Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κλήρωση Τσάμπιονς Λιγκ-Τυχερός ο Ολυμπιακός.
  • [02] Ποδόσφαιρο-Κλήρωση ΟΥΕΦΑ-Ικανοποιημένες οι ελληνικές ομάδες.
  • [03] Βιβλική η καταστροφή από τις φωτιές-Επτά νεκροί στα Γιάννενα
  • [04] Φωτιές-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αρκαδία.
  • [05] ΝΔ-Παραίτηση Σπηλιωτόπουλου-Στη θέση του ο Θ.Ρουσόπουλος.
  • [06] Δημόσιο-Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • [07] Βουλή-Ομόφωνα ψηφίστηκε τροπολογία για εξετάσεις Λυκείου.
  • [08] Ολυμπιακοί 2004-ΔΟΕ-Ικανοποίηση Ζ.Ρογκ.
  • [09] Συνάντηση Παπαδόπουλου-Νοσοκομειακών γιατρών-Διάλογος.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κλήρωση Τσάμπιονς Λιγκ-Τυχερός ο Ολυμπιακός.

    25/08/2000 21:27:53

    Ο Ολυμπιακός είχε την ευνοϊκότερη δυνατή κλήρωση στην πρώτη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς θα αντιμετωπίσει την περσινή φιναλίστ Βαλένθια του Ζλάτκο Ζάχοβιτς, την ..τρίτη του περσινού γαλλικού πρωταθλήματος Λιόν και την δευτεραθλήτρια Ολλανδίας Χέρενβεν. Αντίθετα, στα "βαθειά" έπεσε ο Παναθηναϊκός, καθώς θα αντιμετωπίσει την δευτεραθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους, την πρωταθλήτρια Ισπανίας Κορούνια και το Αμβούργο, που ήταν τρίτο την περασμένη περίοδο στην Μπουντεσλίγκα.

    [02] Ποδόσφαιρο-Κλήρωση ΟΥΕΦΑ-Ικανοποιημένες οι ελληνικές ομάδες.

    25/08/2000 21:27:46

    Ιδιαίτερα ευνοϊκή ήταν η κλήρωση για τον Α` γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ για τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή. Ο "δικέφαλος του βορά" κληρώθηκε με την Χάποελ Ιερουσαλήμ και ο "γηραιός" που ήταν στους αδυνάτους, ξέφυγε από "μεγαθήρια" και έπεσε πάνω στους Γάλλους την Γκενιόν, που πέρυσι έκαναν την έκπληξη στην Γαλλία και έφτασαν στον τελικό του λιγκ καπ, αν και ομάδα Β` κατηγορίας. Τυχερη στάθηκε και η ΑΕΚ στην κλήρωση για τον Α` γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αφού η κληρωτίδα την έφερε αντιμέτωπη με την ουγγρική Βάσας. Οπως όλα δείχνουν, η ελληνική ομάδα θα φτάσει εύκολα στην πρόκριση, όπως και ο ΟΦΗ που κληρώθηκε με τους Γιουγκοσλάβους της Νάπρεντακ Κρούσεβατς, που αν και ομάδα Β` κατηγορίας, έφτασε πέρυσι στον τελικό του κυπέλλου, όπου έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα με 4-0.

    [03] Βιβλική η καταστροφή από τις φωτιές-Επτά νεκροί στα Γιάννενα

    25/08/2000 21:25:02

    Επτά νεκρούς άφησε περασμά της η φονική πυρκαγιά στο νομό Ιωαννίνων, η οποία έχει προκαλέσει βιβλική καταστροφή. Τα πύρινα μέτωπα έχουν συνολικό μήκος περίπου 30 χιλιομέτρων, σε δύσβατες και απρόσιτες περιοχές, με αποτέλεσμα δυσχεραίνονται οι προσπάθειες πυρόσβεσης. Ολόκληρα χωριά έχουν εκκενωθεί και πρώτο μέλημα των Πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η προστασία των κατοίκων, της περιουσίας και των σπιτιών τους. Οι υπουργοί εσωτερικών και δημόσιας τάξης, Βάσω Παπανδρέου και Μιχάλης Χρυσοχοίδης μεταβαίνουν στα Ιωάννινα για να συντονίσουν από κοντά το έργο της πυρόσβεσης. Σύμφωνα με την κυρία Παπανδρέου η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών που προβλέπονται, βρίσκουν καταπονημένες τις πυροσβεστικές δυνάμεις, από την πολυήμερη μάχη με τις φλόγες.

    [04] Φωτιές-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αρκαδία.

    25/08/2000 21:24:56

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται και ο νομός Αρκαδίας, καθώς η φωτιά έχει τρία μεγάλα μέτωπα, που για έκτη συνεχή μέρα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη οι πυρκαγιές σε Ηλεία, Πρέβεζας, Δράμα, Κομοτηνής, Σέρρες και Κέρκυρα. Στο μεταξύ οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον τριών ατόμων που ευθύνονται για τις πυρκαγιές στο Μαίναλο, τον Ταϋγετο και το Πέραμα. Το Ισραήλ έκανε δεκτό το αίτημα της Ελλάδας και στέλνει εσπευσμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα και ομάδα δασοκομάντος 60 ανδρών.

    [05] ΝΔ-Παραίτηση Σπηλιωτόπουλου-Στη θέση του ο Θ.Ρουσόπουλος.

    25/08/2000 21:24:50

    Ο δημοσιογράφος Θόδωρος Ρουσσόπουλος είναι από σήμερα ο νέος εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, στη θέση του Άρη Σπηλιωτόπουλου, η παραίτηση του οποίου, που είχε υποβληθεί από τις 12 Ιουνίου, έγινε σήμερα αποδεκτή από τον Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε πως άντεξε ως τις 12 Ιουνίου τον πόλεμο λάσπης που έχει εξαπολύσει εναντίον του η διαπλοκή και υπέβαλε την παραίτησή του για να διευκολύνει το έργο του προέδρου της ΝΔ. Πολιτική γενναιότητα χαρακτήρισε ο Μιλτιάδης Έβερτ την παραίτηση Σπηλιωτόπουλου και μεγάλη επιτυχία την τοποθέτηση του Θοδωρή Ρουσόπουλου. Η πολιτική κέρδισε έναν ακόμη δημοσιογράφο, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας.

    [06] Δημόσιο-Μονιμοποίηση συμβασιούχων.

    25/08/2000 21:24:43

    Διευρύνεται κατά 2.000 ο αριθμός των συμβασιούχων, από τους οποίους φεύγει το άγχος της αβεβαιότητας, καθώς παίρνουν πλέον το δρόμο της μονιμοποίησης. Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου

    εσωτερικών που ψηφρίστηκε στη βουλή, ο συνολικός αριθμός των συμβασιούχων που μονιμοποιούνται ανέρχεται σε 14.000 άτομα. Για τη μονιμοποίηση απαιτείται ελάχιστος χρόνος προϋπηρεσίας 24 μήνες και η διακοπή ανάμεσα σε δύο συμβάσεις να μην είναι πάνω από δύο μήνες.

    [07] Βουλή-Ομόφωνα ψηφίστηκε τροπολογία για εξετάσεις Λυκείου.

    25/08/2000 21:24:36

    Ομόφωνα ψηφίστηκε στη Βουλή, η τροπολογία που δίνει, μόνο για φέτος δεύτερη ευκαιρία στους μαθητές της Β' τάξης του Ενιαίου Λυκείου και της Γ' τάξης του Εσπερινού Ενιαίου Λυκείου, που απέτυχαν στις εξετάσεις του Ιουνίου, να περάσουν την τάξη. Η τροπολογία προβλέπει ότι οι μαθητές αυτοί, που δεν προσπάθησαν στις εξετάσεις, διατηρούν την προφορική τους βαθμολογία και επανεξετάζονται το Σεπτέμβριο.

    [08] Ολυμπιακοί 2004-ΔΟΕ-Ικανοποίηση Ζ.Ρογκ.

    25/08/2000 21:24:30

    Πρασίνισε και πάλι η κίτρινη κάρτα που είχε βγάλει στην Ελλάδα, πριν από δύο μήνες ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, καθώς η χώρα μας πήρε ιδιαίτερα καλό βαθμό σε ότι αφορά το παρόν στάδιο προετοιμασίας για την Ολυμπιάδα του 2004. Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζάκ Ρόγκ, μετά τις επαφές που είχε στην Αθήνα δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των έργων, αλλά δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι έχουμε μπροστά μας ένα Μαραθώνιο. Το επόμενο τέστ για τη χώρα μας θα είναι σε 100 μέρες.

    [09] Συνάντηση Παπαδόπουλου-Νοσοκομειακών γιατρών-Διάλογος.

    25/08/2000 21:24:21

    Διαφωνίες διαπιστώθηκαν στην πρώτη συνάντηση του υπουργού υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, στο πλαίσιο του κοιωνικού διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι δύο πλευρές θα έχουν και νέα συνάντηση την επόμενη Πέμπτη, οπότε οι νοσοκομειακοί γιατροί θα υποβάλουν και τις δικές τους προτάσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 August 2000 - 17:22:48 UTC