Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λάρισα - Χαλασμένα γιαούρτια σε νοσοκομείο.
  • [02] Βερολίνο-Σημίτης-Διεθνές συνέδριο κορυφής.
  • [03] Συνεδρίαση ΚΟ της ΝΔ-Δηλώσεις Καραμανλή
  • [04] Θερινό ωράριο.
  • [05] Εξετάσεις.
  • [06] Καύσιμα.
  • [07] Νέα Δημοκρατία.

  • [01] Λάρισα - Χαλασμένα γιαούρτια σε νοσοκομείο.

    01/06/2000 13:01:13

  • Νέο κρούσμα αλλοιωμένων τροφίμων εντοπίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκειται για την τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες που εντοπίζεται παρόμοιο φαινόμενο και μάλιστα αυτή τη φορά ο προμηθευτής είναι διαφορετικός απο τις προηγούμενες δύο. Το συγκεκριμένο κρούσμα, αφορά μουχλιασμένα γιαούρτια τα οποία μάλιστα δεν είχαν υπερβεί την ημερομηνία λήξης. Δείγμα τους εστάλη στο Γενικό Χημείο του κράτους, ενώ οι έρευνες στρέφονται πλέον στον έλεγχο των συνθηκών κάτω απο τις οποίες παρήχθησαν και συσκευάζονται τα γιαούρτια στην Κόρινθο, όπου εδρεύει ο προμηθευτής.

    [02] Βερολίνο-Σημίτης-Διεθνές συνέδριο κορυφής.

    01/06/2000 12:57:35

  • Αναχωρεί νωρίς το απόγευμα για το Βερολίνο ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, προκειμένου να παραστεί αύριο και μεθαύριο στο διεθνές συνέδριο κορυφής με θέμα τη συγχρονη διακυβέρνηση στον 21ο αιώνα. Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος 14 αρχηγοί κρατών απο τις πέντε ηπείρους μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος περιοδεύει στην Ευρώπη.

    [03] Συνεδρίαση ΚΟ της ΝΔ-Δηλώσεις Καραμανλή

    01/06/2000 12:53:50

  • Σε προσπάθεια αποδυνάμωσης της ΝΔ και περιορισμού της εμβέλειας και της δράσης της αποδίδει ο Κώστας Καραμανλής τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται. Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, δεν άφησε ασχολίαστο και δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ" που μιλά για πολιτικό και σεξουαλικό σκάνδαλο στην Ελλάδα και αφήνει υπαινιγμούς για τις σχέσεις του κ.Καραμανλή με τον κ.Σπηλιωτόπουλο. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε χαρακτηριστικά οτι "η λάσπη ταξιδεύει στην Αγκυρα, ανακατεύεται με βρώμικα νερά και γυρίζει πίσω, είναι φανερό ότι έχασαν την ψυχραιμία τους".

    [04] Θερινό ωράριο.

    01/06/2000 09:30:06

    Σε εφαρμογή τίθεται απο σήμερα το θερινό κλιμακωτό ωράριο για την περιοχή της Αττικής, που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι δημόσιες υπηρεσίες θα ανοίγουν στις 7 το πρωί, οι τράπεζες στις 8 παρά τέταρτο, οι φούρνοι, τα κρεοπωλεία και τα μανάβικα στις 7, τα σούπερ μάρκετ στις 8, ενώ τα εμπορικά και τα πολυκαταστήματα στις 9.

    [05] Εξετάσεις.

    01/06/2000 09:29:57

    Συνεχίζονται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Β' και Γ' Λυκείου. Οι πρώτοι θα διαγωνιστούν στο μάθημα της Βιολογίας, γενικής παιδείας και οι απόφοιτοι θα αναπτύξουν θέμα Εκθεσης Ιδεών.

    [06] Καύσιμα.

    01/06/2000 09:29:43

    Πολύ μικρότερες από τις αναμενόμενες είναι τελικά οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, μετά τη συμφωνία κυρίων μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και εμπλεκομένων φορέων. Η βενζίνη σούπερ πωλείται ακριβότερη κατά 3,7 δρχ το λίτρο, η αμόλυβδη κατά 3,8 δρχ, το πετρέλαιο κίνησης κατά 0,6 δρχ, ενω του πετρελαίου θέρμανσης η τιμή κατά λίτρο μειώνεται κατά 0,3 δρχ.

    [07] Νέα Δημοκρατία.

    01/06/2000 09:29:33

    Κριτική αναμένεται να δεχθεί και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, για πολλές επιλογές του. Χθες στον ΑΝΤ-1 ο πρώην υπουργός, Γιώργος Σουφλιάς, άσκησε σφοδρή κριτική στη σημερινή ηγεσία της ΝΔ και στην πολιτική που ακολουθεί, αποκλείοντας οποιαδήποτε επιστροφή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, απέφυγε να αποκαλύψει τις μελλοντικές του προθέσεις και άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 June 2000 - 11:30:37 UTC