Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επεισόδια στην Τζιά - Τραυματισμός λιμενάρχη.
  • [02] Πυρκαγιές.
  • [03] Χριστόδουλος-Βαρθολομαίος.
  • [04] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου.

  • [01] Επεισόδια στην Τζιά - Τραυματισμός λιμενάρχη.

    10/07/2000 13:09:04

  • Σοβαρά επεισόδια μεταξύ επιβατών και ανδρών του λιμενικού, σημειώθηκαν χθές βράδυ στο λιμάνι της Τζιάς. Ανδρες της λιμενικής αρχής του νησιού, απαγόρευσαν σε δεκάδες πολίτες να επιβιβασθούν στο πλοίο "Εξπρές Κάρυστος", καθώς ήταν πλήρες. Τότε 42 απο αυτούς, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις, να μεταβιστούν σε άλλο πλοίο που επρόκειτο να εκτελέσει έκτακτο δρομολόγιο, εισήλθαν βιαίως στο "Κάρυστος", τραυματίζοντας ελαφρά το λιμενάρχη. Επι τόπου μετέβη ο Λιμενάρχης Λαυρίου και μετά απο παρέμβασή του, 28 επιβάτες αποβιβάσθηκαν οικοιοθελώς και προωθήθηκαν αργότερα στον προορισμό τους με το πλοίο "Μύρινα Εξπρές". Το "Κάρυστος" απέπλευσε απο το λιμάνι της Τζιάς για το Λαύριο, με 5,5 ώρες καθυστέρησης. Από το λιμεναρχείο Λαυρίου, διατάχθηκε προανάκριση για το θέμα.

    [02] Πυρκαγιές.

    10/07/2000 09:15:28

    Περίπου 130 είναι τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας και κατακαίουν χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων. Απο αυτά σε εξέλιξη είναι μόνο 8 ενω τα υπόλοιπα έχουν τεθεί υπο μερικό έλεγχο. Το μεγαλύτερο απο τα πύρινα αυτά μέτωπα είναι της Σάμου, όπου για πέμπτη συνεχή μέρα προκαλεί την καταστροφή στο πέρασμά του. Επίσης, στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, στην Αργαλαστή Πηλίου, στο Παναρίτι Κορινθίας, στις Μαριές Ζακύνθου, στο Μαράθι Πάρου, στο Μαντούδι Ευβοίας και στην Αιγάνη Λάρισας.

    [03] Χριστόδουλος-Βαρθολομαίος.

    10/07/2000 09:15:22

    Επίθεση κατά των ΜΜΕ εξαπέλυσε μιλώντας στην καθιερωμένη μηνιαία εκπομπή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε σε μονές του Αγίου Ορους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Εκκλησιαστικές πηγές διευκρινίζουν ωστόσο ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέβαλε την επίσκεψή του και γιατί δεν θέλει να αναμιχθεί στη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος με την κυβέρνηση.

    [04] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου.

    10/07/2000 09:15:15

    Το θέμα της ταυτότητας είναι "παρωνυχίδα" στο ουσιαστικό θέμα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο Γιώργος Παπανδρέου. Προειδοποιεί οτι στα ελληνοτουρκικά "έχουμε μπροστά μας πολλά ακόμα να γίνουν" και τονίζει οτι "η οριστική εξομάλυνση των διμερών μας σχέσεων θα είναι μετά την επίλυση του Κυπριακού". Για την επίλυση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει οτι "το συντομότερο δυνατόν είναι το καλύτερο να βρεθεί αυτή η λύση".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 July 2000 - 16:12:32 UTC