Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Ολυμπιάδα
  • [02] Ακινητοποίηση πλοίων-Απόφαση ναυτιλιακών εταιριών
  • [03] Γαλλία-Σύνοδο Κορυφής-Πρωθυπουργός.
  • [04] Επίσκεψη Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα.
  • [05] Εμπρησμός αυτοκινήτων
  • [06] Αλβανία-Ανθελληνικό κλίμα
  • [07] Σεισμός 4,2 Ρίχτερ
  • [08] Εμπρησμοί ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
  • [09] Ρύπανση στο Κερατσίνι απο πλοίο
  • [10] Επέτειος απελευθέρωσης της Αθήνας, από τη ναζιστική κατοχή
  • [11] Ακτοπλοϊα-Μίνοαν.
  • [12] ΕΕ-Σημίτης.
  • [13] Ελλάδα-Αλβανία.

  • [01] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Ολυμπιάδα

    12/10/2000 14:22:30

  • Συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού Θόδωρο Πάγκαλο με τον οποίο έγινε μια ανασκόπηση της προσπάθειας και των έως τώρα αποτελεσμάτων για την προώθηση των έργων της Ολυμπιάδας, είχε το πρωί ο πρωθυπουργός. Οπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Ρέππας η προσπάθεια συνεχίζεται στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει για το θέμα η διϋπουργική επιτροπή. Ερωτηθής για τα δημοσιεύματα που αφορούν τις φήμες για παραιτήσεις στελεχών του "2004" ο κ.Ρέππας παρέπεμψε στα ίδια τα στελέχη ενώ διέψευσε οτι έγινε συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων Δ.Αβραμόπουλου με τον πρωθυπουργό χθες βράδυ. Ο κ. Ρέππας ρωτήθηκε τέλος για τη συμφωνία που εκκρεμεί σε σχέση με τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Απάντησε οτι είναι ένα θέμα της αποκλειστικής αρμοδιότητας της Οργανωτικής Επιτροπής.

    [02] Ακινητοποίηση πλοίων-Απόφαση ναυτιλιακών εταιριών

    12/10/2000 13:35:20

  • Την ακινητοποίηση όλων των επιβατικών πλοίων, την Παρασκευή 27 του μηνός, αποφάσισαν οι ναυτιλιακές εταιρείες, θεωρώντας απαράδεκτο τον τρόπο αντιμετώπισης του ναυτικού δυστυχήματος στην Πάρο από τα μέσα ενημέρωσης και τα πολιτικά κόμματα και κάνοντας λόγο για διασυρμό της ακτοπλοϊας από την ελληνική πολιτεία. Για προκλητική στάση απο τις ναυτιλιακές εταιρίας, μίλησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστος Παπουτσής, τονίζοντας οτι κανένας εκβιασμός, δεν γίνεται αποδεκτός.

    [03] Γαλλία-Σύνοδο Κορυφής-Πρωθυπουργός.

    12/10/2000 13:35:14

  • Για τη Γαλλία αναχωρεί το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο, στις εργασίες της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ στο Μπιαρίτζ. Στη διάρκεια της συνόδου θα εξεταστεί το Γιουγκοσλαβικό το Μεσανατολικό, η διακυβερνητική διάσκεψη και θέματα που αφορούν την ασφάλεια, στον τομέα της ναυτιλίας. Στην άτυπη σύνοδο έχει κληθεί να παραστεί και ο νέος πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον κ.Σημίτη.

    [04] Επίσκεψη Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα.

    12/10/2000 13:35:08

  • Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί από το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Ιγκόρ Ιβάνοφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου. Ο κ.Ιβάνοφ φθάνοντας το πρωί στο αεροδρόμιο εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία και τόνισε ότι είναι νωρίς να μιλάμε για εκτόνωση της κρίσης. Το μεσημέρι ο κ.Ιβάνοφ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    [05] Εμπρησμός αυτοκινήτων

    12/10/2000 13:35:01

    Οχτώ αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες έγιναν παρανάλωμα του πυρός στις 2.45 στην οδό Κυδωνιών στο Βύρωνα.

    Οπως διαπιστώθηκε, άγνωστοι είχαν περιλούσει τα οχήματα με βενζίνη και στη συνέχεια πυροδότησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμο που ήταν τοποθετημένος μπροστά απο το πρώτο αυτοκίνητο.

    Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και στα υπόλοιπα εφτά οχήματα και τις τρεις μοτοσικλέτες που ήταν σταθμευμένα το ένα πίσω απο το άλλο.

    Απο τις αλλεπάλληλες εκρήξεις προκλήθηκε πανικός στην περιοχή και ανάστατοι οι περίοικοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Στην περιοχή έσπευσαν εννέα πυροβέστες και τρία οχήματα που έσβησαν τη φωτιά αφού προκλήθηκαν υλικές ζημιές ύψους 15 εκατ. δραχμών.

    [06] Αλβανία-Ανθελληνικό κλίμα

    12/10/2000 13:34:55

  • Προβληματισμός επικρατεί στην Αθήνα για το ανθελληνικό κλίμα που καλλιεργείται από ορισμένους κύκλους της Αλβανίας, μεταξύ αυτών και ο πρώην πρωθυπουργός Φάτος Νάνο, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά σε στελέχη της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, χαρακτήρισε αναίτιες και απαράδεκτες τις δηλώσεις διαφόρων πολιτικών παραγόντων της γειτονικής χώρας, προσθέτοντας οτι αυτές δημιουργούν πρόβλημα εξ αντικειμένου.

    [07] Σεισμός 4,2 Ρίχτερ

    12/10/2000 13:34:49

  • Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί, στην υπο θαλάσσια περιοχή Ρίου-Ναυπάκτου, 175 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας. Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι η σεισμική αυτή δόνηση δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

    [08] Εμπρησμοί ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών

    12/10/2000 13:34:43

  • Οκτώ ΙΧ αυτοκίνητα και 3 μοτοσυκλέτες έκαψαν άγνωστοι τα ξημερώματα, στο Βύρωνα Αττικής. Οι δράστες, είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό κάτω από τα αυτοκίνητα, ενω μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

    [09] Ρύπανση στο Κερατσίνι απο πλοίο

    12/10/2000 13:34:36

  • Ρύπανση από πετρελαιοειδή προκλήθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Κερατσινίου, στη διάρκεια εκφόρτωσης του φορτηγού πλοίου "Κάπτεν Σπύρος". Ιδιωτικό συνεργείο ήδη ξεκίνησε το έργο της απορρύπανσης υπό την επίβλεψη του Λιμενικού Σώματος.

    [10] Επέτειος απελευθέρωσης της Αθήνας, από τη ναζιστική κατοχή

    12/10/2000 13:34:30

  • Εκδήλωση για την 56η επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας, από τη ναζιστική κατοχή, έγινε το πρωί στην Ακρόπολη. Ο δήμος Αθηναίων και οι αντιστασιακοί τίμησαν την Εθνική Αντίσταση σε ειδική τελετή στον Ιερό Βράχο, ενώ το μεσημέρι έγινε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Το μεσημέρι, έγιναν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής στήλης στην είσοδο του Αρείου Πάγου.

    [11] Ακτοπλοϊα-Μίνοαν.

    12/10/2000 09:58:45

    Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της πλοιοκτήτριας εταιρίας του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, μέχρι του ποσού των 3,3 δις δρχ, ζητούν 18 συγγενείς θυμάτων του ναυαγίου. Επίσης τρείς διασωθέντες με αίτησή τους ζητούν τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της πλοιοκτήτριας εταιρίας. Στο μεταξύ, 18 ακτοπλοϊκές εταιρίες ακινητοποιούν τα πλοία τους στις 27 του μηνός διαμαρτυρόμενες για το διασυρμό, όπως αναφέρουν, που υφίσταται η ελληνική ακτοπλοϊα.

    [12] ΕΕ-Σημίτης.

    12/10/2000 09:58:38

    Για το Μπιαρίτζ της Γαλλίας αναχωρεί στις 2 μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διήμερο. Στο επίκεντρο της συνόδου θα βρεθούν το Γιουγκοσλαβικό, το Μεσανατολικό, η διακυβερνητική διάσκεψη και θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στον τομέα της ναυτιλίας. Στην άτυπη σύνοδο έχει προσκληθεί να παραστεί και ο νέος πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

    [13] Ελλάδα-Αλβανία.

    12/10/2000 09:58:32

    Προβληματισμός επικρατεί στην Αθήνα για το ανθελληνικό κλίμα που καλλιεργείται από ορισμένους κύκλους της Αλβανίας, μεταξύ αυτών και ο πρώην πρωθυπουργός Φάτος Νάνο, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά σε στελέχη της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, χαρακτήρισε αναίτιες και απαράδεκτες τις δηλώσεις διαφόρων πολιτικών παραγόντων της γειτονικής χώρας, προσθέτοντας οτι αυτές δημιουργούν πρόβλημα εξ αντικειμένου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 October 2000 - 11:30:34 UTC