Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβληματισμός από την τιμή του πετρελαίου.
  • [02] ΝΔ-Δριμύτατη επίθεση Κεφαλογιάννη στον Μητσοτάκη.
  • [03] Νέα προειδοποίηση προς την Αλβανία από την ΕΕ.
  • [04] Υπουργείο Ναυτιλίας-Χορήγηση αδειών σκοπιμότητας.
  • [05] Ολυμπιακοί 2004-Συνεδρίαση Διϋπουργικής-Πρωθυπουργός.
  • [06] Στην Αθήνα αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
  • [07] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Ολυμπιάδα 2004.
  • [08] Μεσανατολικό-Συμφωνία.

  • [01] Προβληματισμός από την τιμή του πετρελαίου.

    17/10/2000 21:51:15

    Προβληματισμός επικρατεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό, από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και την ανατίμηση του δολαρίου. Το θέμα απασχόλησε τους αρμόδιους υπουργούς της ΕΕ και όπως δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου εκτιμήθηκε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αφού οι επιπτώσεις της τιμής του πετρελαίου στον πληθωρισμό δεν θα επηρεάσουν ουσιαστικά το ρυθμό ανάπτυξης των χωρών της ζώνης του ευρώ. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται νέες μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων.

    [02] ΝΔ-Δριμύτατη επίθεση Κεφαλογιάννη στον Μητσοτάκη.

    17/10/2000 21:51:08

    Τριγμούς στη Ρηγίλλης έχει προκαλέσει η κόντρα Μητσοτάκη-Σαμαρά, στην οποία προστέθηκε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, με δριμύτατη επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Κεφαλογιάννης κατηγόρησε τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ οτι λειτουργεί ως απο μηχανής Θεός για την κυβέρνηση Σημίτη έκανε λόγο για πισώπλατα μαχαιρώματα και κάλεσε την κυρία Μπακογιάννη και τους βουλευτές να ξεκαθαρίσουν εάν συμφωνούν με τις θέσεις του. Ο εκπρόσωπος του κόμματος πάντως αποδοκίμασε ουσιαστικά τον κ. Κεφαλογιάννη και έκανε λόγο για προσωπικές του απόψεις.

    [03] Νέα προειδοποίηση προς την Αλβανία από την ΕΕ.

    17/10/2000 21:51:01

    Νέα προειδοποίηση προς την Αλβανία ότι οι προσδοκίες της από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορούν να ικανοποιηθούν κάτω από τέτοιες συνθήκες, απηύθυνε στην Αλβανία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τα όσα διαδραματίσθηκαν σε βάρος της ελληνικής μειονότητας, στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Ο κ. Ρέππας επικαλέστηκε την έκθεση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ, που επιβεβαιώνουν παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας στη Χειμάρρα και τόνισε ότι το θέμα θα τεθεί στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών.

    [04] Υπουργείο Ναυτιλίας-Χορήγηση αδειών σκοπιμότητας.

    17/10/2000 21:50:55

    Τη χορήγηση αδειών σκοπιμότητας σε ακτοπλοϊκές γραμμές ενέκρινε ομόφωνα η αρμόδια γνωμοδοτική επιτροπή του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Η επιτροπή αποφάσισε να δώσει άδειες στη γραμμή Πειραιάς-Κρήτη στην εταιρία "Επιχειρήσεις Αττικής" και στη Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου, ενώ για τις Κυκλάδες στη Ναυτιλιακή εταιρία ΣΤΡΙΝΤΖΗ. Στην Πάρο έγινε η πρώτη πραγματογνωμοσύνη στο ναυάγιο του ΣΑΜΙΝΑ, από ειδικούς δύτες, με τη βοήθεια του καταδυτικού σκάφους ΜΑΡΑΚΙ. Στη διαδικασία παρίσταται και ο ειδικός εφέτης ανακριτής.

    [05] Ολυμπιακοί 2004-Συνεδρίαση Διϋπουργικής-Πρωθυπουργός.

    17/10/2000 21:50:48

    Καλύτερη συνεργασία και μεγαλύτερη συνεννόηση μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται στην Ολυμπιάδα του 2004, ώστε να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα, ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχε και η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.

    ο κ. Σημίτης επανέλαβε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ως εθνική υπόθεση αφορά όλους τους Ελληνες και εκτίμησε ότι η κούρσα που έχει αρχίσει η χώρα μας θα λήξει με επιτυχία. Ο Κώστας Λαλιώτης τόνισε ότι τα πέντε μεγάλα έργα που έχει αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ θα είναι έτοιμα νωρίτερα από τον προκαθορισμένο χρόνο.

    [06] Στην Αθήνα αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

    17/10/2000 21:50:42

    Φθάνει αύριο στην Αθήνα για επταήμερη επίσκεψη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, κατά τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα θα εγκαινιάσει το γραφείο εκπροσώπησης του οικουμενικού πατριαρχείου και θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τους πολιτικούς αρχηγούς.

    [07] Κυβερνητικός εκπρόσωπος-Ολυμπιάδα 2004.

    17/10/2000 14:58:05

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επίκεινται αλλαγές στο οργανωτικό σχήμα του 2004. Διέψευσε επίσης ότι ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σωκράτης Κοσμίδης θα αναλάβει ρόλο συνδέσμου μεταξύ της Διϋπουργικής Επιτροπής και του 2004.

    [08] Μεσανατολικό-Συμφωνία.

    17/10/2000 14:44:07

  • Ο Αμερικανός πρόεδρος Κλίντον ανακοίνωσε επίσημως σήμερα, ότι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι κατέληξαν σε συμφωνία τριών σημείων που προβλέπει τον τερματισμό της βίας στα παλαιστινιακά εδάφη, τη συγκρότηση μιας διερευνητικής επιτροπής για την πρόσφατη αιματοχυσία και την επανάληψη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε επίσης οτι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ακόμα να δώσουν το πράσινο φως στην Ουάσινγκτον να προχωρήσει στις αναγκαίες διαβουλεύσεις για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών εντός δεκαπενθημέρου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 October 2000 - 20:30:22 UTC