Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πορτογαλία-Η Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ-Δηλώσεις Σημίτη.
  • [02] Πορτογαλία-Σημίτης:Η αρχή μίας ελπιδοφόρας πορείας.
  • [03] Πορτογαλία-ΟΝΕ-Δηλώσεις Γ.Παπαντωνίου.
  • [04] Πορτογαλία-ΟΝΕ-Δήλωση Κ.Καραμανλή.
  • [05] Πορτογαλία-Συνάντηση Σημίτη-Μπλερ για τρομοκρατία.
  • [06] Προβλήματα στην επιστροφή των εκδρομέων.
  • [07] Ενταξη Ελλάδας στην ευρω-ζώνη-Δηλώσεις Σημίτη.
  • [08] Η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

  • [01] Πορτογαλία-Η Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ-Δηλώσεις Σημίτη.

    19/06/2000 21:15:23

    Η Ελλάδα ανήκει από σήμερα στη ζώνη του Ευρώ, μετά την ομόφωνη απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα δήλωσε απο τη Φέιρα της Πορτογαλίας ο πρωθυπουργός. Ο κ.Σημίτης επισήμανε τόνισε πως η ένταξη δεν είναι πανάκεια, αλλά σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και ικανοποιημένοι για την πορεία που έγινε και για την πορεία που θα ακολουθήσουμε. Ο πρωθυπουργός είπε επίσης οτι είναι λίγοι στην Ελλάδα όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος έχει αλλάξει, ότι τα προβλήματα χρειάζονται και υπερεθνικές απαντήσεις. Επισήμανε οτι μέχρι το τέλος της δεκαετίας πρέπει να φθάσουμε το μέσο όρο βιοτικού επιπέδου των άλλων χωρών μελών της ΟΝΕ.

    [02] Πορτογαλία-Σημίτης:Η αρχή μίας ελπιδοφόρας πορείας.

    19/06/2000 21:15:17

    Σε αποκλειστική του δήλωση προς το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός επισημαίνει οτι βρισκόμαστε στην αρχή μιας αισιόδοξης και ελπιδοφόρας πορείας για τη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες. Ο στόχος μας τώρα, σημειώνει, είναι η επίτευξη της πραγματικής σύγκλισης, η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και σταθερότητας, η φροντίδα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη. Αποτελεί χρέος και δέσμευσή μας, τονίζει, η αύξηση της απασχόλησης, η καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, των φαινομένων υπανάπτυξης και της φτώχειας. Η δημιουργία μιας αξιοκρατικής και διαφανούς κοινωνίας που να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και η παροχή σύγχρονης παιδείας.

    [03] Πορτογαλία-ΟΝΕ-Δηλώσεις Γ.Παπαντωνίου.

    19/06/2000 21:15:10

    Η οικονομία εξασφάλισε συνθήκες σταθερότητας με χαμηλό πληθωρισμό και χαμηλά επιτόκια, σταθερό νόμισμα και δημοσιονομική ισορροπία, αλλά κυρίως εξασφάλισε συνθήκες ισχυρής ανάπτυξης, τόνισε στο ΑΠΕ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ο κ.Παπαντωνίου επισήμανε ότι οι προτεραιότητές μας μετατοπίζονται πλέον προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης των ευκαιριών που δημιουργεί η ένταξη στην ευρω-ζώνη μέσα από τη δική μας σταθερή και υπεύθυνη πολιτική.

    [04] Πορτογαλία-ΟΝΕ-Δήλωση Κ.Καραμανλή.

    19/06/2000 21:15:04

    Την ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, χαιρέτισε με δήλωσή του απο την Πορτογαλία, όπου παραβρέθηκε στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Ανέφερε οτι πρόκειται για μία μεγάλη μέρα και για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, επισημαίνοντας οτι στο εξής υπάρχουν μία σειρά απο προτεραιότητες και προκλήσεις στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθεί η Ελλάδα. Στόχος μας είπε, παραμένει η ουσιαστική οικονομική σύγκλιση.

    [05] Πορτογαλία-Συνάντηση Σημίτη-Μπλερ για τρομοκρατία.

    19/06/2000 21:14:57

    Συνάντηση με το Βρετανό ομόλογό του είχε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στην Πορτογαλία, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και συζήτησαν για τη δολοφονία του ταξίαρχου Σόντερς. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές θα πράξουν τα πάντα ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα της τρομοκρατικής δράσης της "17 Νοέμβρη". Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είπε ότι συμφώνησε με το Βρετανό ομόλογό του Ρόμπιν Κουκ να προωθήσουν από κοινού τη συμπερίληψη στο τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου για την καταδίκη της διεθνούς τρομοκρατίας και την ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων στο επίπεδο της ΕΕ. Ο κ.Παπανδρέου θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κηδεία του ταξίαρχου Σόντερς, που θα γίνει αύριο στο Σόλσμπερι της δυτικής Αγγλίας.

    [06] Προβλήματα στην επιστροφή των εκδρομέων.

    19/06/2000 21:14:50

    Με έκτακτα δρομολόγια πλοίων και με τροποποιήσεις δρομολογίων προσπαθεί η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος να εξυπηρετήσει όσο γίνεται περισσότερο τους χιλιάδες εκδρομείς που εγκλωβίστηκαν στα νησιά το τελευταίο διήμερο λόγω των θυελλωδών ανέμων. Μόνο στην Πάρο υπολογίζεται ότι έως 6.000 άτομα περίμεναν το απόγευμα, μετά την άρση του απαγορευτικού, να μπουν σε κάποιο πλοίο για να επιστρέψουν στην Αττική. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων όπου οι επισκέπτες του τριημέρου ήταν χιλιάδες. Αυξημένη είναι η κίνηση των αυτοκινήτων και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα λόγω της επιστροφής των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Η Τροχαία έχει τεθεί σε ετοιμότητα και έχει λάβει έκτακτα μέτρα και στις δυο εθνικές οδούς. Ομως και αυτή η έξοδος δεν ήταν αναίμακτη, αφού 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 334 τραυματίστηκαν σε 264 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν απο την Παρασκευή έως σήμερα.

    [07] Ενταξη Ελλάδας στην ευρω-ζώνη-Δηλώσεις Σημίτη.

    19/06/2000 16:34:21

    Η Σύνοδος Κορυφής αποφάσισε η Ελλάδα είναι να είναι το 12ο μέλος της ΟΝΕ και η απόφαση για την ένταξη της χώρας ήταν ομόφωνη, μετά από ολιγόλεπτη συζήτηση, δήλωσε αμέσως μετά ο πρωθυπουργός. Ο κ.Σημίτης

    είπε οτι η ένταξη στη ζώνη του ευρώ δεν είναι πανάκεια αλλά με το ιστορικό αυτό βήμα η Ελλάδα κάνει το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα και φθάνει σε άλλο επίπεδο. Σήμερα, είπε, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και ικανοποιημένοι και πλέον πρέπει να στερεώσουμε τις βάσεις που που θέσαμε.

    [08] Η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

    19/06/2000 15:19:06

  • Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε την ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, όπως δήλωσε στις 15.00 ώρα Ελλάδας, στη Φέιρα της Πορτογαλίας, καλά πληροφορημένη πηγή της Προεδρίας. Η πολιτική αυτή απόφαση ελήφθη στο επίπεδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και από νομοθετικής πλευράς θα επικυρωθεί το απόγευμα κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του ECOFIN.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 June 2000 - 20:30:37 UTC