Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισραήλ-Επίσκεψη Χριστόδουλου στους Αγιους Τόπους.
  • [02] Στην Πολωνία ο Καραμανλής-Συνάντηση με Βαλέσα.
  • [03] Αύριο τα μέτρα για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές.
  • [04] ΠΑΣΟΚ-Βενιζέλος για αναθεώρηση Συντάγματος.
  • [05] Δ.Ρέππας για εξομοίωση πτυχίων από ξένα ιδιωτικά ΑΕΙ.
  • [06] Δ.Ρέππας για Χρηματιστήριο.
  • [07] Περιοδεία Κ.Στεφανόπουλου-Μίλησε για φωτιές και ταυτότητες.
  • [08] Κυπριακό-συνομιλίες. (ΙΝΤΕΡΝΕΤ-Να φύγει 13.15)

  • [01] Ισραήλ-Επίσκεψη Χριστόδουλου στους Αγιους Τόπους.

    29/08/2000 21:25:43

    Το μοναστήρι Λαύρας του Αγίου Σάββα, έξω από την Ιερουσαλήμ, επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος που πραγματοποιεί επίσκεψη στους Αγίου Τόπους. Στη Βηθλεέμ παρακάθηκε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Διόδωρος και σε αντιφώνησή του

    αναφέρθηκε και στα όσα άθλια συμβαίνουν στον πλανήτη, εξαιτίας της αμφιλεγόμενης, όπως υποστήριξε, παγκοσμιοποίησης. Απόψε ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Θρησκευμάτων του Ισραήλ και αύριο το πρωί με τον Ισραηλινό πρόεδρο.

    [02] Στην Πολωνία ο Καραμανλής-Συνάντηση με Βαλέσα.

    29/08/2000 21:23:58

    Στην Πολωνία βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, νόπου συμμετείχε στη συνάντηση κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στην πόλη Γκντάνσκ. Ο κ. Καραμανλής είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της χώρας Λεχ Βαλέσα, με τον πρωθυπουργό Γιέρσι Μπούζεκ, τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας και τον πρωθυπουργό της Μάλτας. Τον πρόεδρο της ΝΔ συνοδεύουν σ' αυτό το ταξίδι ο γραμματέας διεθνών σχέσεων και ΕΕ Γιάννης Βαλυνάκης και ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    [03] Αύριο τα μέτρα για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές.

    29/08/2000 21:19:22

    Αύριο αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη τα μέτρα που εξήγγειλε χθες η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές. Σε ύφεση ή υπό έλεγχο βρίσκονται σήμερα τα περισσότερα μέτωπα της φωτιάς, σε εξέλιξη είναι όμως δύο φωτιές, η μία στο Αργυροχώρι Ιωαννίνων και η άλλη στο Μενίγγειο Ορος Σερρών. Σε επιφυλακή βρίσκεται όμως ο κρατικός μηχανισμός, μετά τις προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα το Σεπτέμβριο που ευνοούν την εξάπλωση πυρκαγιών.

    [04] ΠΑΣΟΚ-Βενιζέλος για αναθεώρηση Συντάγματος.

    29/08/2000 21:19:16

    Σημαντική ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να ανασυγκροτηθεί και να προβάλει το έργο του, χαρακτήρισε την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κεντρικός εισηγητής Ευάγγελεος Βενιζέλος, στη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής και του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε οτι θα ζητήσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στις προτάσεις του, ακόμα και για τα άρθρα εκείνα, για τα οποία η συναίνεση αυτή δεν είναι απαραίτητη.

    [05] Δ.Ρέππας για εξομοίωση πτυχίων από ξένα ιδιωτικά ΑΕΙ.

    29/08/2000 21:19:10

    Δεν υπάρχει θέμα εξομοίωσης των πτυχίων των ξένων ιδιωτικών πανεπιστημίων με τα ελληνικά, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Εθνος".

    Ο κ. Ρέππας ανέφερε ότι η προώθηση Προεδρικού Διατάγματος, που επιτρέπει την εργασία σε αποφοίτους αυτών των πανεπιστήμιων, δεν συνιστά εξομοίωση των πτυχίων τους, αρμόδιο για την οποία παραμένει το ΔΕΚΑΤΣΑ.

    [06] Δ.Ρέππας για Χρηματιστήριο.

    29/08/2000 21:19:03

    Εκκληση στους πολιτικούς να αποφεύγουν τις δια δηλώσεων παρεμβάσεις στο Χρηματιστήριο, απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όσο λιγότερο μιλούν οι πολιτικοί για το Χρηματιστήριο, τόσο καλύτερα είναι για τη λειτουργία του, επανέλαβε ο κ.Ρέππας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει θωρακίσει θεσμικά τη λειτουργία του. Τόνισε οτι

    η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην αυτόνομη λειτουργία του θεσμού και παράλληλα, επιτέθηκε στη ΝΔ οτι επιδιώκει να κερδίσει πολιτικά οφέλη από την υπόθεση αυτή αδιαφορώντας για τους επενδυτές.

    [07] Περιοδεία Κ.Στεφανόπουλου-Μίλησε για φωτιές και ταυτότητες.

    29/08/2000 21:18:56

    Διήμερη επίσκεψη στους νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας, πραγματοποιεί

    ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου μεταξύ άλλων επισκέφθηκε και τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές. Για το θέμα αυτό υποστήριξε οτι αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, ο οποίος καταστρέφει το περιβάλλον και θέλει πάντα ν' έχει δικαιώματα, αλλά χωρίς να αναλαμβάνει υποχρεώσεις. Τέλος για το θέμα των ταυτοτήτων, ζήτησε να σταματήσει ο διχασμός αυτός, γιατί μόνο κακό κάνει.

    [08] Κυπριακό-συνομιλίες. (ΙΝΤΕΡΝΕΤ-Να φύγει 13.15)

    29/08/2000 16:43:08

    Συνομιλίες είχαν το μεσημέρι στην Αθήνα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου και της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης. Συζήτησαν την τακτική της ελληνικής πλευράς εν όψει των συνομιλιών για το Κυπριακο, που αρχίζουν στις 12 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη. Εξετάστηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου και στην εταιρική σχέση Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κ.Κασουλίδης θα συναντηθεί το απόγευμα με τον υπουργό Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 August 2000 - 20:30:26 UTC