Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη.
  • [02] ΗΠΑ-Ταλαιπωρία σε πτήση της ΟΑ.
  • [03] Σημίτης-Υπ.Εθνικής Οικονομίας.
  • [04] ΝΔ-Συνεδρίαση.
  • [05] Εκρηξη βόμβας-ανάληψη ευθύνης.
  • [06] Εξετάσεις-έκθεση.
  • [07] Παπανδρέου- Φίσερ.
  • [08] Νέα Δημοκρατία.
  • [09] Ολυμπιάδα.
  • [10] Εισαγωγικές εξετάσεις.
  • [11] Σημίτης.
  • [12] ΕΕ- Ελλάδα- Οικονομία.

  • [01] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη.

    23/05/2000 13:14:12

    Δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ.Στεφανόπουλο, έγινε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κ.Σημίτης, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής και της Ολυμπιάδας. Ο κ. Σημίτης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ. Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχουν δυσκολίες αλλά ελπίζουμε σε πρωτοβουλίες της Αγκυρας. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο κ. Σημίτης εξέφρασε την αισιοδοξία του και τόνισε ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν.

    [02] ΗΠΑ-Ταλαιπωρία σε πτήση της ΟΑ.

    23/05/2000 13:13:02

    Ταλαιπωρία το πρωί για 285 επιβάτες της Ολυμπιακής Αεροπορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το νεοαποκτηθέν Αιρμπάς- Α 340, το οποίο απογειώθηκε με 9μελές πλήρωμα απο το αεροδρόμιο της Βοστώνης με προορισμό την Αθήνα, παρουσίασε βλάβη στον ένα κινητήρα μετά απο πτήση περίπου 2,5 ωρών. Ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Νέας Υόρκης, όπου προσγειώθηκε στη συνέχεια ασφαλώς. Οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία.

    [03] Σημίτης-Υπ.Εθνικής Οικονομίας.

    23/05/2000 12:21:25

    Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και προέδρευσε σύσκεψης για όλα τα καίρια θέματα που αφορούν την οικονομία. Σημειώνεται οτι ο κ. Σημίτης το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί και άλλα υπουργεία καθώς και μεγάλες ΔΕΚΟ, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία προώθησης του κυβερνητικού έργου.

    [04] ΝΔ-Συνεδρίαση.

    23/05/2000 12:20:09

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής προέδρευσε το μεσημέρι συνεδρίασης της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου του κόμματος. Αύριο θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή όπου αναμένεται να συζητηθεί η πορεία προς το συνέδριο, τα αίτια της εκλογικής ήττας και η πρόσφατη εσωκομματική κρίση. Ο κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές οτι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τον Αρη Σπηλιωτόπουλο απο τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, ενώ δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Γιάννη Βαρβιτσιώτη απο την προεδρία του Ινστιτούτου "Κωνσταντίνος Καραμανλής".

    [05] Εκρηξη βόμβας-ανάληψη ευθύνης.

    23/05/2000 12:13:49

    Η οργάνωση "Αντιεξουσιαστική Πάλη" ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στο Κολωνάκι χθές το βράδυ. Στην είσοδο του κτιρίου, όπου τοποθετήθηκε ο μηχανισμός στεγάζονται το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και ο Εθνικός Σύνδεσμος Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου.

    [06] Εξετάσεις-έκθεση.

    23/05/2000 12:06:39

    Στην έκθεση διαγωνίστηκαν το πρωί οι υποψήφιοι και των τεσσάρων δεσμών με το παλαιό σύστημα. Το θέμα, αφορούσε την επίδραση της τεχνολογίας στις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες κοινωνικών ομάδων και λαών. Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται αύριο με τους υποψηφίους της Α΄και Β΄δέσμης να διαγωνίζονται στη Φυσική, της Γ΄στα Λατινικά και της Δ΄στα Μαθηματικά.

    [07] Παπανδρέου- Φίσερ.

    23/05/2000 09:19:14

    Η Ελλάδα υποστηρίζει τις πρόσφατες προτάσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, για την προοπτική ομοσπονδίας της ΕΕ, όπως δήλωσε ο Ελληνας υπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, που συνήλθε χθές στις Βρυξέλλες. Οπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου η Ελλάδα υποστήριζε ανέκαθεν την εμβάθυνση των σχέσεων των κρατών-μελών παράλληλα με τη διεύρυνση και θα συζητούσε μια προοπτική

    υπό ορισμένες προϋποθέσεις, μη αποκλεισμού χωρών που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν.

    [08] Νέα Δημοκρατία.

    23/05/2000 09:19:08

    Δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τον στενό του συνεργάτη Αρη Σπηλιωτόπουλο, απο τη θέση του εκπροσώπου Τύπου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Τη βούλησή του αυτή ανακοίνωσε σε χθεσινή σύσκεψη συνεργατών του. Επίσης, δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Γιάννη Βαρβιτσιώτη απο την προεδρία του Ινστιτούτου "Κώστας Καραμανλής", διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα. Αύριο συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή, όπου αναμένεται να συζητηθεί η πρόσφατη εσωκομματική κρίση, τα αίτια της εκλογικής ήττας και η πορεία προς το συνέδριο.

    [09] Ολυμπιάδα.

    23/05/2000 09:19:01

    Αύριο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει το αρμόδιο διυπουργικό όργανο για την Ολυμπιάδα. Χθες ο κ. Σημίτης είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Οργανισμού "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου. Την ικανοποίησή του απο τη διαπίστωση οτι η ΝΔ θα συμβάλει θετικά και ενεργά για την άρτια διεξαγωγή της Ολυμπιάδας, εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού, Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κώστα Καραμανλή.

    [10] Εισαγωγικές εξετάσεις.

    23/05/2000 09:18:55

    Στο μάθημα της Εκθεσης διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι, τρίτη μέρα των γενικών εξετάσεων με το παλιό σύστημα των δεσμών. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν αύριο Τετάρτη με τους υποψήφιους της Α' και Β' δέσμης να διαγωνίζονται στη Φυσική, της Γ' στα Λατινικά και της Δ' στα Μαθηματικά.

    [11] Σημίτης.

    23/05/2000 09:18:48

    Ολα τα καίρια θέματα που θα απασχολήσουν το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θα συζητηθούν στη σημερινή ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο. Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας είναι το πρώτο μιας σειράς υπουργείων που έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός. Το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο για να τον ενημερώσει για θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

    [12] ΕΕ- Ελλάδα- Οικονομία.

    23/05/2000 09:18:42

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της εξέφρασε χθες την ικανοποίησή της για τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Στην έκθεση ωστόσο υπογραμμίζει την ανάγκη άσκησης περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής, την ανάγκη αναθεώρησης του συστήματος των συντάξεων και μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού. Επίσης, ζητεί ταχύτερη μείωση του δημόσιου χρέους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 May 2000 - 11:30:43 UTC