Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κλήρωση κυπέλλου ΟΥΕΦΑ-Ελληνικές ομάδες.
  • [02] Σημίτης--Επίσπευση δικαστικών ερευνών.
  • [03] Ναυάγιο-Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.
  • [04] Συνεχίζεται η απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων.
  • [05] Στην Κύπρο ο Καραμανλής.
  • [06] Πάρος-Ναυάγιο-Νέες διαστάσεις παίρνει η τραγωδία του ΣΑΜΙΝΑ.
  • [07] Πάρος-Ναυάγιο-Κατάλογος αγνοουμένων.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κλήρωση κυπέλλου ΟΥΕΦΑ-Ελληνικές ομάδες.

    29/09/2000 21:26:22

    Στα "βαθειά" έπεσαν οι ελληνικές ομάδες στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, καθώς οι αντίπαλοί που τους επεφύλασσε η κληρωτίδα είναι αρκετά ισχυροί. Η ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται η πιό ευνοημένη, καθώς θα αντιμετωπίσει την Χερφόλγκε, από την Δανία, η οποία στον Α' Γύρο απέκλεισε την ΑΙΚ Στοκχόλμης, ενώ ο ΟΦΗ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την δευτεραθλήτρια Τσεχίας Σλάβια Πράγας, ο ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε και ο Ηρακλής με την Καϊζερσλάουτερν. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν 26 Οκτωβρίου και οι επαναληπτικοί στις 9 Νοεμβρίου.

    [02] Σημίτης--Επίσπευση δικαστικών ερευνών.

    29/09/2000 21:24:16

    Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημόπουλο, από τον οποίο ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών στην προώθηση των δικαστικών ερευνών και στην έκδοση σχετικών αποφάσεων. Ο πλοίαρχος και τα άλλα τρία μέλη του πληρώματος που έχουν συλληφθεί και εναντίον τους έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, θα απολογηθούν την Κυριακή στον ανακριτή Σύρου. Ο εισαγγελέας εφετών Αθηνών, ζήτησε τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων στα επιβατηγά πλοία για να διαπιστωθεί αν πληρούν τα μέτρα ασφαλείας, ενώ το ναυτοδικείο άρχισε έρευνες για τυχόν ευθύνες των λιμενικών.

    [03] Ναυάγιο-Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.

    29/09/2000 21:24:10

    Σε πολιτικό επίπεδο, έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, κυρίως για τις πολιτικές ευθύνες που τυχόν υπάρχουν. Η αντιπολίτευση ζήτησε την απομάκρυνση του υπουργού ναυτιλίας, τον οποίο κάλυψε πλήρως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη θα αποφασίσει την απελευθέρωση της ακτοπλοίας, σπάζοντας έτσι το μονοπώλιο των ελληνικών εταιριών, γεγονός που θα σημάνει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και καλύτερη παροχή υπηρεσιών.

    [04] Συνεχίζεται η απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων.

    29/09/2000 21:24:04

    Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων, καθώς πολλά πρατήρια έχουν μείνει χωρίς καύσιμα. Αύριο θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του κλάδου και θα αποφασιστεί αν οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ή θα ανασταλούν. Εκπρόσωποι των βενζινοπωλών εκτιμούσαν ότι αν δεν λυθεί η απεργία μέσα στο Σαββατοκύριακο, τότε η πλειοψηφεία των πρατηρίων θα μείνει χωρίς καύσιμα.

    [05] Στην Κύπρο ο Καραμανλής.

    29/09/2000 21:23:56

    Στην Κύπρο μεταβαίνει αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 40η επέτειο ανεξαρτησίας της Μεγαλονήσου. Ο κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τον Κύπριο πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και τους αρχηγούς των κομμάτων με τους οποίους θα συζητήσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    [06] Πάρος-Ναυάγιο-Νέες διαστάσεις παίρνει η τραγωδία του ΣΑΜΙΝΑ.

    29/09/2000 20:54:11

    Νέες διαστάσεις παίρνει ναυτική τραγωδία του ΣΑΜΙΝΑ, καθώς ο κατάλογος των θυμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ αργά το βράδυ το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με τα ονόματα άλλων 14 ατόμων που φέρονται αγνοούμενα. Μετά την ανάσυρση εννέα πτωμάτων από το κουφάρι του πλοίου, που βρίσκεται βυθισμένο σε βάθος 38 μέτρων, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 74. Η ομάδα των δυτών θα επιχειρήσει αύριο να ελέγξει το γκαράζ του πλοίου γιατί σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ενδέχεται να υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα, κυρίως οδηγοί που είχαν πάει στα αυτοκίνητά τους, αφού σε λίγα λεπτά το καράβι θα έμπαινε στο λιμάνι της Πάρου.

    [07] Πάρος-Ναυάγιο-Κατάλογος αγνοουμένων.

    29/09/2000 20:54:04

    Σύμφωνα με τον κατάλογο που έδωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αγνοούμενοι φέρονται οι: ΜOΥΡΟΥΛΗ Αικατερίνη, ΧΑΛΙΑΣΟΥ Βιργινία, ΧΑΤΖΗΣ Γεώργιος, ΜΑΡΓΩΝΗΣ Ιωάννης, ΣΚΑΝΑΒΗ Αλεξία, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Παρασκευή, ΡΟΔΙΤΗΣ Γρηγόριος, ΣΑΠΟΥΛΙΔΗΣ Σωτήριος, ΚΟΥΚΗ Πόπη, ΚΕΙΧΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, ΚΕΙΧΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία, LOIS TSAMORO BRAVO Ισπανός υπήκοος 25 χρόνων, ALEXANIAN ARIT Ρώσος υπήκοος 20 χρόνων και

    SKANTERA AKIS Αλβανός υπήκοος. Ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Ανδρέας Συρίγος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, είχε δηλώσει ότι σύμφωνα με πληροφορίες μπήκαν στο πλοίο την τελευταία στιγμή 19 άτομα, τα οποία δεν δηλώθηκαν στη λίστα των επιβατών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 September 2000 - 20:30:35 UTC