Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέδριο ΣΥΝ-Κωνσταντόπουλος.
  • [02] Συνελήφθησαν 30 λαθρομετανάστες στην Αθήνα.
  • [03] Ναυτική Εβδομάδα-Κωστής Στεφανόπουλος-Επιθεώρηση.
  • [04] Βουλή των Εφήβων-Εργασίες.
  • [05] Ταυτότητες-Υπέρ συμβιβαστικής λύσης ο Μητροπολίτης Νικόλαος.

  • [01] Συνέδριο ΣΥΝ-Κωνσταντόπουλος.

    02/07/2000 20:49:18

    Η απόρριψη των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ, οπως εκφράσθηκαν απο τον γραμματέα του Κ.Σκανδαλίδη, για συνεργασία με το Συνασπισμό, κυριάρχησε στη σημερινή ομιλία του Νίκου Κωνσταντόπουλου με την οποία έκλεισαν οι εργασίες του 3-ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος. Η εισήγηση του Ν.Κωνσταντόπουλου για τις πολιτικές και προγραμματικές θέσεις του Συνασπισμού εγκρίθηκε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία και αποτελεί πλέον απόφαση του συνεδρίου. Κατά τη σχετική ψηφοφορία ψήφισαν 917 σύνεδροι, υπέρ ψήφισαν 784, δηλαδή ποσοστό 85,5%.

    [02] Συνελήφθησαν 30 λαθρομετανάστες στην Αθήνα.

    02/07/2000 20:48:20

    Σε ειδική κρύπτη στην καρότσα φορτηγού ψυγείου επρόκειτο να επιβιβασθούν δέκα λαθρομετανάστες που συνελήφθησαν το πρωϊ στον περίβολο επιχείρησης κατασκευής φορτηγών ψυγείων στην οδο Πλούτωνος 11 στον Ταύρο. Λίγο μετά τη σύλληψη των λαθρομεταναστών εντοπίστηκε το φορτηγό που ήταν φορτωμένο με καρπούζια με προορισμό τη Δανια και μέσα στην ειδική κρύπτη της καρότσας βρέθηκαν άλλοι είκοσι λαθρομετανάστες. Αναζητούνται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, καθώς και ο οδηγός του φορτηγού

    [03] Ναυτική Εβδομάδα-Κωστής Στεφανόπουλος-Επιθεώρηση.

    02/07/2000 20:48:13

    Με την επιθεώρηση του Στόλου στο Τροκαντερό από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο κορυφώθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη Ναυτική Εβδομάδα 2000. Ο κ. Στεφανόπουλος εξήρε το αξιόμαχο του Πολεμικού Ναυτικού επισημαίνοντας οτι ο Στόλος βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, ενώ χαρακτήρισε τέλειο τον τρόπο με τον οποίο έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό. Παράλληλα εξέφρασε την εμπιστοσύνη και τη σιγουριά του για την άψογη εκτέλεση της αποστολής του στο Αιγαίο.

    [04] Βουλή των Εφήβων-Εργασίες.

    02/07/2000 20:48:06

    Τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, ο επαγγελματικός στρατός, η λαθρομετανάστευση και η παγκοσμιοποίηση, απασχόλησαν την Ε'Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων.Ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, σε συνάντηση που είχε με τους γονείς των εφήβων βουλευτών, έκανε ειδικά αναφορά στο ρόλο ορισμένων ΜΜΕ, τονίζοντας οτι κάποιοι επιχειρηματίες χάριν της τηλεθέασης, δεν διστάζουν να εμπορευματοποιήσουν ακόμα και το λόγο των νέων ανθρώπων, καταργώντας έτσι τη δημοκρατική αρχή και τη συνταγματική τους υποχρέωση για αντικειμενική και επί ίσοις όροις ενημέρωση του λαού.

    [05] Ταυτότητες-Υπέρ συμβιβαστικής λύσης ο Μητροπολίτης Νικόλαος.

    02/07/2000 20:43:21

    Την ανάγκη για συμβιβαστική λύση στη διένεξη Εκκλησίας - Πολιτείας, σχετικά με το θέμα των ταυτοτήτων, προέβαλε από την πλευρά του ο μητροπολίτης Φθιώτιδας, Νικόλαος από τη Λαμία επ' ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για το Ιωβηλαίο. Πρέπει, τόνισε, να βρεθεί μία

    συμβιβαστική λύση και να αφήσουμε τα πείσματα και να δούμε τί ο λαός ζητεί. Χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο πνευματική φυσιογνωμία που αγωνίζεται για την αλήθεια, τονίζοντας χαρακτηριστικά οτι, δεν είναι εύκολο πράγμα να κριτικάρει κανείς αν δεν ζήσει από κοντά το μαρτύριο και την ηλεκτρική καρέκλα που έχει γίνει ο θρόνος του αρχιεπισκόπου στην Αθήνα. Το θέμα της αναγραφής των ταυτοτήτων εισάγεται και επισήμως την Τρίτη στη Βουλή, αφού αρχίζει η επεξεργασία της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει η ΝΔ για την προαιρετική αναγραφή στις ταυτότητες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 July 2000 - 20:30:23 UTC