Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σίδνει-Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [02] Ατμοσφαιρική ρύπανση
  • [03] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής
  • [04] Συνάντηση Στεφανόπουλου με Καραμανλή-Παπανδρέου.
  • [05] Ληστεία σε Τράπεζα
  • [06] Βουλή-ΝΔ-ΚΚΕ
  • [07] Ληστεία στην Ιονική Τράπεζα στη Συγγρού.
  • [08] Επιτυχόντες-ΑΕΙ.
  • [09] Μέτρα στήριξης.
  • [10] Σημίτης-Εκκλησία.
  • [11] Νοσοκομεία-Προσλήψεις.
  • [12] Συναντήσεις προέδρου Δημοκρατίας.

  • [01] Σίδνει-Ολυμπιακοί Αγώνες

    21/09/2000 13:57:51

    Πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός μεταλλίου στο ιππικό τρίαθλο των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Χάιντι Αντικατζίδη, η οποία βρίσκεται στη 2η θέση της γενικής κατάταξης μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος της υπερπήδησης φυσικών εμποδίων. Εξάλλου, στην 4η θέση της γενικής κατάταξης στις ιστιοσανίδες Μιστράλ, ανέβηκε ο Νίκος Κακλαμανάκης, μετά την 8η ιστιοδρομία. Στα Μιστράλ γυναικών, η Αγγελική Σκαρλάτου βρίσκεται στην 21-η θέση της γενικής κατάταξης.

    [02] Ατμοσφαιρική ρύπανση

    21/09/2000 13:12:01

  • Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα σήμερα στην Αθήνα, λόγω νέφους και ζέστης. Το διοξείδιο του αζώτου μετρήθηκε το πρωί στη Νέα Σμύρνη στα 403 μικρογραμμάρια ανα κυβικό μέτρο αέρα, με όριο λήψης εκτάκτων μέτρων τα 500. Στο μεταξύ περίπου 60 δήμοι της χώρας, συμμετέχουν στο αυριανό πρόγραμμα, "Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο". Απο τις 6.30 το πρωί, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία των ΙΧ, στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, αλλά και σε κεντρικές λεωφόρους. Σημειώνεται οτι η μετακίνηση των πολιτών με τα μέσα μαζικής ματαφοράς, θα γίνεται δωρεάν.

    [03] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής

    21/09/2000 13:11:55

  • Το θέμα των επιπτώσεων στην οικονομία, απο τη διεθνή άνοδο των τιμών του πετρελαίου και την ανατίμηση του δολαρίου, εξετάστηκε στη πρωινή συνεδρίαση, της κυβερνητικής επιτροπής, υπο τον Κώστα Σημίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση της τιμής του πετρελαίου για τους αγρότες, την αύξηση του ΕΚΑΣ και τη χορήγηση ειδικού επιδόματος σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους.

    [04] Συνάντηση Στεφανόπουλου με Καραμανλή-Παπανδρέου.

    21/09/2000 13:11:48

  • Δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, έγινε το μεσημέρι, ο Κώστας Καραμανλής. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των εθνικών μας θεμάτων και οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ, συναντήθηκε με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, ενώ στη συνέχεια μετείχε σε σύσκεψη με στελέχη του κόμματός του για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων και ειδικότερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και την κατάσταση στα Βαλκάνια.

    [05] Ληστεία σε Τράπεζα

    21/09/2000 13:11:42

    Δυο άτομα με την απειλή πιστολιού και χειροβομβίδας απέσπασαν 87 εκατ. δρχ. απο το υποκατάστημα της Ιονικής Τράπεζας στη λεωφορό Συγγρού 72 και εξαφανίστηκαν.

    Η ληστεία έγινε στις 7.40 οταν ο ένας απο τους δράστες ακινητοποίησε με την απειλή πιστολιού το διευθυντή του υποκαταστήματος που εκείνη τη στιγμή εισήρχετο στην τράπεζα. Μπήκε μέσα απομόνωσε τους πελάτεςστη σκάλα που οδηγεί στο πατάρι και στη συνέχεια εξαναγκασε το διευθυντή να ανοίξει το κεντρικό χρηματοκιβώτιο απο το οποίο αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 87 εκατ. Πριν φύγει απο την τράπεζα με την κάλυψη του συνεργού του πήρε και τη βιντεοκασέτα στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος είχαν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.

    Στη συνέχεια εξαφανίστηκε μαζί με τον συνεργό του και απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    Οπως είπε ο διευθυντής της τράπεζας την τελευταία διετία είναι η τέταρτη φορά που το υποκατάστημα γίνεται στόχος ληστείας.

    [06] Βουλή-ΝΔ-ΚΚΕ

    21/09/2000 13:11:35

  • Τη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικων και Αμυνας της Βουλής, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη Γιουγκοσλαβία, ζήτησαν το πρωί απο τον πρόεδρό της Κάρολο Παπούλια, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ. Ζητούν επίσης να ενημερώσουν την επιτροπή, σχετικά με τα θέματα αυτά, οι κύριοι Παπανδρέου και Τσοχατζόπουλος. Ανάλογο αίτημα, διατύπωσε και ο πρώην υπουργός, Γεράσιμος Αρσένης, πριν απο τρείς ημέρες.

    [07] Ληστεία στην Ιονική Τράπεζα στη Συγγρού.

    21/09/2000 12:43:58

  • Ληστεία, με λεία 87 εκατομμύρια δραχμές, σημειώθηκε το πρωί απο δύο ένοπλους, στο υποκατάστημα της Ιονικής Τράπεζας, στη Λεωφόρο Συγγρού στην Αθήνα. Οι δράστες με την απειλή πιστολιού και χειροβομβίδας ακινητοποίησαν τους πελάτες και τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος και αφού άρπαξαν τα χρήματα εξαφανίστηκαν.

    [08] Επιτυχόντες-ΑΕΙ.

    21/09/2000 10:46:03

    Αναρτώνται σήμερα στα Λύκεια όλης της χώρας και τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Χθες ανακοινώθηκαν οι βάσεις για την εισαγωγή στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες εκτοξεύτηκαν στα ύψη, ιδιαίτερα για τις δημοφιλείς σχολές όπως της Ιατρικής, του Πολυτεχνείου και της Νομικής. Οσον αφορά το παλαιό σύστημα, οι βάσεις και οι τέσσερις δέσμες έχουν άνοδο.

    [09] Μέτρα στήριξης.

    21/09/2000 10:45:57

    Τη μείωση της τιμής του πετρελαίου για τους αγρότες, την αύξηση του ΕΚΑΣ και την χορήγηση ειδικού επιδόματος σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη μελετά η κυβέρνηση, με αφορμή την ξέφρενη κούρσα του πετρελαίου και του δολαρίου. Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν αφού ξεκαθαρίσει το διεθνές σκηνικό.

    [10] Σημίτης-Εκκλησία.

    21/09/2000 10:45:51

    Αυστηρή γλώσσα χρησιμοποίησε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για την συλλογή υπογραφών απο την Εκκλησία για τις νέες ταυτότητες. Μιλώντας στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε το "δημοψήφισμα" αντιδημοκρατικό στην έμπνευση και το σχεδιασμό του, μεροληπτικό και μονόπλευρο, άρα αφερέγγυο στη διεξαγωγή του. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης ότι το θέμα με τις ταυτότητες έχει κλείσει, αλλά η πολιτεία είναι ανοικτή σε διάλογο με την Εκκλησία για εκείνα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας.

    [11] Νοσοκομεία-Προσλήψεις.

    21/09/2000 10:45:44

    Τον επόμενο μήνα θα προκηρυχθούν οι 5.000 νέες θέσεις προσωπικού που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία της χώρας ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος ο οποίος εκτίμησε ότι οι προσλήψεις αυτές θα βοηθήσουν ώστε να βελτιωθεί η εικόνα των νοσοκομείων. Πρόκειται για διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό ενώ 250 από αυτούς που θα προσληφθούν θα είναι ειδικευμένοι γιατροί.

    [12] Συναντήσεις προέδρου Δημοκρατίας.

    21/09/2000 10:45:38

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος θα δεχθεί στις 11.30 το πρωί τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και στη 1 το μεσημέρι τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 September 2000 - 11:30:38 UTC