Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο καθορίζει τη στάση της η Εκκλησία για τις ταυτότητες.
  • [02] Πράσινο φως για την ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ.
  • [03] Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στη ΝΔ.
  • [04] Ανωμερίτης για ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες.
  • [05] Εξελίξεις στην Ολυμπιακή.
  • [06] Μείωση στρατιωτικής θητείας-Τσοχατζόπουλος
  • [07] Λονδίνο-Παπανδρέου-Μάρμαρα του Παρθενώνα
  • [08] Εμπρησμός διπλωματικού αυτοκινήτου
  • [09] Τροχαία- ναρκωτικά-Πιλοτικό πρόγραμμα.
  • [10] Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος-Εκδηλώσεις
  • [11] Φωτιά σε ΙΧ.-Νεκρός ο 60χρονος οδηγός του.
  • [12] Ολυμπιακή.
  • [13] Συνέντευξη Παπαντωνίου.
  • [14] Στρατιωτική θητεία.
  • [15] Συνέντευξη Πάγκαλου.
  • [16] ΗΠΑ - Ελλάδα.

  • [01] Αύριο καθορίζει τη στάση της η Εκκλησία για τις ταυτότητες.

    05/06/2000 21:56:57

    Τη στάση που θα τηρήσει η εκκλησία στο θέμα των ταυτοτήτων, καθορίζει η ιεραρχία, που συνέρχεται αύριο εκτάκτως. Ο αρχιεπίσκοπος καλείται να ισορροπήσει μεταξύ αυτών που ζητούν σύγκρουση με την πολιτεία και των πιό μετριοπαθών, που προτείνουν ήπιες αντιδράσεις. Ο κ. Χριστόδουλος, που κρατάει υψηλούς τόνους αναμένεται να τονίσει ότι η εκκλησία είναι ανυποχώρητη, χωρίς όμως να κλείσει την πόρτα του διαλόγου. Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση υπό τη σκιά απειλών, εκβιασμών και άστοχων χαρακτηρισμών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [02] Πράσινο φως για την ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ.

    05/06/2000 21:56:50

    Το πράσινο φώς για την πλήρη ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ έδωσε ομόφωνα και χωρίς επιφυλάξεις το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ΕΚΟΦΙΝ στην έκθεσή του τονίζει ότι η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για ένταξή της στην ΟΝΕ το 2001. Αποφαίσθηκε επίσης η ισοτιμία της δραχμής έναντι του Ευρώ, από την 1/1/2001 που θα είναι 340,75 δρχ το Ευρώ. Απομένει η τυπική έγκριση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής της Πορτογαλίας, στις 19 και 20 του μηνός.

    [03] Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στη ΝΔ.

    05/06/2000 21:56:43

    Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στη ΝΔ ενόψει του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν την Παρασκευή. Η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική της συνέντευξη έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας στο κόμμα, ζήτησε να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του και επέμεινε σε λάθη, ακόμη και σήμερα, στην επικοινωνιακή πολιτική. Η κ. Μπάκογιάννη καταδίκασε εκ νέου τις προσπάθειες σπίλωσης πολιτικών προσώπων και πρόσθεσε ότι η ΝΔ πρέπει να βρεί το δρόμο της και να ξεφύγει από την εσωστρέφεια.

    [04] Ανωμερίτης για ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες.

    05/06/2000 21:56:37

    Στον εμπορικό ανταγωνισμό λόγω της μεγάλης αποδοχής που έχουν στην ευρωπαϊκή αγορά οι ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες, αποδίδει ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης το θόρυβο που προκάλεσαν οι Γάλλοι για τις ελληνικές τσιπούρες. Ο υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς τηλεοπτικού Γαλλικού Καναλιού, για χρησιμοποίηση μεταλλαγμένων τροφών στα ελληνικά ιχθυοτροφεία και αμφισβήτησε ως αναξιόπιστα τα στοιχεία που παρουσίασαν οι Γάλλοι.

    [05] Εξελίξεις στην Ολυμπιακή.

    05/06/2000 21:56:30

    Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να επιλεγεί ο οίκος που θα αναλάβει την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 20% της Ολυμπιακής, τα οικονομικά της οποίας δεν είναι ιδιαίτερα ανθηρά, παρά τις τόσες προσπάθειες εξυγίανσής της, που κόστισαν στο ελληνικό δημόσιο δεκάδες δις δρχ. Η ΝΔ θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για πιθανές ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν και να αποδωθούν. Υπέρ της πώλησης της Ολυμπιακής σε ιδιώτη, τάχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

    [06] Μείωση στρατιωτικής θητείας-Τσοχατζόπουλος

    05/06/2000 13:40:02

  • Τη μείωση της στρατιωτικής θητείας κατά δύο μήνες, από 1η Ιανουαρίου 2001, προανήγγειλε από το Βερολίνο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Πρόσθεσε ότι έως το 2003 η μείωση της θητείας θα φθάσει τους 6 μήνες, ενω ανέφερε ότι την ίδια χρονική περίοδο θα προσληφθούν περίπου 15.000 μόνιμοι στρατιώτες

    [07] Λονδίνο-Παπανδρέου-Μάρμαρα του Παρθενώνα

    05/06/2000 13:39:55

  • Στη διακομματική επιτροπή του βρετανικού συμβουλίου για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, θα καταθέσει σήμερα στο Λονδίνο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Στην ίδια επιτροπή θα καταθέσουν επίσης η γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδόνη και ο Ζιλ Ντασέν, ως εκπρόσωπος του ιδρύματος "Μελίνα Μερκούρη". Στον κ.Παπανδρέου θα παραθέσει γεύμα εργασίας, ο Βρετανός ομόλογός του, Ρόμπιν Κουκ, ενώ η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ελισάβετ Παπαζώη, θα συναντηθεί σήμερα στη βρετανική πρωτεύουσα με το Βρετανό ομόλογό της κ.Παζ.

    [08] Εμπρησμός διπλωματικού αυτοκινήτου

    05/06/2000 13:08:35

  • Η αναρχική οργάνωση "Φράξια" ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό διπλωματικού αυτοκινήτου της πρεσβείας του Λιβάνου στην Αγία Παρασκευή Αττικής. Το αυτοκίνητο στο οποίο προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές ανήκε στο γραμματέα της πρεσβείας.

    [09] Τροχαία- ναρκωτικά-Πιλοτικό πρόγραμμα.

    05/06/2000 13:08:29

  • Σε πιλοτικό πρόγραμμα άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση των τροχαίων δυστυχημάτων και της διακίνησης ναρκωτικών προχωρεί άμεσα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου θα τεθεί σε λειτουργία πιλοτικό πρόγραμμα στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών και Αθηνών-Θεσσαλονίκης με 4 μεγάλες υπηρεσίες αντιμετώπισης τροχαίων. Παράλληλα εχουν δοθεί εντολές για τη συγκρότηση υπηρεσιών, που θα μπορούν να κάνουν παρεμβάσεις σε περιοχές τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου διακινούνται ναρκωτικά.

    [10] Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος-Εκδηλώσεις

    05/06/2000 13:08:23

  • Ασκηση καταπολέμησης της ρύπανσης στη θάλασσα και στις ακτές, πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος. Η άσκηση, που έγινε παρουσία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστου Παπουτσή και της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε στο χώρο μεταξύ των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Πετρελαίων στον Ασπρόπυργο και στον κόλπο της Ελευσίνας. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος θα επισκεφθεί την έκθεση οικολογική δόμηση που παρουσιάζεται στο Γκάζι. Το μεσημέρι ομάδα οικολόγων πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    [11] Φωτιά σε ΙΧ.-Νεκρός ο 60χρονος οδηγός του.

    05/06/2000 13:08:17

  • Απανθρακωμένος μέσα σε ΙΧ φορτηγάκι, στο Κορωπί Αττικής, βρέθηκε 60χρονος μικροπωλητής. Πρόκειται για τον Κώστα Αντωνακούδη, 60 ετών, ενώ από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και εξετάζονται όλες οι εκδοχές.

    [12] Ολυμπιακή.

    05/06/2000 09:41:24

    Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Βερελής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Ροντ Λιντς, δήλωσε ότι θα διενεργηθεί άμεσα νέος διεθνής διαγωνισμός για την πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών και του μάνατζμεντ της ΟΑ. Για κυβερνητικά λάθη και ξεπούλημα της εταιρίας, κάνει λόγο η αντιπολίτευση.

    [13] Συνέντευξη Παπαντωνίου.

    05/06/2000 09:38:09

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, παροτρύνει την Εκκλησία να αξιοποιήσει την περιουσία της. Θεωρεί οτι η κρίση στη ΝΔ θα την οδηγήσει σε ακραίες θέσεις. Εκτός απο εμπλουτισμό του ΠΑΣΟΚ με στελέχη της Αριστεράς βλέπει "πολύ θετικά" τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ λόγω "μεγάλης πολιτικής και ιδειολογικής συγγένειας".

    [14] Στρατιωτική θητεία.

    05/06/2000 09:38:02

    Τη μείωση της στρατιωτικής θητείας απο 18 σε 12 μήνες απο τον Ιανουάριο του 2001 προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Επίσης, αναμένεται να μειωθεί σταδιακά και ο αριθμός οπλιτών θητείας μέσω της αύξησης του αριθμού μονίμων επαγγελματιών οπλιτών.

    [15] Συνέντευξη Πάγκαλου.

    05/06/2000 09:37:56

    Την αποπομπή τους απο το ΠΑΣΟΚ ζητεί για τους βουλευτές , που αντιτίθενται στην ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους, ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, χαρακτηρίζοντάς τους μισαλλόδοξους και ρατσιστές. Χαρακτηρίζει φόνο ο θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη και αναφέρει οτι ο υπεύθυνος διευθύνει την Ολυμπιακή σήμερα. Προτείνει την πώληση της Ολυμπιακής με δικαίωμα ακόμη και μείωσης προσωπικού. Αναφέρει οτι ορισμένα απο τα έργα υποδομής για την Ολυμπιάδα θα γίνουν μετά τη διεξαγωγή της.

    [16] ΗΠΑ - Ελλάδα.

    05/06/2000 09:37:50

    Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε τους ισχυρισμούς επιτροπής του αμερικανικού κογκρέσσου για την τρομοκρατία στη χώρα μας. Τους ισχυρισμούς αυτούς δεν υιοθετεί ούτε η αμερικανική κυβέρνηση, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο Αμερικανός πρέσβης Νίκολας Μπέρνς. Τη διαφοροποίησή της απο τις εκτιμήσεις της επιτροπής αυτής εξέφρασε και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράϊτ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 June 2000 - 20:30:53 UTC