Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ-ΣΥΝ για δηλώσεις πρωθυπουργού περί διαφάνειας.
  • [02] Αποκλειστική συνέντευξη Γ.Παπανδρέου στο ΑΠΕ.
  • [03] Τσοχατζόπουλος:Σταδιακή μείωση της θητείας σε 12 μήνες.
  • [04] ΥΠΕΧΩΔΕ-Κυβερνητική σύσκεψη για περσινούς σεισμούς.
  • [05] Φωτιές σε Λακωνία, Μακρακώμη, Κέρκυρα και Κοζάνη.
  • [06] Υπουργείο Εργασίας-Προτάσεις για απασχόληση.

  • [01] ΝΔ-ΣΥΝ για δηλώσεις πρωθυπουργού περί διαφάνειας.

    04/09/2000 21:54:55

    Στο θέμα της διαφάνειας επανήλθε η αντιπολίτευση, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην 65η ΔΕΘ, όπου υποστήριξε οτι η κυβέρνηση κινείται με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού. Ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, δήλωσε οτι

    η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια να συγκαλύψει την αδιαφάνεια. Ο κ.Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης οτι υπάρχει επαρκές νομικό πλαίσιο. Για κινήσεις εντυπωσιοθηρίας, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός αντικυβερνητικού μετώπου.

    [02] Αποκλειστική συνέντευξη Γ.Παπανδρέου στο ΑΠΕ.

    04/09/2000 21:54:48

    Τις απόψεις του για τα τεκταινόμενα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στη διεθνή κοινότητα, αλλά και την ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για την κατάσταση στα Βαλκάνια και την αποτελεσματικότητα της πολιτικής της ΕΕ, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, σε αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΠΕ. Υποστήριξε οτι η Ελλάδα έχει σταθερό συμφέρον και επιδίωξη να ενσωματωθούν τα Βαλκάνια, η Κύπρος και η Τουρκία "στην ευρωπαϊκή οικογένεια". Οσον αφορά τις σχέσεις του με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, τόνισε οτι υπάρχει μια κοινή πολιτική, στην οποία έχουμε ομόφωνα συμφωνήσει, όπως έχει υποστήριξει άλλωστε και ο κ.Τσοχατζόπουλος. Τέλος, είπε οτι παραμένει ανοικτό για την ελληνική κυβέρνηση το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

    [03] Τσοχατζόπουλος:Σταδιακή μείωση της θητείας σε 12 μήνες.

    04/09/2000 21:54:42

    Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια δεκαπέντε χιλιάδες επαγγελματίες στρατιώτες πρόκειται να ενταχθούν στις Ενοπλες Δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Αυτό, όπως είπε, θα έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση της θητείας στους δώδεκα μήνες.

    Στο πλαίσιο αυτό έως το τέλος του έτους πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει την απαραίτητη υποδομή για τον επαγγελματία στρατιώτη.

    [04] ΥΠΕΧΩΔΕ-Κυβερνητική σύσκεψη για περσινούς σεισμούς.

    04/09/2000 21:54:35

    Κυβερνητική σύσκεψη, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση των πληγέντων απο τον περυσινό κατατροφικό σεισμό, πραγματοποιείται την προσεχή εβδομάδα, με πρωτοβουλία του υπουργου ΠΕΧΩΔΕ κ. Λαλιώτη.

    Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η σύσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον καταστροφικό σεισμό, ενώ πρόκειται να επαναληφθεί μόλις επιστρέψει ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ,

    προκειμένου να προεδρεύσει της συσκέψεως.

    [05] Φωτιές σε Λακωνία, Μακρακώμη, Κέρκυρα και Κοζάνη.

    04/09/2000 21:54:29

    Ο εφιάλτης των πυρκαγιών επανήλθε σε αρκετές περιοχές της χώρας.

    Σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές στις Καρυές Λακωνίας, στο Λιτόσελο Μακρακώμης, στο δήμο Κασοπέων Κέρκυρας και στον Κρόκο Κοζάνης. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στα Σέρβια Κοζάνης, στον Αλμυρό Μαγνησίας στη θέση Ανάβρα και στα Βουτιανά Λακωνίας.

    [06] Υπουργείο Εργασίας-Προτάσεις για απασχόληση.

    04/09/2000 21:54:22

    Τις προτάσεις του για την απασχόληση, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας. Εισάγεται η διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου σε ετήσια βάση, με σύμφωνη γνώμη εργοδότη - σωματείου. Για να γίνει πιο ελκυστική η διευθέτηση, μειώνεται ο ετήσιος βασικός χρόνος απασχόλησης, κατά 90-92 ώρες. Τις πρόσθετες ώρες εργασίας θα "επιστρέφει ο εργοδότης στον εργαζόμενο, ως άδεια σε περιόδους κάμψης της παραγωγής. Αυξάνει η αμοιβή της εργασίας στη μερική απασχόληση κατά 7,5%, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι που καταλαμβάνουν τέτοια θέση θα εξακολουθούν να παίρνουν το 1/3 του επιδόματος ανεργίας για ένα χρόνο. Το όριο ομαδικών απολύσεων διαμορφώνεται σε 5 άτομα το μήνα για τις επιχειρήσεις που απασχολούν ως 249 εργαζόμενους. Κοινή συνέντευξη Τύπου θα δώσουν αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 September 2000 - 20:30:22 UTC