετικά με τις φωτιές, καθώς θα είναιζεστό με ξηρασία και ισχυρούς ανέμους, διατύπωσε ο υπουργός δημόσιας τάξης, στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με την ηγεσία της πυροσβεστικής υπηρεσίας,ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε ότι το πυροσβεστικό σώμα ενισχύθηκε με άλλα δύο αεροσκάφη και στελεχώθηκε με περίπου 1500 νέους πυροσβέστες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 May 2000 - 20:30:40 UTC