Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σίδνεϊ 2000-Επιτυχίες Ελλήνων αθλητών.
  • [02] Αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  • [03] Ιωάννινα-Πυροπαθείς-Επίσκεψη Καραμανλή.
  • [04] Ν.Υόρκη-Επανάληψη συνομιλιών για το Κυπριακό τη Δευτέρα.
  • [05] Ταλαιπωρία στα λιμάνια-Αναβολή δρομολογίων-Κινητοποιήσεις.
  • [06] Ερευνα-Πολιτική.

  • [01] Σίδνεϊ 2000-Επιτυχίες Ελλήνων αθλητών.

    16/09/2000 21:21:35

    Η πρώτη μεγάλη επιτυχία για την ελληνική αποστολή στο Σίδνεϊ ήρθε από τον πρωταθλητή μας στην ποδηλασία Δημήτρη Γεωργαλή, ο οποίος κατέκτησε την έκτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος ενός χιλιομέτρου, με επίδοση 1 λεπτό 4 δεύτερα και 18 χιλιοστά. Ωστόσο, τα δόντια τους έδειξαν και οι δύο αθλητές μας στη γυμναστική. Τόσο ο Ιωάννης Μελισσανίδης, που προκρίθηκε με πολύ καλή εμφάνιση στον τελικό του άλματος με 9,737 βαθμούς, όσο και ο Δημοσθένης Ταμπάκος, που με 9,762 βαθμούς εξασφάλισε μία θέση στον τελικό των κρίκων. Πολύ καλά πήγε και η Ευαγγελία Ψαρρά στην τοξοβολία καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ, σε αγώνα κατάταξης και θα αντιμετωπίσει την ρωσίδα Μπολότοβα.

    Αντιθέτως, με συντριβή ξεκίνησαν τους αγώνες τους Εφη Σφυρή-Βάσω Καραντάσιου στο μπιτς βόλεϊ, από τις ιταλίδες αθλήτριες. Επίσης, ο πρωταθλητής πυγμαχίας Αρτούρ Μικαελιάν, έχασε με 7-2 στα σημεία από το Ρουμάνο Ολντέανου και αποχαιρετά το Σίδνεϊ

    [02] Αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    16/09/2000 21:21:29

    Κορυφώνεται η αγωνία των δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς μετά τις αλλεπάλληλες αναβολές, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών και οι πίνακες με τους επιτυχόντες. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σημαντική άνοδος των βάσεων στις λεγόμενες σχολές υψηλής ζήτησης. Μικρή πτώση θα σημειωθεί στις σχολές της τέταρτης δέσμης, ενώ οι υπόλοιπες θα παραμείνουν στα περυσινά επίπεδα.

    [03] Ιωάννινα-Πυροπαθείς-Επίσκεψη Καραμανλή.

    16/09/2000 21:21:22

    Τις πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχές Αγίας Μαρίνας, Χαραυγής και Καστανής Ιωαννίνων, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματός του. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων 50 ετών και ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων για αποτροπή του κινδύνου ερήμωσης της υπαίθρου και κυρίως των παραμεθόριων περιοχών. Παράλληλα ζήτησε την οικονομική στήριξη των κατοίκων που επλήγησαν και κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει να παριστάνει τον παρατηρητή.

    [04] Ν.Υόρκη-Επανάληψη συνομιλιών για το Κυπριακό τη Δευτέρα.

    16/09/2000 21:21:16

    Τη Δευτέρα θα επαναληφθούν στη Νέα Υόρκη οι συνομιλίες για το Κυπριακό, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, καθώς ο πρόεδρος Κληρίδης αποφάσισε να παραμείνει στις διαπραγματεύσεις, μετά τις διευκρινίσεις που έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Στη Νέα Υόρκη βρίσκονται επίσης και οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας, Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζέμ, στο πλαίσιο των επαφών τους για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης στο Αιγαίο. Στο μεταξύ ο τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ελληνοτουρκική προσέγγιση, ευχόμενος να οδηγήσει σε λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο.

    [05] Ταλαιπωρία στα λιμάνια-Αναβολή δρομολογίων-Κινητοποιήσεις.

    16/09/2000 21:21:10

    Συνεχίστηκε και σήμερα, για τρίτη κατά σειρά μέρα ο αναβρασμός στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και τη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, εξαιτίας της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ναυτικών και της εταιρίας Ελλάς Φέρρυς, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν 6 προγραμματισμένα δρομολόγια για τις Κυκλάδες. Οι ναυτικοί ζητούν να τους καταβληθούν δεδουλευμένα από υπερωρίες, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρία υποστηρίζει πως δεν οφείλει το παραμικρό. Οι εκατοντάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν και ορισμένοι από αυτούς αναχώρησαν με μεγάλη καθυστέρηση για τον προορισμό τους με άλλα πλοία.

    [06] Ερευνα-Πολιτική.

    16/09/2000 21:21:04

    Γενικευμένη κρίση εμπιστοσύνης για το σύνολο της πολιτικής καταγράφει έρευνα της ΒΙ-ΠΙ-ΑΡ-ΣΙ, για λογαριασμό της "Ημερησίας". Σύμφωνα με την έρευνα το 35,1% εμφανίζεται μάλλον ικανοποιημένο απο την κυβέρνηση και το 55,2% μάλλον δυσαρεστημένο. Σε ότι αφορά τη ΝΔ ικανοποιημένο δηλώνει το 20,6% και δυσαρεστημένο το 63,4%. Σε ότι αφορά τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός υπερέχει με 51,3% του κ. Καραμανλή που προτιμάται απο το 46,7%. Ανεργία, υγεία και παιδεία είναι οι άμεσες προτεραιότητες των ερωτηθέντων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 September 2000 - 20:30:23 UTC