Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για τους πληγέντες των πυρκαγιών.
  • [02] Σε ύφεση τα μέτωπα της φωτιάς.
  • [03] Στρατηγικός επενδυτής-Ελληνικά Πετρέλαια.
  • [04] ΠΑΣΟΚ-Συνάντηση Σημίτη-Σκανδαλίδη.
  • [05] ΔΕΘ-Μήνυμα πρωθυπουργού.
  • [06] ΝΔ-Σύσκεψη στη Ρηγίλλης-Καραμανλής.

  • [01] Μέτρα για τους πληγέντες των πυρκαγιών.

    28/08/2000 21:28:52

    Πακέτο μέτρων για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές, εξήγγειλε η υπουργός Εσωτερικών, ενώ την Τετάρτη θα γίνει σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης αυτών των μέτρων, καθώς και για την ενίσχυση των μηχανισμών για την αντιμετώπιση φαινομένων του επερχόμενου χειμώνα. Τις εξαγγελίες έκανε μετά τις συνομιλίες που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Η υπουργός χαρακτήρισε το θέμα των πυρκαγιών, εθνικής σημασίας, παραδέχθηκε οτι οι καταστροφές ήταν όντως μεγάλες, υποστήριξε όμως οτι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άμεσα και τέλος κατηγόρησε τη ΝΔ για μικροκομματικές μεθόδους.

    [02] Σε ύφεση τα μέτωπα της φωτιάς.

    28/08/2000 21:28:46

    Σχετικά βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση στα μέτωπα της φωτιάς. Μικροαναζωπυρώσεις παρατηρούνται στα χωριά Εκκλησοχώρι και Ριζό Ιωαννίνων, στο Χρυσοβίτσι, το όρος Λύκειο και τον Ξηρόκαμπο Μαινάλου Αρκαδίας, καθώς και στην Κέρκυρα, που αντιμετωπίζονται με την άμεση επέμβαση των πυροσβεστών, των στρατιωτών και των εθελοντών πολιτών. Στο νησί ξεκίνησε και η καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και καλλιέργειες. Τις πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας επισκέπτονται η γγ του ΚΚΕ, και ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

    [03] Στρατηγικός επενδυτής-Ελληνικά Πετρέλαια.

    28/08/2000 21:28:40

    Τη συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο των Ελληνικών Πετρελαίων ή την ανταλλαγή μετοχών με ομοειδή εταιρία, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης. Δεν αποκλείεται έτσι να περιοριστεί το ποσοστό του δημοσίου στα ΕΛΠΕ κάτω από το 51%, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο διάλογος και η ενημέρωση του προσωπικού των ΕΛΠΕ. Οσον αφορά τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε οτι η κυβέρνηση προχωρεί στη διερεύνηση της αγοράς για τη μεταβίβασή τους στον ιδιωτικό τομέα.

    [04] ΠΑΣΟΚ-Συνάντηση Σημίτη-Σκανδαλίδη.

    28/08/2000 21:28:33

    Σε έναν δεκάμηνο προγραμματισμό πολιτικών δραστηριοτήτων, με κύριες αιχμές την κοινωνική πολιτική και τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, κατέληξαν ο πρωθυπουργός και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι. Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα που ήθελαν τον πρωθυπουργό ενοχλημένο από τα δείπνα που παρέθεσε σε άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε πως δεν συμμετέχει σε μυστικά δείπνα πολιτικής σκοπιμότητας και πως τα σενάρια για ηγετικές ομάδες, για ανατροπές και εξωθεσμικές λειτουργίες, είναι μακριά απ'αυτόν. Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά, διαδόσεις που τον φέρουν ως ενδιαφερόμενο για τον δήμο Αθηναίων.

    [05] ΔΕΘ-Μήνυμα πρωθυπουργού.

    28/08/2000 21:28:27

    Τη βεβαιότητά του ότι και η φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης θα στεφθεί από πλήρη επιτυχία, συνεπεία και της προόδου που σημειώνει η ελληνική Οικονομία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός σε μήνυμά του. Δεν θα ήταν υπερβολή να επισημάνουμε, τόνισε, ότι η φετινή διοργάνωση της Έκθεσης θα αντικατοπτρίζει κυρίως την επιτυχημένη πορεία της εθνικής οικονομίας, και τις αισιόδοξες προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας της χώρας.

    [06] ΝΔ-Σύσκεψη στη Ρηγίλλης-Καραμανλής.

    28/08/2000 21:28:21

    Το θέμα των πυρκαγιών, η οικονομία αλλά και η Παιδεία καθώς και η αναθεώρηση του Συντάγματος ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε το πρωί στη Ρηγίλλης. Μεταξύ άλλων, η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ολιγορία στο θέμα των πυρκαγιών, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος

    μιλώντας προς τους προέδρους των ΝΟΔΕΜ, έκανε λόγο για τη νέα μορφή του κόμματος και είπε ότι επιχειρεί κάτι καινούργιο και πρωτοποριακό και κάλεσε όλα τα στελέχη σε συστράτευση. Αναφέρθηκε και πάλι σε οργανωμένα συμφέροντα και έκανε επίθεση στα διαπλεκόμενα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 August 2000 - 20:30:24 UTC