Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φάρσες τα τηλεφωνήματα για βόμβες σε ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ
  • [02] Εκκλησία-Ταυτότητες-Παραίτηση Κονιδάρη
  • [03] 0 Δ. Αβραμόπουλος διαψεύδει τα περί ίδρυσης κόμματος
  • [04] Πέθανε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Τζιτζικώστας.
  • [05] Πληθωρισμός.
  • [06] Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών.
  • [07] Μετοχοποιήσεις.
  • [08] Ολυμπιακή.
  • [09] Νεά Δημοκρατία.
  • [10] ΟΝΕ.

  • [01] Φάρσες τα τηλεφωνήματα για βόμβες σε ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ

    07/06/2000 13:53:09

    * Φάρσες αποδείχθηκαν τελικά τα 2 τηλεφωνήματα για βόμβες στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια το πρωί, τα οποία προκάλεσαν αναστάτωση και διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών.

    [02] Εκκλησία-Ταυτότητες-Παραίτηση Κονιδάρη

    07/06/2000 13:52:58

    Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι σχέσεις εκκλησίας-πολιτείας, με αφορμή τη διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Η σύνοδος της ιεραρχίας αποφάσισε τη διενέργεια συλλαλητηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εντός του Ιουνίου. Στο μεταξύ, ο καθηγητής Γιάννης Κονιδάρης, παραιτήθηκε από όλες τις επιτροπές της εκκλησίας που ήταν μέλος, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ιεραρχία. Το πρωί ο μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος με δηλώσεις του κάλεσε το ποίμνιο να μην πάρει μέρος στα συλλαλητήρια.

    [03] 0 Δ. Αβραμόπουλος διαψεύδει τα περί ίδρυσης κόμματος

    07/06/2000 12:03:17

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος απο σήμερα βρίσκεται στην Αυστραλία για να παραστεί στην τελετή της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, διέψευσε τους ισχυρισμούς μέσων ενημέρωσης οτι πριν την αναχώρησή του απο την Αθήνα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημιουργήσει νέο κόμμα, μετά τη λήξη της θητείας του. "Προφανώς λόγω της απόστασης Αυστραλίας - Ελλάδας δεν αλλοιώνονται μόνο οι ειδήσεις, αλλά και οι ψίθυροι", σχολίασε ο κ. Αβραμόπουλος οταν ρωτήθηκε αν όντως πρόκειται να ιδρύσει κόμμα.

    [04] Πέθανε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Τζιτζικώστας.

    07/06/2000 11:56:45

  • Πέθανε τα ξημερώματα στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ, σε ηλικία 59 ετών, ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής της ΝΔ στη Β`Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τζιτζικώστας. Ο εκλιπών είχε προσβληθεί από καρκίνο του πνεύμονα. Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, στις 3 το μεσημέρι από τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, Θεσσαλονίκης.

    [05] Πληθωρισμός.

    07/06/2000 10:13:50

    Στο 2,9% διαμορφώθηκε τελικά ο πληθωρισμός το μήνα Μάιο, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,3% σε σχέση με τον Απρίλιο. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στις συνεχείς ανατιμήσεις των υγρών καυσίμων, εξαιτίας της αύξησης της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, αλλά και της κούρσας ανατίμησης του αμερικανικού δολαρίου.

    [06] Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών.

    07/06/2000 10:13:43

    Ατυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της νοτιοανατολικής Ευρώπης και των γειτονικών κρατών πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο συζήτησης την περιφερειακή συνεργασία και το Σύμφωνο Σταθερότητας. Στη συνάντηση, που οργανώνει το Σύμφωνο Σταθερότητας, θα μετάσχουν υπουργοί Εξωτερικών και διπλωματικές αντιπροσωπείες από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Ιταλία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, την Ουγγαρία, την ΠΓΔΜ, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Τουρκία.

    [07] Μετοχοποιήσεις.

    07/06/2000 10:13:37

    Μέχρι το 2001 θα ολοκληρωθούν οι μετοχοποιήσεις 17 μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου, επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, προσθέτοντας ότι χρειάζεται προσοχή προκειμένου να μην υπάρξουν αποτυχίες.Ο κ.Παπαντωνίου είπε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα ιδιωτικοποιηθούν η ΕΒΟ, η ΕΑΒ και η Διώρυγα της Κορίνθου.

    [08] Ολυμπιακή.

    07/06/2000 10:13:30

    Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της Ολυμπιακής άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενω η ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή και πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε χθες οτι δεν πρόκειται να κλείσει η Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ όπως ανακοινώθηκε ο οίκος Κρεντί Σουίς Φερστ Μπόστον επελέγη ως σύμβουλος του διαγωνισμού για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

    [09] Νεά Δημοκρατία.

    07/06/2000 10:13:24

    Σε εξέλιξη διαβουλεύσεις ανάμεσα σε βουλευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ για τη τη στάση που θα τηρήσουν στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος που θα αρχίσει την Παρασκευή. Το μεσημέρι συνεδριάζει υπό την προεδρία του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε χθες την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, σε δυόμισι χρόνια που λήγει η θητεία στο δήμο.

    [10] ΟΝΕ.

    07/06/2000 10:13:17

    Με την πανηγυρική επικύρωση της ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, θα ξεκινήσουν οι εργασίες της στις 19 του μηνός στη Φέϊρα της Πορτογαλίας. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε χθες ο προεδρεύων

    του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Γκουτέρες, στον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους χθες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 June 2000 - 11:30:40 UTC