Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάρτηση πινάκων με βαθμολογίες.
  • [02] Αυτοκτονία γιατρού.
  • [03] Λακωνία-Πυρκαγιά.
  • [04] Μνημόσυνο για Βρετανό.
  • [05] Συνάντηση Καραμανλή-Μπακογιάννη.
  • [06] Συνάντηση Σημίτη-Καραμανλή.
  • [07] Συνάντηση Σημίτη-Παπαρήγα.
  • [08] Συνάντηση Σημίτη-Κωνσταντόπουλου.
  • [09] ΟΝΕ-Ομιλία Παπαντωνίου.
  • [10] Σεισμός.
  • [11] Αιτιάσεις Γλίξμπουργκ.
  • [12] Δημόσιες υπηρεσίες.
  • [13] Μέτρα για καύσωνα.
  • [14] Τρομοκρατία.
  • [15] Δεξαμενόπλοιο.
  • [16] Σημίτης - ΟΝΕ.

  • [01] Ανάρτηση πινάκων με βαθμολογίες.

    16/06/2000 13:35:39

    Αναρτώνται από το μεσημέρι στα λύκεια όλης της χώρας οι πίνακες με τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων παλαιότερων ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στις γενικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ομως σε ορισμένες απομακρυσμένες περιοχές οι βαθμολογικοί πίνακες ενδέχεται να αναρτηθούν εως αύριο το πρωί. Οι επιδόσεις των υποψηφίων θα είναι διαθέσιμες και στον κόμβο του υπουργείου Παιδείας, στο Ιντερνέτ. Οι υποψήφιοι γνωρίζοντας τη βαθμολογία που έχουν συγκεντρώσει σε κάθε μάθημα θα μπορούν να υπολογίσουν εάν εισάγονται σε κάποια σχολή ή τμήμα των ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν εως τα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής.

    [02] Αυτοκτονία γιατρού.

    16/06/2000 13:35:33

    Νεκρός με κομμένη την καρωτίδα βρέθηκε τα μεσάνυχτα ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου Ελευσίνας, Παρασκευάς Ελευθεριάδης του Γεωργίου, 52 χρόνων, μέσα στην τουαλέτα του γραφείου του στο νοσοκομείο. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία και βρέθηκε σημείωμα στο οποίο ζητάει συγγνώμη από τη σύζυγό του και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του. Ο Ελευθεριάδης τον τελευταίο καιρό βρισκόταν στα δικαστήρια εξαιτίας καταγγελίας που είχε γίνει σε βάρος του ότι έφερε την ευθύνη για το θάνατο μίας λεχώνας και του νεογέννητου βρέφους.

    [03] Λακωνία-Πυρκαγιά.

    16/06/2000 13:35:26

    Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση της κοινότητας Γαρδενίτσα Λακωνίας απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.Η φωτιά είναι σε εξέλιξη και καταβάλλονται προσπάθειες να τεθεί υπο έλεγχο. Εξάλλου, υπό έλεγχο τέθηκε τις πρωινές ώρες η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Λαχνό των Κυθήρων, η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις. Τέλος υπό έλεγχο τέθηκε το πρωί και η φωτιά που είχε εκδηλωθεί, σε απρόσιτη περιοχή του Ταϋγέτου. Παρ'όλα αυτά έπιτόπου παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης.

    [04] Μνημόσυνο για Βρετανό.

    16/06/2000 13:35:19

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, παρέστη το πρωί στην επιμνημόσυνη δέηση για το Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών Πήτερ Χέιν καταδικάζοντας τη δολοφονική επίθεση της "17 Νοέμβρη" ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη συνεργασία με τις βρετανικές αρχές. Τόνισε ότι Ελληνες και Βρετανοί είναι ενωμένοι και πρόσθεσε ότι δεν θα παραδοθούμε στην τρομοκρατία.

    [05] Συνάντηση Καραμανλή-Μπακογιάννη.

    16/06/2000 13:35:13

    Θέματα εξωτερικής πολιτικής απασχόλησαν την πρωινή σύσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή με την αρμόδια τομεάρχη Ντόρα Μπακογιάννη στη Ρηγίλλης. Ο κ.Καραμανλής, μεταβαίνει την Κυριακή στην Πορτογαλία, προκειμένου να λάβει μέρος στη σύνοδο του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται ενόψει του συμβουλίου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [06] Συνάντηση Σημίτη-Καραμανλή.

    16/06/2000 13:24:13

    Κατ`ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ, έχει από το πρωί ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στην Πορτογαλία, όπου θα επικυρωθεί η ένταξη της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ. Ο κ.Σημίτης, συναντήθηκε πρώτα με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή. Ο κ.Καραμανλής μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ουσιαστική σύγκλιση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης. Εθεσε επίσης τα θέματα των σχέσεων κυβέρνησης- εκκλησίας, της τρομοκρατίας και των διαπλεκόμενων συμφερόντων.

    [07] Συνάντηση Σημίτη-Παπαρήγα.

    16/06/2000 13:24:06

    Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε ότι η εικόνα της κυβέρνησης για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, είναι πλαστή και ανεστραμμένη. Ανέφερε ότι στην Πορτογαλία θα πέσουν οι μάσκες και θα επισημοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση πολλών ταχυτήτων με ένα σκληρό πυρήνα κρατών που θα αποφασίζουν ερήμην των άλλων. Εξέφρασε την αντίθεσή της στη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού και ανέφερε ότι οι λαοί των Βαλκανίων και ο ελληνικός λαός είναι πιο εκτεθειμένοι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

    [08] Συνάντηση Σημίτη-Κωνσταντόπουλου.

    16/06/2000 13:24:00

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ότι η συμμετοχή στην ΟΝΕ δημιουργεί θετικές δυνατότητες για τη χώρα μας. Ο κ.Κωνσταντόπουλος αναφερόμενος στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, εξαπέλυσε οξεία επίθεση εναντίον της ηγεσίας της Εκκλησίας κι εμμέσως εναντίον των πολιτικών που δεν τηρούν σταθερή στάση και στηρίζουν τις επιλογές της. Η Ελλάδα του 2000, πρόσθεσε δεν μπορεί να γυρίσει πίσω στο 1901 και τα Ευαγγελικά.

    [09] ΟΝΕ-Ομιλία Παπαντωνίου.

    16/06/2000 13:23:51

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, μιλώντας το πρωί σε ημερίδα στο Ζάππειο Μέγαρο για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους της οικονομικής πολιτικής. Τόνισε ότι στις 19 του μηνός, το συμβούλιο κορυφής θα ανοίξει μια νέα σελίδα για την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι τα ωφέλη δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά.

    [10] Σεισμός.

    16/06/2000 10:30:51

    Ασθενής σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 32 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα με επίκεντρο νότια της Κοζάνης.Μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί το ακριβές σημείο του επίκεντρου, καθώς ένα λεπτό νωρίτερα είχε σημειωθεί ισχυρός υποθαλάσσιος σεισμός 5,3 Ρίχτερ με επίκεντρο νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, στα διεθνή χωρικά ύδατα. Η σημερινή δόνηση της Κοζάνης πάντως δεν δημιουργεί καμία ανησυχία στους σεισμολόγους της Θεσσαλονίκης.

    [11] Αιτιάσεις Γλίξμπουργκ.

    16/06/2000 09:35:03

    Δεν υπάρχει καμία περίπτωση διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, σχετικά με το θέμα που έχει εγείρει ο τελευταίος με την περιουσία του, στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    [12] Δημόσιες υπηρεσίες.

    16/06/2000 09:34:56

    Επιμένει η αρμόδια υπουργός, Βάσω Παπανδρέου, στις διαπραγματεύσεις που έχει με την ΑΔΕΔΥ στην καθιέρωση απογευματινής λειτουργίας σε υπηρεσίες αιχμής του δημοσίου, με τη μορφή γραφείων εξυπηρέτησης πολιτών τα οποία θα λειτουργούν 2 ή 3 απογεύματα και το πρωί του Σαββάτου, τη δημιουργία δεικτών αποδοτικότητας υπηρεσιών και τη σύνδεση των αμοιβών με την αποδοτικότητα.

    [13] Μέτρα για καύσωνα.

    16/06/2000 09:34:49

    Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων περιστατικών εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας σήμερα, με τον υδράργυρο να φτάνει τα όρια του καύσωνα ανεβαίνοντας τους 39 βαθμούς Κελσίου. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει να δροσίσει το Σαββατοκύριακο.

    [14] Τρομοκρατία.

    16/06/2000 09:34:43

    Οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με την Ελλάδα για την πάταξη της τρομοκρατίας και τη σύλληψη των δολοφόνων του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου, Στέφεν Σόντερς, στην Αθήνα, δήλωσε ο συντονιστής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέσβης Μάικλ Σίαν, στην κατάθεσή του ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

    [15] Δεξαμενόπλοιο.

    16/06/2000 09:34:37

    Εκρηξη σε δεξαμενόπλοιο αγκυροβολημένο στη Κυνοσούρα Σαλαμίνας σημειώθηκε χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστούν τρία. Νεκρός είναι ο Βλάσσης Βλασσόπουλος και τραυματίες ο καπετάνιος Αριστείδης Κυριακίδης και δυο αλλοδαποί που νοσηλεύονται στο Τζάνειο.

    [16] Σημίτης - ΟΝΕ.

    16/06/2000 09:34:30

    Κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης για να τους ενημερώσει ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στην Πορτογαλία, όπου θα επικυρωθεί η ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ. Χθες μιλώντας σε ημερίδα περιέγραψε το όραμά του για την Ευρώπη και την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας οτι ο ρόλος του εθνικού κράτους δεν καταργείται, αλλά βαδίζει παράλληλα με τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 June 2000 - 11:31:28 UTC