Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος - Εθνικό Συμβούλιο - Εκπρόσωπος.
  • [02] Υπο έλεγχο η φωτιά στο Ρεγγίνι Φθιώτιδας.
  • [03] Ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Ηλιούπολης
  • [04] Κατάθεση Ντάνφορντ στην Αντιτρομοκρατική.
  • [05] Ταυτότητες-Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος
  • [06] Ταυτότητες.
  • [07] Συνέντευξη Χρυσοχοίδη.
  • [08] Στεφανόπουλος- Ρωσία.
  • [09] Επιτόκια.

  • [01] Κύπρος - Εθνικό Συμβούλιο - Εκπρόσωπος.

    26/06/2000 13:22:48

    Το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου συνήλθε το πρωϊ και συζήτησε την τακτική που θα ακολουθήσει η ελληνική κυπριακή πλευρά στον τρίτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών που αρχίζει στις 5 Ιουλίου στη Γενεύη.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου περιορίστηκε να δηλώσει οτι ενδεχομένως να γίνει και νέα συνεδρίαση πριν απο τον επόμενο γύρο των συνομιλιών. Είπε, επίσης οτι, το θέμα της μετάβασης πολιτικών αρχηγών στη Γενεύη θα ξεκαθαρίσει πριν απο την αναχώρηση του προέδρου

    [02] Υπο έλεγχο η φωτιά στο Ρεγγίνι Φθιώτιδας.

    26/06/2000 12:41:44

  • Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί στο Ρεγγίνι Φθιώτιδας. Εκατοντάδες πυροσβέστες με τη βοήθεια αεροσκαφών κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά σε μικρές εστίες.

    [03] Ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Ηλιούπολης

    26/06/2000 12:41:37

  • Επτά εκατομμύρια δραχμές άρπαξαν το πρωί δύο ένοπλοι, απο το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στην Ηλιούπολη, στην Αθήνα. Οι δράστες φεύγοντας, πυροβόλησαν για εκφοβισμό, μία φορά στον αέρα και εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο. Μετά απο έρευνες της αστυνομίας το αυτοκίνητο βρέθηκε και μεταφέρθηκε στην ασφάλεια όπου εξετάζεται για το ενδεχόμενο να βρεθούν αποτυπώματα ή άλλα αξιοποιήσιμα στοιχεία.

    [04] Κατάθεση Ντάνφορντ στην Αντιτρομοκρατική.

    26/06/2000 12:41:31

  • Νέα κατάθεση στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναμένεται να δώσει ο υπάλληλος της Βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Αντονι Ντάνφορντ, ο οποίος επιχείρησε να αυτοκτονήσει με χάπια, γιατί όπως υποστήριξε, θα μπορούσε να είχε σώσει τον Στίβεν Σόντερς. Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Ντάνφορντ είχε δει τους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη, που εκτέλεσαν το Βρετανό ταξίαρχο.

    [05] Ταυτότητες-Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

    26/06/2000 12:41:25

  • Συνεδριάζει απο το πρωί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία αναμένεται να λάβει αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει την αντίδρασή της στην απόφαση της κυβέρνησης να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στις νέες ταυτότητες. Μεταξύ των κινήσεων που πρόκειται να κάνει η εκκλησία αναμένεται να είναι και η συγκέντρωση υπογραφών των πιστών για το ζήτημα αυτό.

    [06] Ταυτότητες.

    26/06/2000 08:51:57

    Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία αναμένεται να αποφασίσει τη συλλογή υπογραφών. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες απο άμβωνος τα κηρύγματα εναντίον της κυβέρνησης, εναντίον της ΕΕ, εναντίον της παγκοσμιοποίησης και της ενοποίησης. Σε δηλώσεις τους κυβερνητικά και κορυφαία κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ επανέλαβαν οτι το θέμα για τις ταυτότητες έχει κλείσει. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αποστέλεται και εγκύκλιος στα αστυνομικά τμήματα σχετικά με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων.

    [07] Συνέντευξη Χρυσοχοίδη.

    26/06/2000 08:51:50

    Μια πόλη φυλασσόμενη απο 50.000 αστυνομικούς θα είναι η Αθήνα το καλοκαίρι του 2004. Για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως λέει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης, θα προσληψθούν άμεσα 3.000 αστυνομικοί και χίλιοι ειδικοί φρουροί πενταετούς θητείας. Ο υπουργός ξεκαθαρίζει οτι κάμερες για την ασφάλεια θα τοποθετηθούν στο Ολυμπιακό Χωριό και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για τη ρύθμιση του κυκλοφοριακού.

    [08] Στεφανόπουλος- Ρωσία.

    26/06/2000 08:51:44

    Νέες προοπτικές στις ελληνορωσικές σχέσεις αναμένεται να ανοίξει η σημερινή συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα, ο οποίος πραγματοποιεί απο χθές πενθήμερη επίσημη επίσκεψη.Τον κ. Στεφανόπουλο συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με το Ρώσο ομόλογό του και ουφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννης Ζαφειρόπουλος,ο οποίος θα έχει επαφές με οικονομικούς υπουργούς της ρωσικής κυβέρνησης.

    [09] Επιτόκια.

    26/06/2000 08:51:37

    Νέα μείωση των επιτοκίων της αναμένεται να αποφασίσει μεθαύριο η Τράπεζα της Ελλάδος, την οποία θα ακολουθήσουν και οι άλλες εμπορικές τράπεζες. Ηδη απο σήμερα η Αλφα Μπανκ θα χορηγεί δάνεια με μειωμένο το επιτόκιό τους κατά 7,25 μονάδες και επίσης η Τράπεζα Κύπρου με 5,25 μονάδες χαμηλότερο επιτόκιο. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους τα επιτόκια θα έχουν εξομοιωθεί με τα αντίστοιχα των χωρών της ζώνης του Ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 June 2000 - 11:30:48 UTC