Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξετάσεις.
  • [02] Συνέντευξη Παπαντωνίου.
  • [03] ΔΗΚΚΙ.
  • [04] Εκκλησία - Ταυτότητες.
  • [05] Κυβέρνηση - Τρομοκρατία.
  • [06] Νέα Δημοκρατία - Συνέδριο.

  • [01] Εξετάσεις.

    11/06/2000 13:37:19

    Συνεχίζονται αύριο οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις της Β΄και Γ΄Λυκείου. Οι μαθητές της Β΄τάξης θα διαγωνιστούν στη Φυσική γενικής παιδείας. Οι μαθητές της Γ΄τάξης της θεωρητικής κατεύθυνσης θα διαγωνιστούν στην Ιστορία, ενώ εκείνοι της θετικής κατεύθυνσης θα εξεταστούν στα Μαθηματικά.

    [02] Συνέντευξη Παπαντωνίου.

    11/06/2000 13:37:13

    Τα σχέδια της κυβέρνησης στους ευαίσθητους στόχους της οικονομίας, αποκαλύπτει με συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας - Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου. Μετά τη θετική κατάληξη της συμφωνίας για πώληση του 6,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας, ο υπουργός επισημαίνει οτι οι "κασσάνδρες διαψεύστηκαν" και τονίζει με "οργή" οτι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν απορρίπτει τη μερική απασχόληση και το μικτό κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης των εργαζομένων.

    [03] ΔΗΚΚΙ.

    11/06/2000 10:21:24

    Με εισήγηση του προέδρου του ΔΗΚΚΙ Δημήτρη Τσοβόλα αρχίζουν σήμερα στις 10.30 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι εργασίες της 18ης συνόδου της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος. Τα θέματα που θα εξεταστούν είναι οι πολιτικές εξελίξεις, η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και η προετοιμασία της πανελλαδικής οργανωτικής συνδιάσκεψης του ΔΗΚΚΙ, που θα γίνει στις 8 και 9 Ιουλίου.

    [04] Εκκλησία - Ταυτότητες.

    11/06/2000 10:21:17

    Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της εκκλησίας σχετικά με την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης την προσεχή Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη για το θέμα απάλειψης του θρησκεύματος απο τις νέες ταυτότητες μετά τα όσα συνέβησαν με το τρομοκρατικό κτύπημα της 17 Νοέμβρη την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα. Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, που είναι υπεύθυνος για την εκδήλωση, τόνισε ότι η εκκλησία θα εξέταζε το ενδεχόμενο ματαίωσης των συγκεντρώσεων, αν η κυβέρνηση αναλάμβανε σχετική πρωτοβουλία.

    [05] Κυβέρνηση - Τρομοκρατία.

    11/06/2000 10:21:11

    Η κυβέρνηση μελετάει τα επόμενα βήματά της για την αντιμετώπιση του μείζονος θέματος της τρομοκρατίας ενόψει και της Ολυμπιάδας του 2004, ενώ παράλληλα εγκαινιάζει εκστρατεία αποκατάστασης της διεθνούς εικόνας της χώρας. Στα πρώτα μέτρα περιλαμβάνονται ο εκσυγχρονισμός των διωκτικών μέσων, οι συνεργασίες με υπηρεσίες άλλων χωρών, που έχουν μεγάλη πείρα στον τομέα αυτό, αλλά και τροποποιήσεις στην ισχύουσα νομοθεσία με αλλαγή στη σύνθεση των δικαστηρίων που θα εκδικάζουν τέτοιες υποθέσεις.

    [06] Νέα Δημοκρατία - Συνέδριο.

    11/06/2000 10:21:05

    Απάντηση στις επικρίσεις της Ντόρας Μπακογιάννη αναμένεται να δώσει σήμερα ο Κώστας Καραμανλής στο έκτακτο συνέδριο της ΝΔ,που ολοκληρώνεται το μεσημέρι. Η κα Μπακογιάννη τόνισε την ανάγκη στο τακτικό συνέδριο να προχωρήσει η επανίδρυση της ΝΔ, ενώ άσκησε κριτική στις επιλογές της ηγεσίας. Επεσήμανε οτι προέχει η προστασία του κύρους του κόμματος, καθώς οι τελευταίες μέρες έδειξαν οτι έτσι δεν κερδίζουμε το μέλλον μας. Ο κ. Παυλόπουλος είπε οτι η επανίδρυση μάλλον σημαίνει οτι θέλουμε να διαγράψουμε την ιστορία μας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 June 2000 - 11:30:25 UTC