Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ταυτότητες-Δημοσκόπηση-Χριστόδουλος.
  • [02] Ν.Υόρκη-Κυπριακό-Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Αναν.
  • [03] Επίσκεψη σε σχολείο του πρωθυπουργού.
  • [04] Ποινική δίωξη στον Χατζησαλάτα.
  • [05] Την Παρασκευή η "Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο".
  • [06] Συναντήσεις Κωνσταντόπουλου για διαφάνεια.
  • [07] ΕFG Eurobank Ergasias - Deutsche Bank - Συνεργασία.

  • [01] Ταυτότητες-Δημοσκόπηση-Χριστόδουλος.

    15/09/2000 21:19:32

    Μόνο ένας στους 5, δηλαδή το 20,2%, τάσσεται κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, σύμφωνα με έρευνα της ΒΙ-ΠΙ-ΑΡ-ΣΙ, για λογιαρασμό του ΦΛΑΣ. Το 48,7% προκρίνει την προαιρετική αναγραφή και το 28,7% την υποχρεωτική. Από την Καλαμπάκα, ο αρχιεπίσκοπος είπε οτι έχει και άλλα στη φαρέτρα του, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις δηλώσεις Χριστόδουλου περί εκσυγχρονισμού, είπε οτι ο καθένας εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

    [02] Ν.Υόρκη-Κυπριακό-Συνάντηση Γ.Παπανδρέου-Αναν.

    15/09/2000 21:19:26

    Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών, ο γγ του ΟΗΕ, στη διάρκεια συνάντησής τους στη Νέα Υόρκη. Ο γγ του ΟΗΕ επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο της Κύπρου για να αποσαφηνίσει το περιεχόμενο της δήλωσης που έκανε την Τρίτη και να δώσει αντίστοιχες διαβεβαιώσεις για τη συνέχεια των συζητήσεων. Στο μεταξύ, ο κ.Παπανδρέου συναντάται απόψε στη Νέα Υόρκη με τον τούρκο ομόλογό του, Ισμαήλ Τζεμ, ενώ αύριο οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα παρακαθήσουν σε γεύμα.

    [03] Επίσκεψη σε σχολείο του πρωθυπουργού.

    15/09/2000 21:19:20

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο 5ο δημοτικό σχολείο Γαλατσίου, ένα από τα 28 σχολεία στο οποίο διδάσκεται πιλοτικά το μάθημα της πληροφορικής, πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Πέτρο Ευθυμίου και τον Τηλέμαχο Χυτήρη. Ο κ.Σημίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του και επεσήμανε την ανάγκη επαφής των μαθητών με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

    [04] Ποινική δίωξη στον Χατζησαλάτα.

    15/09/2000 21:19:14

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας στον

    ειδικευόμενο γιατρό στο Αρεταίειο Σπύρο Χατζησαλάτα, ο οποίος εξαπατούσε διάφορα άτομα αποσπώντας σημαντικά ποσά, προκειμένου δήθεν να τα διορίσει στο δημόσιο, παριστάνοντας το συγγενή στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο γιατρός είχε διαπράξει σωρεία άλλων απατών, καθώς και πλαστογραφίες."Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο, ήταν μια αθλιότητα που έλαβε τέλος", δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, επισημαίνοντας οτι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δεν έχουν καμία σχέση με το συλληφθέντα.

    [05] Την Παρασκευή η "Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο".

    15/09/2000 21:19:07

    Ο θεσμός της "Ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο", θα υλοποιηθεί με πρωτοβουλία του ΥΠΕΧΩΔΕ την ερχόμενη Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και σε άλλους 60 Δήμους του λεκανοπεδίου και της υπόλοιπης Ελλάδας. Την ημέρα εκείνη, το μετρό θα μετακινεί τους επιβάτες χωρίς εισιτήριο, σε μια προσπάθεια να τους δοθεί ένα κίνητρο να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στο σπίτι, ενώ κλειστό για τα ΙΧ θα παραμείνει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, καθώς και οι κεντρικές λεωφόροι.

    [06] Συναντήσεις Κωνσταντόπουλου για διαφάνεια.

    15/09/2000 21:18:59

    Με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ και με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για τη διαφάνεια στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου. Τις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της διαπλοκής και τα μεγάλα έργα, επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη ο Σάββας Τσιτουρίδης.

    [07] ΕFG Eurobank Ergasias - Deutsche Bank - Συνεργασία.

    15/09/2000 18:02:27

    Οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας των τραπεζών ΕFG Eurobank Ergasias και Deutsche Bank (που κατέχει το 10% της πρώτης) αποτελούν το θέμα των συναντήσεων που έχουν από χθες στο Βερολίνο ομάδες ανώτατων στελεχών των δύο τραπεζικών ομίλων.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του προέδρου του Ομίλου της γερμανικής τράπεζας Ρολφ Μπρογερ την περασμένη εβδομάδα, εξετάζονται οι προοπτικές συνεργασίας στους

    τομείς της ηλεκτρονικής τραπεζικής, όπου η EFG Eurobank Ergasias δίνει μεγάλο βάρος, καθώς και στους τομείς ακινήτων (real estate), στα θέματα εκπαίδευσης προσωπικού κλπ. Οι δύο τράπεζες έχουν ήδη αναπτύξει συνεργασία στον τομέα των αμοιβαίων κεφαλαίων.

    Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η νομική συγχώνευση των τραπεζών EFG Eurobank και Εργασίας, ενώ με ταχείς ρυθμούς προχωρεί και η λειτουργική συγχώνευση. Η νέα τράπεζα που δημιουργήθηκε, η EFG Eurobank Ergasias, αποτελεί τον τρίτο σε μέγεθος τραπεζικό όμιλο στην Ελλάδα, με μερίδιο αγοράς -με βάση το ενεργητικό-12% περίπου και με προοπτική την κατάκτηση επιπλέον μεριδίου 2% σε ετήσια βάση. Το συνολικό ενεργητικό της ξεπερνά τα πέντε τρισ.δρχ., ενώ τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 600 δισ.δρχ. Το δίκτυο της Τράπεζας αριθμεί 330 καταστήματα και το προσωπικό της ξεπερνά τα 7.000 άτομα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 September 2000 - 20:30:32 UTC