Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάρος-Ναυάγιο-Συνεχίζεται το δράμα.
  • [02] Πάρος-Ναυάγιο-Δικαιοσύνη.
  • [03] Ολυμπιάδα-Σίδνεϊ 2000-Θρίαμβος για τα ελληνικά χρώματα.
  • [04] Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα σε όλη την Ελλάδα.
  • [05] Παπαντωνίου-Πετρελαϊκή κρίση-Ελληνική οικονομία.
  • [06] Πάρος-Ναυάγιο-63 οι νεκροί-Αναγνωρίστηκαν 29.
  • [07] Ναυτική τραγωδία στην Πάρο-Πενήντα εννέα οι νεκροί
  • [08] Πάρος-ναυτική τραγωδία-Ποινικές διώξεις
  • [09] Καύσιμα-Κινητοποιήσεις
  • [10] Ναυτική τραγωδία-Πρόεδρος Δημοκρατίας
  • [11] Ολυμπιακοί Αγώνες-Τρίτο χρυσό για τη χώρα μας
  • [12] Ναυτική τραγωδία- Συγκλονισμένα τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο

  • [01] Πάρος-Ναυάγιο-Συνεχίζεται το δράμα.

    27/09/2000 21:55:20

    Αυξάνεται δραματικά ο κατάλογος των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας με το ναυάγιο του πλοίου ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, έξω από την Πάρο, μετά από πρόσκρουσή του σε βραχονησίδα. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 63 νεκροί,σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία,ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει προσδιοριστεί. Πρόκειται για το δεύτερο πολύνεκρο ναυτικό δυστύχημα στην Ελλάδα, μετά αυτό του πλοίου Ηράκλειο, το 1965, με 217 νεκρούς. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, μέσα σε θαλασσοταραχή και θυελλώδεις βοριάδες, τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ ομάδα βατραχανθρώπων θα ελέγξει το εσωτερικό του πλοίου για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι

    [02] Πάρος-Ναυάγιο-Δικαιοσύνη.

    27/09/2000 21:55:13

    Τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς των θυμάτων εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ συλλυπητήρια δέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από ηγέτες άλλων χωρών. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, ενώ ήδη ο εισαγγελέας Σύρου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο, σε βαθμό κακουργήματος, κατά των υπευθύνων του πλοίου. Τα κόμματα διέκοψαν κάθε δραστηριότητα, η βουλή διέκοψε τις εργασίες της και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στο Σίδνεϊ η ελληνική σημαία στο Ολυμπιακό στάδιο κυματίζει μεσίστια, ενώ ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις για την υποδοχή των Ολυμπιονικών.

    [03] Ολυμπιάδα-Σίδνεϊ 2000-Θρίαμβος για τα ελληνικά χρώματα.

    27/09/2000 21:55:06

    Μέσα στο γενικό πένθος για τη ναυτική τραγωδία ήλθε η ευχάριστη είδηση από το Σίδνεϊ, καθώς οι έλληνες αθλητές συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους και να μας χαρίζουν μετάλλια. Ο 20χρονος πρωταθλητής μας στο Τάε Κβον Ντο Μιχάλης Μουρούτσος, πήρε το χρυσό μετάλλιο, νικώντας στον τελικό τον Ισπανό Εσπάρτσα. Λίγο νωρίτερα, το όνομα της Τασούλας Κελεσίδου γράφτηκε με ασημένια γράμματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, καθώς η πανήψυλη πρωταθλήτρια στο δίσκο με βολή στα 65 μέτρα και 71 εκατοστά κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Στο ίδιο αγώνισμα η Στέλλα Τσικούνα πήρε την πέμπτη θέση και η Κατερίνα Βόγγολη την έννατη.

    [04] Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα σε όλη την Ελλάδα.

    27/09/2000 21:54:58

    Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα παρατηρούνται σε πολλά βενζινάδικα, καθώς τα βυτιοφόρα των εταιριών πετρελαιοειδών δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών, που διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου. Στο μεταξύ, παγώνουν για άλλη μια εβδομάδα οι τιμές των καυσίμων, ενώ ειδικά για το πετρέλαιο κίνησης αποφασίστηκε να υπάρξει μια μικρή μείωση της τιμής του, κατά μιάμιση δραχμή.

    [05] Παπαντωνίου-Πετρελαϊκή κρίση-Ελληνική οικονομία.

    27/09/2000 21:54:49

    Την εκτίμηση ότι η πετρελαϊκή κρίση δεν θα επηρεάσει σοβαρά την ελληνική οικονομία, διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, σημειώνοντας πως ακόμη και αν οι υψηλές τιμές πετρελαίου διατηρηθούν για το επόμενο δωδεκάμηνο η επίπτωση στους ρυθμούς ανάπτυξης της Ελλάδας θα είναι μηδενική, ενώ στον πληθωρισμό θα περιοριστεί σε πολύ λιγότερο από μια μονάδα. Ο κ. Παπαντωνίου ανακοίνωσε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποδεσμεύσουν τα στρατηγικά τους αποθέματα πετρελαίου, για να πέσει η διεθνής τιμή του μαύρου χρυσού.

    [06] Πάρος-Ναυάγιο-63 οι νεκροί-Αναγνωρίστηκαν 29.

    27/09/2000 18:07:07

    Στους 63 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το τραγικό ναυάγιο του "ΣΑΜΙΝΑ" έξω από την Πάρο, ενώ με τα μέχρι στιγμής στοιχεία αγνοούνται ακόμη 20 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί τα πτώματα είκοσι εννέα ναυαγών. Πρόκειται για τους : Παντελέο Θεόδωρο, Βιτζηλαίο Εμμανουήλ, Ελια Χεϊστεν Τζουούλ (Νορβηγίδα) ετών 51, Κρητικό Ιωάννη, Ραχούτη Βασίλειο, Καλάργυρο Αντώνιο, 69 ετών, Πλατίγγου Ελένη, Καλαθρή Κώστα, Χαριζάκη Περικλή, Μιτζέλου Σταυρούλα, Δήμα Ευάγγελο, Μίμαρο Κωνσταντίνο 76 ετών, Βάντζιο Βασίλειο, Κορέ Μανώλη, Μπότσου Μαρίνα, Πικραμένου Βαρβάρα, Καλαργύρου Ρόζα, Καρκουλή Λεονάρδο, Βασαλάκη Μαρία, το μωρό Καριωτάκη Νικόλαο, Σαπουλίδου Φωτεινή, Κουντουφάρη Στυλιανό, Παπαδοκωστάκη Μαργαρίτα, Κωνσταντάκη Ευαγγελία, από τη Λίμνη Εύβοιας), Μαργαρίτη Νίκο, 60 ετών, Χαραμή Σουζάνα, σύζυγο Ιωάννη, τη μητέρα της Φλαμπούρη Ολγα, Πλάκα Πολύδωρο, από την Ικαρία, Κουρκούλη Σπύρο, μάγειρα. Οι προσπάθειες για τη διάσωση των αγνοουμένων συνεχίζονται.

    [07] Ναυτική τραγωδία στην Πάρο-Πενήντα εννέα οι νεκροί

    27/09/2000 14:59:07

  • Θλίψη και οδύνη σε όλη τη χώρα, από τη ναυτική τραγωδία του επιβατικού πλοίου "Σάμινα Εξπρές" κοντά στο λιμάνι της Πάρου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 59 νεκροί, 9 αγνοούμενοι και 471 διασωθέντες. Είκοσι νεκροί είχαν αναγνωριστεί έως τις δύο η ώρα ενώ 39 ακόμα είναι εκείνοι που δεν αναγνωρίστηκαν. Σύμφωνα με τον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας οι αναγνωρισθέντες νεκροί είναι: Παντελέος Θεόδωρος, Βιτζηλαίος Εμμανουήλ, Ελια Χεϊστεν Τζουούλ (Νορβηγίδα) ετών 51, Κρητικός Ιωάννης, Ραχούτης Βασίλειος, Καλάργυρος Αντώνιος, 69 ετών, Πλατίγγου Ελένη, Καλαθρής Κώστας, Χαριζάκης Περικλής, Μιτζέλου Σταυρούλα, Δήμας Ευάγγελος, Μίμαρος Κωνσταντίνος 76 ετών, Βάντζιος Βασίλειος, Κορές Μανώλης, Μπότσου Μαρίνα, Πικραμένου Βαρβάρα, Καλαργύρου Ρόζα, Καρκουλής Λεονάρδος, Βασαλάκη Μαρία, Καριωτάκης Νικόλαος (μωρό). Από τη ναυτική τραγωδία τραυματίστηκαν είκοσι άτομα τα οποία αρχικά μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας του νησιού, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι έξι πιο σοβαρά από αυτούς μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα σε νοσοκομεία της Αθήνας.

    [08] Πάρος-ναυτική τραγωδία-Ποινικές διώξεις

    27/09/2000 14:59:00

  • Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, άσκησε το πρωί ο εισαγγελέας Σύρου εναντίον του πλοιάρχου και του υποπλοιάρχου του πλοίου και άλλων τριών μελών του πληρώματος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος, ανακοίνωσε στη Βουλή την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά των υπευθύνων του πλοίου αλλά και των πλοιοκτητών του "Σάμινα". Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι το ναυτικό δυστύχημα δεν αποτελεί μόνο τραγωδία αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουμε εγκληματική αδιαφορία.

    [09] Καύσιμα-Κινητοποιήσεις

    27/09/2000 14:58:53

  • Οι πρώτες ελλείψεις σε καύσιμα άρχισαν να παρατηρούνται σε πολλά βενζινάδικα στην επαρχία, ενώ συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών δημοσίας χρήσεως. Από σήμερα, στην απεργία μετέχουν και οι ιδιοκτήτες των μικρών φορτηγών ενώ μεθαύριο Παρασκευή θα συμμετέχουν και οι ιδιοκτήτες των ταξί. Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης συναντάται το απόγευμα, με εκπροσώπους φορέων της πετρελαϊκής αγοράς κι αναμένεται να ζητήσει πάγωμα των τιμών στα καύσιμα.

    [10] Ναυτική τραγωδία-Πρόεδρος Δημοκρατίας

    27/09/2000 14:58:46

  • Τη μεγάλη του οδύνη για τη ναυτική τραγωδία και την εκ βαθέων συμπάθειά του προς τους διασωθέντες, εξέφρασε το πρωί, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης

    έδωσε εντολή να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του ναυαγίου και διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι θα χυθεί άπλετο φως σ αυτή τη ναυτική τραγωδία. Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Η Βουλή σε ένδειξη πένθους στα θύματα της τραγωδίας τήρησε το πρωί ενός λεπτού σιγή και ανέβαλε τις εργασίες της. Σημειώνεται ότι όλα τα πολιτικά κόμματα ανέβαλαν για σήμερα τις πολιτικές τους δραστηριότητες.

    [11] Ολυμπιακοί Αγώνες-Τρίτο χρυσό για τη χώρα μας

    27/09/2000 14:58:40

  • Το τρίτο χρυσό μετάλιο καθώς και άλλο ένα ασημένιο, κατέκτησε η χώρα μας στην ολυμπιάδα του Σίδνεϊ. Στο άθλημα του Τάε Κβο Ντο ο 20χρονος Μιχάλης Μουρούτσος, νίκησε με 4-2 στα σημεία τον Ισπανό αντίπαλό του, στον τελικό της κατηγορίας των 58 κιλών. Εξάλλου, στη δισκοβολία η πρωταθλήτριά μας Αναστασία Κελεσίδου κατέκτησε το ασημένιο μετάλιο με βολή στα 65 μέτρα και 71 εκατοστά, ενώ η Στέλλα Τσικούνα πήρε την 5η θέση και η Κατερίνα Βόγγολη κατετάγη ένατη.

    [12] Ναυτική τραγωδία- Συγκλονισμένα τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Σίδνεϊ

    27/09/2000 14:58:33

  • Συγκλονισμένα είναι τα μελη της ελληνικής αποστολής στο Σίδνεϊ από το ναυάγιο που συνέβη χθες το βράδυ, ανοικτά της Πάρου. Μάλιστα, με απόφαση και μετά από σχετικό αίτημα του αρχηγού της ελληνικής αποστολής, Γιάννη Παπαδογιαννάκη, προς τους Αυστραλούς υπεύθυνους του Ολυμπιακού Χωριού, η ελληνική σημαία κυματίζει μεσίστια. Επίσης, όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και μία δεξίωση προς τιμήν του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, αναβλήθηκαν.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 September 2000 - 20:30:47 UTC