Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΙΟΥΡΟΣΤΑΤ-Ελληνες μισθωτοί.
  • [02] ΝΔ -ΟΤΕ - BTC.
  • [03] Πειραιάς-Θα τιμηθεί ο αρχικελευστής που τραυματίστηκε
  • [04] Εξιχνιάστηκε ληστεία σε τράπεζα
  • [05] ΝΔ - Καραμανλής - Πορεία ΟΑ- Βουλή-Κακλαμάνης
  • [06] Εκκλησία-Συλλογή υπογραφών για ταυτότητες

  • [01] ΓΙΟΥΡΟΣΤΑΤ-Ελληνες μισθωτοί.

    02/08/2000 19:57:32

    Το 17% των Ελλήνων μισθωτών θεωρούνται πτωχοί, δηλαδή, κερδίζουν κάτω από το 60% του μέσου μηναίου μισθού στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από αναλυτική μελέτη της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    Σε κοινοτικό επίπεδο θεωρούνται πτωχοί μισθωτοί το 15% του συνόλου των μισθωτών. Τα μεγαλύτερα ποσοστά πτωχών μισθωτών απαντώνται στη Βρετανία 21%, στην Ιρλανδία 18%, και στην Ελλάδα και τη Γερμανία 17% ενώ αντίθετα στην Πορτογαλία μόνο το 6% των μισθωτών βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.

    [02] ΝΔ -ΟΤΕ - BTC.

    02/08/2000 17:22:55

  • Τα διαπλεκόμενα επαναφέρει στο προσκήνιο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις του ΟΤΕ και της Ολλανδικής εταιρίας Κα Πι Εν για την εξαγορά του Βουλγαρικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για θεσμικά, πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη εθνική αποτυχία και την αποδίδει στη στενή συνεργασία του ΟΤΕ με την Ιντρακόμ η οποία όπως αναφέρει επί χρόνια έχει επιβληθεί ως μονοπωλιακός προμηθευτής του ΟΤΕ. Η ΝΔ μιλάει επίσης για θυσία του δημοσίου συμφέροντος στο βωμό εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

    [03] Πειραιάς-Θα τιμηθεί ο αρχικελευστής που τραυματίστηκε

    02/08/2000 17:22:48

  • Με το μετάλλιο εξόχου πράξεως που είναι το υψηλότερο στην βαθμίδα των στρατιωτικών μεταλλίων που απονέμονται σε περίοδο ειρήνης, θα βραβευθεί από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Χρήστο Παπουτσή, ο αρχικελευστής Λιμενικού Σώματος, Αριστείδης Σπένδος,που τραυματίσθηκε στον απεγκλωβισμό των ομήρων του ιστοπλοϊκού "Ερατώ", ανοιχτά του Ναυπλίου. Μαζί με τον αρχικελευστή, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομέιο, θα βραβευθούν με τα μετάλλια Α' τάξης άλλοι έντεκα Λιμενικοί, οι οποίοι έσωσαν άτομα που κινδύνευαν στη θάλασσα.

    [04] Εξιχνιάστηκε ληστεία σε τράπεζα

    02/08/2000 17:22:42

  • Εξιχνιάστηκε απο την Ασφάλεια Αττικής η ένοπλη ληστεία που είχε γίνει στις 29 Ιουνίου στο υποκατάστημα της Αλφα Μπάνκ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Συμφωνα με την αστυνομία ένας απο τους δράστες είναι ο Συμεών Σεϊσίδης 24 χρόνων, σεσημασμένος για κατοχή εκρηκτικών, εμπρησμούς, φθορές ξένης ιδιοκτησίας και άλλα αδικήματα. Ο Σεϊσίδης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ αναζητείται ο δεύτερος απο τους ληστές τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά.

    [05] ΝΔ - Καραμανλής - Πορεία ΟΑ- Βουλή-Κακλαμάνης

    02/08/2000 17:22:33

  • Την πρόταση της ΝΔ, να γίνεται ανά τετράμηνο τακτική συζήτηση στη Βουλή για την πορεία διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, παρουσίασε στον πρόεδρο της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλη πρόκληση η άρτια διοργάνωση των αγώνων, πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, αλλα υπάρχει και μεγάλη προοπτική για το λεκανοπέδιο να προωθηθουν τα έργα μεγάλης και μακράς πνοής. Από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης αφού υπενθύμισε ότι υπάρχει μέχρι τώρα ενημέρωση της βουλής, μέσω της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, μετά απο συνεννόηση με την κυβέρνηση, να βρεθεί τρόπος, χωρίς αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής ώστε να ενημερώνεται το Κοινοβούλιο, αν οχι κάθε τετράμηνο, κάθε εξάμηνο.

    [06] Εκκλησία-Συλλογή υπογραφών για ταυτότητες

    02/08/2000 17:22:22

  • Αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου από την Εκκλησία η συλλογή υπογραφών από τους πιστούς με στόχο την ενεργοποίηση του άρθρου 44 του Συντάγματος, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την αναγραφή ή μη του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες. Το πρωί συνεδρίασε στη Μονή Πετράκη για το θέμα αυτό, η αρμόδια επιτροπή των ιεραρχών. Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στις 31 Αυγούστου, θα τεθεί προς έγκριση η εισήγηση της επιτροπής, η οποία θα προτείνει η συλλογή των υπογραφών να γίνει από τις Μητροπόλεις της χώρας, μέσω κοινού εντύπου, που θα διανεμηθεί στους πολίτες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 August 2000 - 20:30:26 UTC