Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά στην Καισαριανή
  • [02] Γενεύη-Αρχίζει αύριο η νέα φάση των συνομιλιών για το Κυπριακό
  • [03] Σούνιο-Γ. Παπανδρέου-Γ. Φίσερ-Ευρώπη.
  • [04] Βρετανία-Βάσω Παπανδρέου.
  • [05] Εξοδος-Τροχαία.
  • [06] Θεσσαλονίκη-ΟΣΕ.
  • [07] Εκρηξη σε βενζινάδικο στην Αθηνών- Κορίνθου
  • [08] Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας
  • [09] Εμπρησμοί αυτοκινήτων.
  • [10] Φωτιά στο αθλητικό κέντρο "Ρότσα" στην Κηφισιά.
  • [11] Τροχαία- Επτά νεκροί το τελευταίο 48ωρο

  • [01] Πυρκαγιά στην Καισαριανή

    23/07/2000 13:19:31

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί, σε δασική έκταση δίπλα στο νεκροταφείο της Καισαριανής κοντά στην περιφερειακή λεωφόρο Κατεχάκη. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, κατάφεραν έγκαιρα να σβήσουν τη φωτιά, πρίν πάρει διαστάσεις. Εξαιτίας της πυρκαγιάς διακόπηκε για λίγο η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου. Στο μεταξύ ζημιές ύψους περίπου 3 εκατ. δρχ., προκάλεσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα, στο αθλητικό κέντρο "Ρότσα" στην Κηφισιά.

    [02] Γενεύη-Αρχίζει αύριο η νέα φάση των συνομιλιών για το Κυπριακό

    23/07/2000 13:19:24

    Αρχίζει αύριο στη Γενεύη, η νέα φάση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, μεταξύ του εκπροσώπου του γγ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο και των κυρίων Κληρίδη και Ντενκτάς, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην ελβετική πόλη. Ο πρόεδρος Κληρίδης θα ζητήσει απο τον Αλβάρο Ντε Σότο την τήρηση των αρχών τους διεθνούς δικαίου και την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό.

    [03] Σούνιο-Γ. Παπανδρέου-Γ. Φίσερ-Ευρώπη.

    23/07/2000 13:19:17

    Το όραμά του για την ομοσπονδιακή προοπτική της ενωμένης Ευρώπης, παρουσίασε χθές στο Σούνιο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόσκαρ Φίσερ, με αφορμή το κλείσιμο των εργασιών του 3ο ετήσιου συμποσίου της Σύμης, που οργάνωσε το Ιδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου". Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, προσδιόρισε ότι η προοπτική της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα βασίζεται στα εθνικά κράτη, και δεν θα είναι ένα υπερκράτος που θα ισοπεδώσει τις διαφορές και τις ιδιαιτερότητες.

    [04] Βρετανία-Βάσω Παπανδρέου.

    23/07/2000 13:19:06

    Το πακέτο των έξι αλλαγών, που αφορούν το σχέδιο για ταχύρρυθμη διαδικασία διορισμών στο Δημόσιο, θα συμπεριληφθεί ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, από την αρμόδια υπουργό Βάσω Παπανδρέου. Η υπουργός Εσωτερικών βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου απο αύριο στις διαδοχικές επαφές της με βρετανούς αξιωματούχους, θα ενημερωθεί για την υποδομή της βρετανικής δημόσιας διοίκησης και τα τελευταία μέτρα εκσυχρονισμού της.

    [05] Εξοδος-Τροχαία.

    23/07/2000 13:18:55

    Ομαλά διεξαγόταν το μεσημέρι, η κίνηση των οχημάτων και στις δύο εθνικές οδούς, η οποία το πρωί ήταν αυξημένη. Τα αυτοκίνητα, λόγω της τριήμερης απεργίας των μονίμων υπαλλήλων του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, διέρχονται ελεύθερα κάποιες ώρες απο τους σταθμούς των διοδίων. Στο μεταξύ δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν και 221 τραυματίσθηκαν σε 169 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν απο την Παρασκευή έως σήμερα το μεσημέρι στο εθνικό και περιφερειακό δίκτυο της χώρας.

    [06] Θεσσαλονίκη-ΟΣΕ.

    23/07/2000 13:18:44

    Κανονικά διεξάγεται απο το πρωί, η κυκλοφορία στη σδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Πιερίας, που είχε διακοπεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν κοντά στο σταθμό του Λιτοχώρου, εκτροχιάστηκαν η μηχανή και ένα βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας 502, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Απο τον εκτροχιασμό των βαγονιών, δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Συνεργεία του ΟΣΕ ανέσυραν τα βαγόνια, επιδιόρθωσαν τη βλάβη στη σιδηροδρομική γραμμή και η κίνηση των συρμών, γίνεται κανονικά.

    [07] Εκρηξη σε βενζινάδικο στην Αθηνών- Κορίνθου

    23/07/2000 08:53:41

  • Αυτοσχέδιος μηχανισμός, εξερράγη τα ξημερώματα στην είσοδο των γραφείων πρατηρίου υγρών καυσίμων, στο 16ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές. Το βενζινάδικο ανήκει στο γγ της Ενωσης Βενζινοπωλών και η επίθεση αποδίδεται από την αστυνομία σε επαγγελματικές διαφορές. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν, επίσης, το ενδεχόμενο η σημερινή έκρηξη να έχει σχέση με την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πρατήριο της EuroOil στη λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι.

    [08] Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας

    23/07/2000 08:53:34

  • Επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυκτα, κοντά στο Λιτόχωρο Πιερίας, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί. Οι επιβάτες του συρμού μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία του ΟΣΕ. Μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες συνεχίζονταν οι προσπάθειες των συνεργείων του Οργανισμού για επανατοποθέτηση των δύο βαγονιών στις ράγες. Μέχρι να ολοκληρωθεί η εργασία επανατοποθέτησης τα δρομολόγια των τρένων με προορισμό τη Θεσσαλονίκη θα σταματούν στη Λάρισα από όπου οι ταξιδιώτες θα μεταφέρονται με λεωφορεία στην Κατερίνη και από εκεί θα συνεχίζουν με λεωφορεία το ταξίδι τους

    [09] Εμπρησμοί αυτοκινήτων.

    23/07/2000 08:53:28

  • Δύο ΙΧ αυτοκίνητα πυρπόλησαν άγνωστοι τα ξημερώματα στο Κουκάκι Αττικής, με διαφορά 20 λεπτών. Οι δράστες περιέλουσαν με βενζίνη αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην οδό Φαλήρου 76 και του έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Ενα τέταρτο αργότερα, άγνωστοι με τον ίδιο τρόπο έβαλαν φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στην ίδια περιοχή, στο οποίο προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

    [10] Φωτιά στο αθλητικό κέντρο "Ρότσα" στην Κηφισιά.

    23/07/2000 08:53:22

  • Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο κλάμπ αθλητικών συγκεντρώσεων του Χουάν Ραμόν Ρότσα στο 17ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στις Αδάμες Κηφισιάς. Επιτόπου έσπευσαν εννέα οχήματα με 25 πυροσβέστες οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Από τις φλόγες κάηκαν μερικά δένδρα, σανιδώματα, αποθήκες και ηλεκτρικές συσκευές του κλάμπ και οι ζημιές υπολογίζονται περίπου σε τρία εκατομμύρια δραχμές. Επίσης καταστράφηκαν και δύο αυτοκίνητα, αγνώστων ιδιοκτητών, που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί έρευνες το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [11] Τροχαία- Επτά νεκροί το τελευταίο 48ωρο

    23/07/2000 08:53:16

  • Αιματηρό με θύματα απο τροχαία, είναι το 48ωρο που διανύουμε. Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, επτά άτομα σκοτώθηκαν και 184 τραυματίστηκαν σε 146 τροχαία δυστυχήματα, που σημειώθηκαν απο το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο εθνικό και περιφερειακό δίκτυο της χώρας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 July 2000 - 11:30:30 UTC