Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πράγα-Παπαντωνίου-Ελληνική οικονομία.
  • [02] Επανήλθε στο θέμα της διαπλοκής ο Καραμανλής.
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Σκανδαλίδη.
  • [04] Προφυλακίστηκε χάκερ-φοιτητής στη Ξάνθη.
  • [05] Κηδεία Λέοντα Αυδή.

  • [01] Πράγα-Παπαντωνίου-Ελληνική οικονομία.

    26/09/2000 21:46:17

    Το σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής οικονομίας, με ρυθμούς ανάπτυξης 5% για τα επόμενα χρόνια, χαμηλό και ελεγχόμενο πληθωρισμός και μείωση του χρέους της γενικής κυβέρνησης σε επίπεδα κάτω του μέσου όρου των χωρών της ευρωζώνης, παρουσίασε ο Γιάννος Παπαντωνίου, στη Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που πραγματοποιείται στην Πράγα. Ο κ. Παπαντωνίου έδωσε έμφαση τις διαρθρωτικές αλλαγες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ιδιαίτερα στις ιδιωτικοποιήσεις και στην επικείμενη πλήρη απελευθέρωση των αγορών της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.

    [02] Επανήλθε στο θέμα της διαπλοκής ο Καραμανλής.

    26/09/2000 21:46:11

    Επανήλθε στο θέμα της διαπλοκής ο Κώστας Καραμανλής και με αφορμή το νομοσχεδιο για το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί απροκάλυπτα τα μέσα ενημέρωσης για τη στήριξη και την παραμονή του κ.Σημίτη στην εξουσία. Ο πρόεδρος της ΝΔ ισχυρίσθηκε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η χειραγώγηση των ΜΜΕ. Χωρίς περιεχόμενο και αντίκρυσμα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις καταγγελίες αυτές και προειδοποίησε οσους παριστάνουν τον τιμητή οτι σύντομα, στη Βουλή, θα βρεθούν προ εκπλήξεως.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Σκανδαλίδη.

    26/09/2000 21:46:04

    Το θέμα με τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου, περί διασυνδέσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ με επιχειρηματίες, που έχει ανάψει φωτιές στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, συζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κώστα Σκανδαλίδη. Ο κ. Σημίτης φέρεται ενοχλημένος από το θόρυβο που έχει προκληθεί, ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσουν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις. Το ζήτημα αυτό αναμένεται να τεθεί στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, αύριο, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής, την Παρασκευή.

    [04] Προφυλακίστηκε χάκερ-φοιτητής στη Ξάνθη.

    26/09/2000 21:45:58

    Προφυλακιστέος κρίθηκε ύστερα από ομόφωνη γνώμη ανακριτή - εισαγγελέα, ο 23χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου Ξάνθης, Σωτήρης Τζίφας, ο οποίος κατηγορήθηκε οτι μπήκε από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του και μέσω του διαδικτύου σε κομπιούτερ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Στη συνέχεια, αφού έσπασε τους κωδικούς έκανε μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων σε ροζ κυρίως τηλέφωνα, χρεώνοντας τους λογαριασμούς του Ιδρύματος προς τον ΟΤΕ 9 εκατ. δραχμες. Επίσης σε κάθειρξη 12 ετών καταδικάστηκε η 40χρονη Αλβανίδα, η οποία πέρσι το καλοκαίρι σκότωσε με ζεματιστό νερό τον 79χρονο σύζυγό της Δημήτριο Παναγιωτίδη, υποστράτηγο.

    [05] Κηδεία Λέοντα Αυδή.

    26/09/2000 21:45:50

    Το τελευταίο αντίο σε ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΚΚΕ και επι σειρά ετών δημοτικό σύμβουλο στο δήμο Αθηναίων, είπαν το απόγευμα στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, εκατοντάδες φίλοι και γνωστοί που αποχαιρέτισαν, τον Λέοντα Αυδή, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 63 ετών κτυπημένος από τον καρκίνο. Η κηδεία του έγινε δημοτική δαπάνη, ενώ ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να κηρυχθεί διήμερο πένθος, και να δοθεί το όνομά του σε δρόμο της Αθήνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 September 2000 - 20:30:29 UTC