Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες δηλώσεις Χριστόδουλου για το θέμα των ταυτήτων.
  • [02] Βουλή-Νέο νομοσχέδιο για το Χρηματιστήριο
  • [03] Ταυτότητες-Ανακοίνωση Οικουμενικού Πατριαρχείου
  • [04] Πρέβεζα-Συνεχίζονται οι έλεγχοι
  • [05] ΝΔ-Αγωγή Α. Σπηλιωτόπουλου-Διαπλεκόμενα
  • [06] Καναδάς-Συνάντηση Στεφανόπουλου-Κρετιέν
  • [07] Μεταλλαγμένοι σπόροι- Συνεδρίαση υπουργών Γεωργίας ΕΕ
  • [08] Σπηλιωτόπουλος.
  • [09] Σεισμός - Λυόμενα.
  • [10] Ελληνοτουρκικά.
  • [11] Εξετάσεις.
  • [12] Ολυμπιάδα.
  • [13] Χρηματιστήριο.
  • [14] Ταυτότητες.

  • [01] Νέες δηλώσεις Χριστόδουλου για το θέμα των ταυτήτων.

    29/05/2000 14:07:41

  • Στο θέμα της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, επανήλθε το πρωί με νέες δηλώσεις του από την Αίγινα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ισχυρίστηκε "ότι αν είχε γίνει αυτό το πραξικόπημα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ένα μήνα πριν τις εκλογές, το αποτέλεσμά τους θα ήταν διαφορετικό, γιατί ο λαός εκτιμά και τιμωρεί". Μίλησε ακόμη για μια μικρή μερίδα λεγόμενων εκσυγχρονιστών και εξευρωπαϊστών, που όπως τόνισε, θέλουν να επιβάλουν τη γνώμη τους.

    [02] Βουλή-Νέο νομοσχέδιο για το Χρηματιστήριο

    29/05/2000 13:01:26

  • Κατατίθεται πιθανότατα εντός της εβδομάδας στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για το Χρηματιστήριο, το οποίο θα επιφέρει οκτώ σημαντικές αλλαγές με κεντρικούς στόχους τη διαφάνεια των συναλλαγών και τον έλεγχο της προσφοράς των μετοχών.

    [03] Ταυτότητες-Ανακοίνωση Οικουμενικού Πατριαρχείου

    29/05/2000 12:58:41

    Το θέμα της μη αναγραφής τους θρησκεύματος στις ταυτότητες, αποτελεί εσωτερικό ζήτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος και η χθεσινή δήλωση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου απο τη θεολογική σχολή της Χάλκης δεν σχετίζεται με το θέμα, τονίζει σε σημερινή του ανακοίνωση, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο κ.Βαρθολομαίος είχε δηλώσει χθές, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, πειθαρχεί προς τους νόμους των κρατών εντός των οποίων υπάρχουν τα μέλη της. Τόνισε δε ότι ο ίδιος ο Ιησούς διαχώρισε τα καθήκοντα του πολίτη προς το κράτος, από αυτά του πιστού προς το Θεό.

    [04] Πρέβεζα-Συνεχίζονται οι έλεγχοι

    29/05/2000 12:43:32

  • Συνεχίζουν τα ειδικά συνεργεία στην Πρέβεζα τον έλεγχο και την καταγραφή των ζημιών σε κτίρια από το σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή. Ηδη, δεκάδες σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ακατοίκητα ή επισκευάσιμα, ενώ λυόμενα και κοντέινερ μεταφέρονται στην περιοχή για να στεγαστούν προσωρινά οι άστεγες οικογένειες.

    [05] ΝΔ-Αγωγή Α. Σπηλιωτόπουλου-Διαπλεκόμενα

    29/05/2000 12:41:03

    Με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και την υπόθεση του βιντεολόττο, συνδέει ευθέως ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος, την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του ραδιοφωνικού σταθμού ΦΛΑΣ και 3 δημοσιογράφων. Με άρθρο του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ο κ.Σπηλιωτόπουλος εγκαλεί την κυβέρνηση, αρμόδια κρατικά όργανα και όσους υπέστησαν στο παρελθόν παρόμοιες επιθέσεις, όπως ο Κώστας Λαλιώτης, αλλά και τους πολιτικούς γιατί σιώπησαν στη δική του περίπτωση.

    [06] Καναδάς-Συνάντηση Στεφανόπουλου-Κρετιέν

    29/05/2000 12:39:57

  • Με τον Καναδό πρωθυπουργό Ζαν Κρετιέν, συναντάται σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται επίσημα την βορειοαμερικανική αυτή χώρα. Στη διάρκεια της παραμονής του στον Καναδά, ο κ.Στεφανόπουλος θα παραστεί σε πολλές συγκεντρώσεις ομογενών και θα έχει επαφές με κρατικούς αξιωματούχους.

    [07] Μεταλλαγμένοι σπόροι- Συνεδρίαση υπουργών Γεωργίας ΕΕ

    29/05/2000 12:39:50

  • Το θέμα της εισαγωγής στην Ευρώπη γενετικά μεταλλαγμένων σπόρων εξετάζουν οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε άτυπη σύνοδό τους, στην πόλη Εβορα της Πορτογαλίας

    [08] Σπηλιωτόπουλος.

    29/05/2000 09:14:10

    Με τα διαπλεκόμενα, τα σκάνδαλα και τους κουλοχέρηδες συνδέει ο εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Επικρατείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του ραδιοφωνικού σταθμού "Φλας" και των τριών δημοσιογράφων. Σε άρθρο του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εγκαλεί την κυβέρνηση (και ειδικά τον Κ. Λαλιώτη) υπεύθυνα κρατικά όργανα, όσους υπέφεραν στο παρελθόν απο παρόμοιες επιθέσεις, αλλά και τον κόσμο της πολιτικής γιατί σιώπησαν με την περίπτωσή του και τις βολές που δέχθηκε.

    [09] Σεισμός - Λυόμενα.

    29/05/2000 09:14:04

    Λυόμενα σπίτια και κοντέϊνερς μεταφέρονται σήμερα στην Πρέβεζα, προκειμένου να στεγαστούν προσωρινά δεκάδες οικογένειες, που έχουν μείνει άστεγες από τον σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή. Μέχρι στιγμής 13 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα και 30 κίτρινα, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος για την καταγραφή των ζημιών.

    [10] Ελληνοτουρκικά.

    29/05/2000 09:13:58

    Την αντίθεσή του στην πρόσφατη πρόταση του συμβούλου του Τούρκου

    πρωθυπουργού, Μπουλέντ Ετζεβίτ, ναυάρχου εν αποστρατεία Γκιουβέν Ερκαγια, για κατάργηση της Στρατιάς του Αιγαίου, εξέφρασε ο Τούρκος

    υπουργός Αμυνας Σαμπαχατίν Τσακμάκογλου με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ορτάντογκου". Ο κ. Τσακμάκογλου υποστήριξε ότι η κατάργηση της Στρατιάς του Αιγαίου, τη στιγμή που δεν έχει σημειωθεί καμμία πρόοδος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στα βασικά προβλήματα.

    [11] Εξετάσεις.

    29/05/2000 09:13:52

    Συνεχίζονται αύριο Τρίτη οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου. Οι πρώτοι θα διαγωνιστούν στα μαθήματα των Λατινικών (θεωρητικής κατεύθυνσης) και της Φυσικής (τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης). Οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα εξεταστούν στα μαθήματα Αρχών Φιλοσοφίας (θεωρητικής κατεύθυνσης), Χημείας (θετικής κατεύθυνσης) και Μαθηματικών (τεχνολογικής κατεύθυνσης και των δυο κύκλων).

    [12] Ολυμπιάδα.

    29/05/2000 09:13:45

    Η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θα απασχολήσει αύριο και μεθαύριο τη Βουλή. Την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα συζητηθεί το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την προετοιμασία της Ολυμπιάδας, που κατατέθηκε την Παρασκευή. Το απόγευμα της Τετάρτης στην ολομέλεια της Βουλής θα διεξαχθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τη μέχρι τώρα προετοιμασία της διοργάνωσης.

    [13] Χρηματιστήριο.

    29/05/2000 09:13:39

    Κατατίθεται εντός της εβδομάδας στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για το Χρηματιστήριο, το οποίο επιφέρει οκτώ σημαντικές αλλαγές. Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, αναφέρεται στο νομοσχέδιο, με το οποίο θεσπίζονται αυστηροί κανόνες ελέγχου των εισηγμένων εταιριών για την οικονομική τους κατάσταση και τις δραστηριότητές τους, καθώς και των χρηματιστηριακών εταιριών, ενω προβλέπεται η υποχρέωση των μετόχων να

    προαναγγέλλουν την αγοραπωλησία μεγάλων πακέτων μετοχών.

    [14] Ταυτότητες.

    29/05/2000 09:13:33

    Μήνυμα με αποδέκτη την ελληνική εκκλησία θεωρείται η χθεσινή ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου τόνισε οτι η Ορθόδοξος Εκκλησία πειθαρχεί προς τους νόμους των κρατών, εντός των οποίων υπάρχουν τα μέλη της. Επίσης, υπογράμμισε οτι ο ίδιος ο Ιησούς διαχώρησε τα καθήκοντα του πολίτη προς το κράτος από τα καθήκοντα του πιστού προς τον Θεό. Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος κάλεσε και χθες τους πιστούς να υπερασπιστούν την ορθοδοξία και την εκκλησία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 May 2000 - 11:30:55 UTC