Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΚΚΙ-Οργανωτική Συνδιάσκεψη-Ομιλία Τσοβόλα.
  • [02] Κόλαση φωτιάς στη Σάμο. Ηλικιωμένη απανθρακώθηκε σπίτι της.
  • [03] Εσβησαν οι φωτιές στη Θεσσαλονίκη.
  • [04] Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μόσχα ο Α.Τσοχατζόπουλος.
  • [05] Ο Τρακατέλης επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ.
  • [06] ΣΥΝ-Εκλογή νέα Πολιτικής Γραμματείας.

  • [01] ΔΗΚΚΙ-Οργανωτική Συνδιάσκεψη-Ομιλία Τσοβόλα.

    08/07/2000 21:19:11

    Τάσεις "επιστροφής στις ρίζες" του ΔΗΚΚΙ, με χαρακτηριστικά επανίδρυσης, κυρίαρχησαν στην ομιλία του Δημήτρη Τσοβόλα στο πλαίσιο της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος, που πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Στάδιο στην Καλογρέζα. Ετσι, σε μια εκτεταμένη ομιλία του ενώπιον περίπου 1000 συνέδρων, ο κ. Τσοβόλας απέφυγε οιαδήποτε συστηματική ή αυτοκριτική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, που "εξόρισε" το ΔΗΚΚΙ από το Κοινοβούλιο, όπως επίσης και τις όποιες ρητές αναφορές περί συνεργασιών με δυνάμεις της παραδοσιακής δεξιάς ή άλλες διευκρινίσεις για την προτεινόμενη πολιτική συμμαχιών.

    [02] Κόλαση φωτιάς στη Σάμο. Ηλικιωμένη απανθρακώθηκε σπίτι της.

    08/07/2000 21:18:24

    Απανθρακωμένη βρέθηκε αργά το μεσημέρι μέσα στο σπίτι της, στο χωριό Μαυρατζαίοι της Σάμου, η Μαρία Ελευθερίου, 92 χρονών. Οι πυροσβέστες την είχαν βοηθήσει νωρίτερα να εγκαταλείψει το σπίτι της, αλλά για άγνωστο λόγο η ηλικιωμένη γυναίκα επέστρεψε σε αυτό. Η μεγάλη φωτιά στη Σάμο μαίνεται για τρίτη ημέρα έχοντας αποτεφρώσει τουλάχιστον 50 σπίτια και 6.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης. Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η φωτιά εκτείνεται σε τρία μέτωπα κοντά στα χωριά Κουμαδαραίοι, Πάνδροσος, Μεσόγεια και Πύργος. Στις προσπάθειες κατάσβεσής της μετέχουν περισσότεροι απο 240 πυροσβέστες, 70 οχήματα, 6 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, στρατιώτες και πολίτες.

    [03] Εσβησαν οι φωτιές στη Θεσσαλονίκη.

    08/07/2000 21:18:18

    Κατασβέστηκαν οι δυο πυρκαγιές στο Ωραιόκαστρο και στον Ασκό Θεσσαλονίκης, που εκδηλώθηκαν χθες και συνολικά έκαψαν περίπου 1.500 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Σύμφωνα με δήλωση του εκπρόσωπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης στο ΑΠΕ για την φωτιά του Ωραιοκάστρου, η οποία ξεκίνησε απο φυλασσόμενο καταφύγιο θηραμάτων, ερευνώνται κάποιες καταγγελίες περί εμπρησμού. Επίσης για την πυρκαγιά στο χωριό Ασκός ανακρίνεται ενας βοσκός. Ωστόσο, εξακολουθούν να μαίνονται οι πυρκαγιές στην Παλαιοκαστρίτσα Κέρκυρας, στην Κόνιτσα και στο Γραμματικό Μαραθώνα. Υπο έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στον Αλμυρό Βόλου, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου και στις Τρύπες Χίου.

    [04] Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μόσχα ο Α.Τσοχατζόπουλος.

    08/07/2000 21:18:11

    Ολοκληρώθηκε σήμερα η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου στη Μόσχα, στη διάρκεια της οποίας είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τον αντιπρόεδρο της χώρας και το Ρώσο ομόλογό του. Ο κ.Τσοχατζόπουλος δήλωσε οτι διαπιστώθηκε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας και το μεγάλο εύρος κοινών συμφερόντων για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη. Οι δύο χώρες υποστηρίζουν το σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας, του διεθνούς δικαίου και την τήρηση των διεθνών συμβάσεων και είναι αντίθετες σε κάθε σκέψη για αλλαγή συνόρων.

    [05] Ο Τρακατέλης επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ.

    08/07/2000 21:18:05

    Επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της ΝΔ εξελέγη σήμερα ομόφωνα ο ευρωβουλευτής και πρώην πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Τρακατέλης. Τη θέση της Μαριέτας Γιαννάκου- Κουτσίκου που παραιτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καταλαμβάνει ο Σταύρος Ξαρχάκος. Οι ευρωβουλευτές συνεδρίασαν στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Δημήτρη Σιούφα.

    [06] ΣΥΝ-Εκλογή νέα Πολιτικής Γραμματείας.

    08/07/2000 21:17:59

    Τη νέα 20μελή Πολιτική Γραμματεία, εξέλεξε το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού που προήλθε από το συνέδριο του κόμματος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το "Αριστερό Ρεύμα" εξέλεξε οκτώ μέλη στη νέα Πολιτική Γραμματεία, η "Παρέμβαση" επτά μέλη, η "Συσπείρωση" τρία και απο ένα μέλος η "Σύνθεση" και το "Πρασινοκόκκινο δίκτυο". Σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, την ερχόμενη εβδομάδα η Πολιτική Γραμματεία θα εκλέξει ένα όργανο το οποίο θα αποτελείται από 5-7 στελέχη του κόμματος που θα ασχολούνται με την καθημερινή διεκπεραίωση πολιτικών θεμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 July 2000 - 20:30:25 UTC