Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωση Πρωθυπουργού για δολοφονία βρετανού ακόλουθου.
  • [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία Γρηγοράτου
  • [03] Πέθανε η δημοσιογράφος Τίνα Πολίτη
  • [04] Υπέκυψε ο ακόλουθος της βρετανικής πρεσβείας
  • [05] Σημίτης - Αθνάρ.
  • [06] Νέα Δημοκρατία.
  • [07] Ταυτότητες.
  • [08] Πυροβολήθηκε στρατιωτικός ακόλουθος.

  • [01] Δήλωση Πρωθυπουργού για δολοφονία βρετανού ακόλουθου.

    08/06/2000 13:19:45

  • Τον αποτροπιασμό του, μαζί με όλο τον ελληνικο λαό, για τη βάρβαρη, όπως τη χαρακτηρίζει ενέργεια της δολοφονίας του βρετανού στρατιωτικού ακόλουθου στην Αθήνα, εξέφρασε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε απο το πρωθυπουργικό γραφείο ο κ. Σημίτης τονίζει, οτι η τρομοκρατική αυτή ενέργεια, είναι αντίθετη με το στοιχειώδη κανόνα κοινωνικής συμβίωσης και το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και συμβαίνει σε μια στιγμή επιτυχούς πορείας της Ελλάδας σε όλους τους τομείς.

    [02] Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία Γρηγοράτου

    08/06/2000 13:08:21

  • Συνεχίζονται οι έρευνες για τη χθεσινή δολοφονία του Νίκου Γρηγοράτου, έξω από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων. Μετά από καταγγελίες του πατέρα του θύματος, ότι δράστης της είναι ο Ιωάννης Γιαννόπουλος, έγινε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του τελευταίου, όπου βρέθηκαν 9 πιστόλια και φυσίγγια πυροβόλου όπλου, τα οποία προόριζε για εξοπλισμό ομάδας συνεργατών του. Σε βάρος του Γιαννόπουλου σχηματίσθηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [03] Πέθανε η δημοσιογράφος Τίνα Πολίτη

    08/06/2000 12:54:21

    Νικήθηκε χθες βράδυ, μετά απο δεκάμηνη μάχη με την επάρατο νόσο, η δημοσιογράφος Τίνα Πολίτη σε ηλικία 55 ετών. Εργάστηκε στις εφημερίδες "Εξπρές", "Μεσημβρινή", "Ελευθεροτυπία", "Βήμα" και σε περιοδικά, όπως τον "Ταχυδρόμο" και τη "Γυναίκα". Η κηδεία της θα γίνει αύριο το απόγευμα, απο τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση, στην Αθήνα.

    [04] Υπέκυψε ο ακόλουθος της βρετανικής πρεσβείας

    08/06/2000 11:17:19

  • Υπέκυψε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταύρος"

    Ο στρατιωτικός ακόλουθος της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα Στέφεν Σόντερς, ο οποίος δέχθηκε ένοπλη επίθεση το πρωί απο δύο άγνωστους στη λεωφόρο Κηφισίας στα σύνορα Χαλανδρίου. Ο Σόντερς έφερα βαριά τραύματα στην κοιλιά και στα άνω άκρα τα οποία είχαν προκαλέσει τρώση βασικών αγγείων με αποτέλεσμα να προκληθεί ακατάσχετη αιμορραγία. Στο μεταξύ προς την κατεύθυνση της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" δείχνει ο τρόπος με τον οποίο έγινε η επίθεση. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο γγ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Ευσταθιάδης, ο οποίος πρόσθεσε οτι βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες στο σημείο της επίθεσης στη λεωφόρο Κηφισίας απο όπλο που συνήθως χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη οργάνωση. Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, με τον πλέον αμείληκτο τρόπο και δεν θα αφήσει να πληγεί η διεθνής εικόνα της χώρας, δήλωσε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

    [05] Σημίτης - Αθνάρ.

    08/06/2000 09:39:13

    Επιτυχία για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη συνιστά η σημαντική πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, που επέτρεψε να ενταχθεί η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, υπογράμμισε χθες ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας.

    [06] Νέα Δημοκρατία.

    08/06/2000 09:39:06

    Αιχμηρές αναφορές που αφορούσαν τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, κ. Σπηλιωτόπουλο, χωρίς να τον κατανομάζουν, διατυπώθηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ, που συνεδρίασε χθες υπο την προεδρία του προέδρου του κόμματος, κ. Καραμανλή. Η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση για το μεσαίο χώρο και την οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΔ, που θα παρουσιαστούν στο έκτακτο συνέδριο που αρχίζει αύριο με ομιλία του κ. Καραμανλή.

    [07] Ταυτότητες.

    08/06/2000 09:38:58

    Αντίθετοι στη διοργάνωση των συλλαλητηρίων που ανακοίνωσε η εκκλησία για το θέμα των ταυτοτήτων είναι οι μητροπολίτες Θηβών, Ζακύνθου, Ιωαννίνων και Αττικής. Για την κυβέρνηση θεωρείται λήξαν το θέμα και δεν αντιμετωπίζει την Ιεραρχία ως πολιτικό συνομιλητή ή αντίπαλο. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, το ΚΚΕ κατηγόρησε κυβέρνηση και ιεραρχία οτι αποπροσανατολίζουν το λαό απο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε να τεθεί και ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους.

    [08] Πυροβολήθηκε στρατιωτικός ακόλουθος.

    08/06/2000 09:35:24

    Απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Στήβεν Σάντερς, σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί στη λεωφόρο Κηφισίας. Μια μοτοσυκλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα με κράνη πλησίασαν το αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος ο Σάντερς και τον πυροβόλησαν. Ο Βρετανός στρατιωτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 June 2000 - 11:30:42 UTC