Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βίντεοκλάμπ-παιδικό πορνό.
  • [02] Μνημόσυνο για Α.Παπανδρέου.
  • [03] Ολυμπιάδα-συνεδρίαση-Πάγκαλος.
  • [04] Εκκλησία-ταυτότητες-Πάγκαλος.
  • [05] Αθήνα-ομιλία Σημίτη.
  • [06] Κυπριακό.
  • [07] ΚΚΕ.
  • [08] Α.Παπανδρέου - Μνημόσυνο.
  • [09] Ολυμπιάδα.
  • [10] Ρομάνο Πρόντι.
  • [11] Επιτόκια.
  • [12] Δεξίωση - ΟΝΕ.

  • [01] Βίντεοκλάμπ-παιδικό πορνό.

    23/06/2000 13:52:00

    Συνελήφθη υπεύθυνη βίντεο-κλαμπ γιατί πωλούσε βιντεοκασσέτες με άσεμνο περιεχόμενο. Πρόκειται για την Σοφία Πλατάνα 26 ετών, υπεύθυνη του βίντεο-κλαμπ "Ταμπού" στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στην Αθήνα, γιατί σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 84 βιντεοταινίες με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Γεώργιος Κουτσοδημητρόπουλος.

    [02] Μνημόσυνο για Α.Παπανδρέου.

    23/06/2000 13:51:42

    Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, τελέστηκε το πρωί στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών. Στο μνημόσυνο παρέστησαν η οικογένειά του, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και στελέχη του κόμματος. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του ιδρύματος "Γεώργιος Παπανδρέου" εκδήλωση μνήμης για τα τέσσερα χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Ολυμπιάδα-συνεδρίαση-Πάγκαλος.

    23/06/2000 13:51:07

    Συνεδρίασε το πρωί η πενταμελής εκτελεστική επιτροπή "Αθήνα 2004" υπό την προεδρία της Γ.Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η επιτάχυνση των διαδικασιών για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Στις 12 το μεσημέρι η κ.Αγγελοπούλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κ.Καραμανλή. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ανάπαυση στους παράγοντες της Ολυμπιάδας, δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Πολιτισμού Θ.Πάγκαλος, μετά απο συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ.Παπαντωνίου.

    [04] Εκκλησία-ταυτότητες-Πάγκαλος.

    23/06/2000 13:49:16

    Συνεδριάζει τη Δευτέρα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για το θέμα των ταυτοτήτων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκεντρωθούν υπογραφές για το θέμα αυτό. Χθες ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, δεν παραβρέθηκε στη δεξίωση που δόθηκε από τον πρωθυπουργό για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Το πρωί, στελέχη της ΝΔ απηύθυναν προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην αρνηθεί τη συζήτηση για την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το κόμμα σχετικά με την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

    [05] Αθήνα-ομιλία Σημίτη.

    23/06/2000 13:48:00

    Για τις προκλήσεις της Ελλάδας και της Ευρώπης, μίλησε το πρωί ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ.Σημίτης τόνισε οτι η ενοποίηση της Ευρώπης δεν σημαίνει απώλεια της εθνικής μας υπόστασης και ανέφερε οτι ο μόνος δρόμος είναι η συμμετοχή στα μεγάλα ρεύματα, που διαμορφώνουν τον κόσμο. Ο συντηρητισμός, ο φόβος για το καινούργιο, δεν αφορά, δεν εκφράζει και δεν ταιριάζει στους Ελληνες κατέληξε ο πρωθυπουργός. Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

    [06] Κυπριακό.

    23/06/2000 09:28:42

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ απείλησε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό, μετά την απάλειψη της προσθήκης από το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Σε συνέντευξή του στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Τούρκος πρόεδρος,δήλωσε προκλητικά ότι το Κυπριακό πρέπει να λυθεί στη βάση δύο κρατών και ότι η φόρμουλα αυτή δήθεν συμβάλλει στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    [07] ΚΚΕ.

    23/06/2000 09:28:36

    Με ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα αρχίζει σήμερα η συνάντηση 64 κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων απο 53 χώρες, που πραγματοποιείται στην Αθήνα απο το ΚΚΕ και έχει θέμα "Εμπειρίες απο τους αγώνες και τις συνεργασίας των κομμουνιστών σήμερα".Στόχοι της συνάντησης είναι η ανάδειξη της κομμουνιστικής ταυτότητας, η ενίσχυση της αλληλεγγύης και της κοινής δράσης μεταξύ των κομμάτων, αλλά και η ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών.

    [08] Α.Παπανδρέου - Μνημόσυνο.

    23/06/2000 09:28:30

    Μνημόσυνο για τα τέσσερα χρόνια απο το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου τελείται σήμερα στο Α΄νεκροταφείο, στο οποίο θα παραστούν ο πρωθυπουργός, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ και στον κήπο του ιδρύματος "Γεώργιος Παπανδρέου".

    [09] Ολυμπιάδα.

    23/06/2000 09:28:24

    Την πρώτη άτυπη συνεδρίασή της θα έχει σήμερα η πενταμελής επιτροπή "Αθήνα 2004". Νέος διευθύνων σύμβουλος του οργάνου είναι ο Πέτρος Συναδινός , μετά τη χθεσινή παραίτηση του Κώστα Μπακούρη. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι Μάρτον Σίμιτσεκ, Σπύρος Καπράλος και Κώστας Λιάσκας.

    [10] Ρομάνο Πρόντι.

    23/06/2000 09:28:17

    Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα "Η Ελλάδα στην ΟΝΕ και η Ευρώπη στην πρόκληση του 21ου αιώνα". Ο κ. Πρόντι θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Καραμανλή, ενώ θα παραχωρήσει και συνέντευξη τύπου.

    [11] Επιτόκια.

    23/06/2000 09:28:08

    Με μια κίνηση-έκπληξη η Alpha Bank, η μεγαλύτερη ιδιωτική Τράπεζα της χώρας,ανακοίνωσε χθές σημαντική μείωση στα επιτόκια καταναλωτικών και προσωπικών δανείων σε δραχμές και ευρώ. Η Alpha Bank απο την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιουνίου μειώνει το επιτόκιο καταναλωτικών δανείων μέχρι οκτώ εκατ.δρχ. ή 24.000 ευρώ σε περισσότερο από επτά μονάδες εξομειώνοντάς το με επιτόκια του ευρώ και θα είναι πλέον 9,75% από 17% που ισχύει σήμερα.

    [12] Δεξίωση - ΟΝΕ.

    23/06/2000 09:27:57

    Λαμπρή δεξίωση για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας παρέθεσε χθές ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝΔ, το υπουργικό συμβούλιο,βουλευτές όλων των κομμάτων, δήμαρχοι, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, επιχειρηματίες και άλλοι. Δεν παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις. Η Εκκλησία θα καθορίσει τη Δευτέρα τη στάση της για το θέμα των ταυτοτήτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 June 2000 - 11:31:11 UTC